HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. június 28., csütörtök

Westworld: hetente adagolt rejtélyhalmaz üresjáratokkal

Kirakósnak is megfelelő, balladai homállyal apelláló, véres, erőszakos, a realitástól teljesen elrugaszkodó, drámai elemekkel teletűzdelt és kellőképpen izgalmas az HBO egyik nagyágyújának kikiáltott Westworld sorozat, amely túl van a második évadán is. Kritika.

Tamás Attila 2018. május 16., szerda

A szolgálólány története: amikor a nőből szülőgép lesz

Letaglóz, elborzaszt és nem ereszt, mégis kíváncsian várjuk, hogy mi fog történni. Nyilván nem ez a legjobb ajánló egy tévésorozathoz, azonban ahogy a filmek között is vannak megrázó történetek, úgy a tévésorozatok világában is van, amit nem könnyed kikapcsolódási szándékkal nézünk meg.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. május 11., péntek

Nem diktatúra, disztópia. Avagy mit ér a fehér király, ha el sem lopják?

Van Dragomán György: A fehér király című regénye és van a regény alapján készült film. A mozgóképes adaptáció tipikus példája annak, hogy milyen, amikor egy adott történetet más kultúrkörben szocializálódott emberek teljesen átértelmeznek.

Tamás Attila 2018. március 01., csütörtök

Örök tél – a földi pokol, amit csak álmok nélkül lehet túlélni

Hogyan lehetett túlélni a szovjet Gupvi-munkatáborok szörnyűségeit? Hogy lehet embernek maradni a legnagyobb embertelenségben? Szabad-e álmodni a hazatérésről a világ legborzalmasabb helyén? – többek között erre próbál választ adni Szász Attila és Köbli Nobert új filmje, az Örök tél. Kritika.

Tamás Attila 2018. február 27., kedd

Az első szerelem talán még sosem volt ennyire szép

Ki nem kívánná azt a legszürkébb és legkilátástalanabb téli napokon, hogy fülledt melegben sétálgathasson egy olasz kisvárosban, vagy éppen a napsütötte udvaron reggelizzen? És arra, hogy szerelmes legyen? Kritika a Szólíts a neveden című filmről.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. január 11., csütörtök

Black Mirror – tényleg félnünk kell a jövőtől?

Korunk egyik legnagyszerűbb antológia-sorozata a Black Mirror (Fekete Tükör). A disztópikus jövőképet, alternatív valóságokat bemutató széria egyedülálló a maga nemében.

Tamás Attila 2017. december 13., szerda

A négyzet: fricska a polkorrektségnek

Minden téren különleges élmény, tabudöngető, ugyanakkor abszurd film a svéd Ruben Östlund legújabb filmje, A négyzet (The Square). Az Arany Pálma-díjas alkotás számos kérdést felvet a nyugati jóléti társadalomról.

Tamás Attila 2017. november 09., csütörtök

Retródömping és misztikum – mitől nagyszerű a Stranger Things sorozat?

Ha van sorozatrajongó ismerősünk, akkor manapság megkerülhetetlen téma 2016 egyik semmiből jött nagy sorozatsikere, a Stranger Things. De mitől olyan különleges, és miért érdemes nézni?

HIRDETÉS
Tamás Attila 2017. október 11., szerda

Sorozatnézés legálisan – mit kínál nekünk a Netflix, az HBO GO és az Amazon Prime?

Egyre nagyobb teret nyernek napjainkban az úgynevezett online videotékák. Bár a szolgáltatás már nem újkeletű, térségünkben mégsem elterjedt, nálunk inkább a ingyenes torrentezés kultúrája honosodott meg. De mit kínálnak a már nálunk is elérhető online videotékák?

Tamás Attila 2017. augusztus 14., hétfő

A Trónok harca egy rajongó szemszögéből

Valami nagyszerű kezdődött el a tévében 2011 májusában, ami azóta rajongók millióit tartja lázban. A megreformálódott kisképernyős műfaj ekkor már tucatjával termelte ki a jobbnál jobb sorozatokat, de valószínűleg az HBO sem gondolta, hogy mekkora aranytojást tojó tyúkot talált a Trónok harcában.