Az új Pókember-mozi a rajongói filmek netovábbja

Tamás Attila 2021. december 21., 18:16 utolsó módosítás: 2021. december 27., 00:28

Ha valami mostanában kifogástalanul sikerült a szórakoztatóiparban, akkor az a legújabb Pókember film, amely a Nincs hazaút alcímet kapta. A pénteken megjelent filmhez hatalmas nézői elvárások társultak, hiszen rengeteg rajongói teória és kiszivárgott részlet fokozta a produkció iránti érdeklődést. De hogy jutottunk idáig? Spoilermentes elemzésben járunk utána.

Az új Pókember-mozi a rajongói filmek netovábbja
galéria
Fotó: Marvel Entertainment

A Bosszúállók: Végjáték óta nem volt Marvel-film (sőt, hollywoodi szuperprodukció), amit ekkora előzetes érdeklődés övezett volna, mint a Marvel-Sony koprodukcióban készült, az MCU-ban játszódó Pókember-filmek harmadik részét.

A Pókember: Nincs hazaút az a film, aminek a bejelentése óta vágták a centit a kedves, aranyos hálószövő történeteinek rajongói, de ugyanakkor a Marvel Filmes Univerzum filmjeinek hatalmas nézőbázisa, hiszen

a másodjára rebootolt Pókember-filmek harmadik része olyan történetet ígért, ami alapjaiban változtatja meg a több mint húsz filmmel – és most már féltucatnyi sorozattal is – a 2008-as Vasember óta épülő filmes univerzumot.

Fotó: Marvel Entertainment

A hatalmas érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint a tény, hogy a pandémia miatt alaposan megtépázott filmipar új üdvöskéje a legújabb Pókember-film, hiszen a kizárólag csak mozikban látható alkotás a fent említett, rekordbevételű Végjáték utáni legjobb nyitóhétvégét produkálta, maga mögé utasítva a két éve bemutatott, új Star Wars-trilógia lezáró részének, a Skywalker korának premierhétvégi számait is, cikkünk megjelenésekor pedig összbevétele éppen alulról közelíti a 600 millió dollárt,

amilyen filmes bevételre még nem volt példa járvány kezdete óta.

Videó: Marvel Entertainment/Sony Pictures Entertaintment

A kritikusok is szeretik, akik látták, azok pedig egyenesen szuperlatívuszokban tudják jellemezni a filmet, már ha egyáltalán beszélnek róla, hiszen épp ez a legnagyobb kihívás:

spoilermentesen megnyilvánulni róla, anélkül hogy elrontanánk azok potenciális szórakozását, akiknek még nem volt idejük elmenni valamelyik moziba (ami Székelyföldön a legtöbb esetben minimum félnapos utazással jár valamelyik nagyváros multiplexébe), hogy megnézzék a pókhálókon lengedező és világmegmentő tinédzser legújabb – nagyszabású – kalandját.

Fotó: Marvel Entertainment

A Pókember: Nincs hazaút egy olyan film, aminek gyakorlatilag csak a fináléja és két-három nagyobb fordulata nem szivárgott ki időnap előtt, ami egyrészt marketingszempontból hihetetlenül jót tett az alkotás promójának, hiszen

rajongók milliói spekuláltak folyamatosan azon, hogy mit is fogunk majd látni a filmben az alapján, hogy kik tűntek fel a forgatáson, illetve megalapozott volt a remény, hogy megnyílik a rég várt multiverzum is, ami aztán tényleg új lehetőségeket ad az elkövetkező évekre a Marvel-produkciókon dolgozók kezébe.

Lesifotósok hada pásztázta a forgatási helyszíneket, gyakorlatilag mindennek hírértéke volt, ami a készülő produkció háza táján történt, mindez úgy, hogy a készítők gyakorlatilag csak fél évvel a megjelenés előtt kezdték promózni, és nem is igazán nyilatkoztak a készülő filmről (időközben az is kiderült, hogy nem csak a film fordulatait, hanem szinte mindent, beleértve a filmben feltűnő gonoszok kilétét is titokban akarták tartani). Az internet azonban tette a dolgát a hangulat feltüzelése érdekében, hiszen még a spoilerezésről híressé vált, a Pókembert alakító Tom Holland is meglehetősen szűkszavú volt a készülő alkotással kapcsolatosan, ami érthető, hiszen titoktartási szerződés kötötte őt a többi színész és stábtag mellett, hogy

ha akart volna, sem tudott volna elkotyogni semmi fontosat, nemhogy a történet fordulópontjait.

Fotó: Marvel Entertainment

A rajongók pedig tűkön ülve, minden információra éhesen várták, hogy az első promóanyagok megjelenjenek, így természetesen időnap előtt kiszivárgott az első előzetes is, amit a stúdió szélsebesen próbált irtani a közösségi médiából, de végül belátták, hogy jobb, ha inkább tűzoltás gyanánt közzéteszik azt a hivatalos csatornájukon, mivel ami felkerült a világhálóra, az már ott is marad, így ez volt a legjobb megoldás, ha legalább a hivatalos verzió kezd szélsebesen terjedni.

Már az előzetes megdöntött minden létező rekordot, 355 millióan nézték meg 24 óra alatt, amivel a Végjáték első előzetesének 289 milliós nézettségi rekordját utasította maga mögé (ha már később a nyitóhétvégi bevételi rekordját nem is sikerült.

Update: időközben kiderült, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború amerikai nyitóhétvégi rekordját csak sikerült megdöntenie a Pókember: Nincs hazaútnak, így ezzel minden idők második legjobban nyitó filmje lett a tengerentúlon.

A nézői elvárás tehát óriási volt, sőt már olyan szinten állt, hogy a készítők bármit és bárkit is tesznek bele a filmbe, nem fogja kielégíteni ezeket a hatalmas elvárásokat – mindez a korábbi Pókember filmek népszerűsége és a barátságos, mindenkin segíteni akaró, pókruhás, hálóeregető szuperhős kultusza alapozta így meg, amit tovább tetézett a Sony azzal, hogy 2019-ben egy egész estés Pókember animációs filmmel rukkolt elő Pókember: Irány a Pókverzum! címmel, ami a multiverzumot és annak lehetőségét mutatta be, egész pontosan azt, hogy

milyen is, amikor több, párhuzamos univerzumból érkező Pókember találkozik, és zúdul a nyakukba a világ, sőt világok megmentésének terhe.

Fotó: Marvel Entertainment

Ez tehát jóval túlmutatott a korábbi filmekben megismert, a New York-i bűnüldöző és „friendly neighborhood” pókemberének addigi történetein, és amikor a Marvel-filmekhez kölcsönadott, kvázi tinédzserként rebootolt pókfiú harmadik, önálló filmjénél is felvillant a multiverzum megnyitásának lehetősége, onnantól kezdve nem volt megállás, és

elkezdődött a rajongói őrület, és óriásira duzzadt a filmet övező hype.

Gyakorlatilag azok, akiket érdekelt a film, azért mentek a moziba már a premier környékén, hogy ne az internet és a közösségi oldalak lőjék le a film fordulatait, hiszen a Shang Chi óta a Marvel nem forgalmazza streamingen és moziban is párhuzamosan a filmjeit, és ez a hibrid módszer, ha másra nem is, arra jó volt, hogy minden produkció első kézből, otthonról is elérhető legyen, így a spoilertilalom gyakorlatilag nem tartott tovább pár napnál, hiszen mindenki megnézhette, akit tényleg érdekelt. A mozizás azonban olyan tevékenység, amire időt és energiát kell szakítani, ami nem is olyan egyszerű a hétköznapok pörgésében és a hétvégék lazaságában.

Fotó: Marvel Entertainment

A film pozitív fogadtatását látva azonban mindenki elégedett lehet a végeredménnyel, hiszen a Pókember: Nincs hazaút

egy olyan érzelmes, akciódús, jól megírt és felépített mozi lett, ami a rajongók pofátlan kiszolgálása mellett új mélységet ad a kedvenc hálószövőnknek.

Erről a pókemberről azt tudjuk, hogy Vasember hozta be az MCU-ba, és aki a tinédzserkori problémáival való szembesülések mellett high-tech kütyükkel felszerelkezve állt be a szuperhősök konfliktusaiba, hogy aztán a Végtelen Háborúnak is részese legyen, és Thanos csettintése következtében eltűnjön öt évre a Föld színéről, majd újra visszatérjen, és elveszítse a mentorának tartott Tony Starkot.

Természetesen sem a Végtelen Háború, sem a Végjáték történéseit nem tudja és nem is akarja felülmúlni az új Pókember-mozi, de

azokhoz hasonló érzelmi- és akcióskálán mozog, ugyanakkor nem hiányoznak belőle a vicces beszólások, egysorosok, a könnyed hangvétel, a pillanatok alatt kibontakozó dráma.

Fotó: Marvel Entertainment

Ugyanakkor egyfajta mérföldkőnek is számít a filmkészítés történetében, hiszen ez az a mozi, ami kézzelfoghatóan reflektál a mémkultúrára is, hiszen közismert mémek elevenednek meg benne, amit az azt értő (főként X-, Y- és Z-generációs) közönség hangos nevetéssel vagy ujjongással jutalmazhat, és ez az a film, aminek nézése közben hangos Úristen! és ehhez hasonló felkiáltások érkezhetnek a nézőtérről, ami szintén kifejezi, hogy ez a mozi a többi Marvel-produkcióval együtt mennyire a rajongóknak készült, és

biztosan számos mém ihletője is lesz, amint feloldódik a valójában le sem szögezett, csak az emberi jóérzésre alapozott spoilertilalom.

A Nincs hazaút tehát az eddigi legjobb Pókember-film, aminek előzetes fogadtatását és most, a bevételi adatokat látva Kevin Feige, a Marvel Filmes Univerzum „atyaúristene” és a Sony fejese, Amy Pascal (akinél a Pókember és még pár szuper- és antihős jogai vannak) egy interjúban arról beszéltek, hogy

természetesen már ötletelnek és dolgoznak azon, hogy miként folytatódhat a Marvelen belül a hálót lövő szuperhős története a mostani film befejezésének tükrében.

Fotó: Marvel Entertainment

A két stúdió közti együttműködés tehát most nagyon jó, és ennek százmilliókban mérhető eredménye van, úgyhogy hülyék lennének nem folytatni a közös univerzumépítést, sőt Feige már ott tart a nyilatkozatok szintjén, hogy meg is erősítette:

készülőben van egy negyedik Pókember-film is, erről azonban még semmi konkrétumot nem árult el.

A szuperhős-vonat ettől a sikertől megerősödve, megállíthatatlanul robog tovább, immár annyira szerteágazóan, hogy lassan követni sem lehet, hiszen jövőre közel tíz film és sorozat érkezik csak a Marvel „istállójából”, nem számítva a szorosan vagy éppen lazán hozzájuk kötődő projekteket, illetve a még be nem jelentett, de az elkövetkező években érkező produkciókat.

Videó: Sony Pictures Entertainment

Eközben a Pókember-jogokat birtokló Sony sem tétlenkedik, hiszen 2022 őszén érkezik a Pókember: Irány a Pókverzum animációs film folytatása, ami

egy két filmre bontott nagy egész lesz, így jövőben sem maradunk a pókruhás szuperhős és sokszínű alteregói nélkül, amit ráadásul egyedi (a képregényeket megidéző) animációs formában tárnak majd elénk.

Ha a minőségből és a menőségből (pun intended) nem adnak alább a készítők, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az elkövetkező Pókember-kalandok is rendkívül szórakoztatóak lesznek, és megfelelnek majd a csillagokig érő nézői elvárásoknak, ami várhatóan még sokáig így lesz a pókruhás szuperhős minden jövőbeni megmutatása körül.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport