HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. január 11., csütörtök

Black Mirror – tényleg félnünk kell a jövőtől?

Korunk egyik legnagyszerűbb antológia-sorozata a Black Mirror (Fekete Tükör). A disztópikus jövőképet, alternatív valóságokat bemutató széria egyedülálló a maga nemében.

Tamás Attila 2017. december 13., szerda

A négyzet: fricska a polkorrektségnek

Minden téren különleges élmény, tabudöngető, ugyanakkor abszurd film a svéd Ruben Östlund legújabb filmje, A négyzet (The Square). Az Arany Pálma-díjas alkotás számos kérdést felvet a nyugati jóléti társadalomról.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2017. november 09., csütörtök

Retródömping és misztikum – mitől nagyszerű a Stranger Things sorozat?

Ha van sorozatrajongó ismerősünk, akkor manapság megkerülhetetlen téma 2016 egyik semmiből jött nagy sorozatsikere, a Stranger Things. De mitől olyan különleges, és miért érdemes nézni?

Tamás Attila 2017. október 11., szerda

Sorozatnézés legálisan – mit kínál nekünk a Netflix, az HBO GO és az Amazon Prime?

Egyre nagyobb teret nyernek napjainkban az úgynevezett online videotékák. Bár a szolgáltatás már nem újkeletű, térségünkben mégsem elterjedt, nálunk inkább a ingyenes torrentezés kultúrája honosodott meg. De mit kínálnak a már nálunk is elérhető online videotékák?

Tamás Attila 2017. augusztus 14., hétfő

A Trónok harca egy rajongó szemszögéből

Valami nagyszerű kezdődött el a tévében 2011 májusában, ami azóta rajongók millióit tartja lázban. A megreformálódott kisképernyős műfaj ekkor már tucatjával termelte ki a jobbnál jobb sorozatokat, de valószínűleg az HBO sem gondolta, hogy mekkora aranytojást tojó tyúkot talált a Trónok harcában.