Tamás Attila 2019. május 21., kedd

Trónok harca: az eddig megtett út vége

Megkaptuk a rég várt befejezést és bár jogosan lehetünk elégedetlenek azzal, amit a fináléban láttunk, kár lenne ez alapján megítélni a sorozatot, ami immár megkerülhetetlen mérföldkőnek számít. Egy nagybetűs élmény volt. Spoileres kibeszélő az sorozatzáró epizódról.

Tamás Attila 2019. május 14., kedd

Trónok harca: amikor elszabadul az őrület

Megvalósításában kitűnő, forgatókönyv szempontjából viszont annál sutább, finálét felvezető részt kaptunk a Trónok harcában. Kaptunk egy új főgonoszt is, az pedig továbbra sem nyilvánvaló, hogy ki ül végül a Vastrónra. Spoileres kibeszélő a nyolcadik évad ötödik epizódjáról.

Tamás Attila 2019. május 07., kedd

Trónok harca: kávéspohár és váratlan fordulatok

Hiába volt egy, a régi Trónok harca részeket megidéző epizód a nyolcadik évad negyedik felvonása, ha úgyis arra fogunk emlékezni, hogy ez volt az a rész, amiben a készítők egy műanyag Starbucks-poharat felejtettek forgatás közben az egyik asztalon. Vigyázat, spoileres kibeszélő!

Hallgassa online rádióinkat
Tamás Attila 2019. április 30., kedd

Trónok harca: a tűz és a jég összecsapása

A nyolcadik évad harmadik epizódja volt a Trónok harca történetének legsötétebb része. Szó szerint a legsötétebb, hiszen időnként alig lehetett bármit is látni a képernyőn. A reakciókat látva azonban elég megosztóra sikeredett.

Tamás Attila 2019. április 23., kedd

Trónok harca: szívmelengető pillanatok a végjáték előtt

Már csak négy rész, és véget ér a világ legnépszerűbb fantasy-sorozata, a Tűz és Jég dala könyvsorozat mozgóképes adaptációja. A várakozás és az izgalom mondhatni a tetőfokán van, hiszen utoljára láthattuk a szívünkhöz nőtt karaktereinket békében, a küszöbön álló háború előtt.

Tamás Attila 2019. április 16., kedd

Trónok harca: rég várt találkozások

Több mint másfél évet kellett várni, hogy folytatódjon a világ legnagyobb érdeklődésre számot tartó tévésorozata. A hosszú várakozást egy korrekt, humort és drámai fordulatokat nem nélkülöző, várva várt találkozásokat bemutató résszel hálálták meg a készítők. Spoileres kibeszélő.

Tamás Attila 2019. április 08., hétfő

Felzárkóztató a Trónok harca utolsó évada elé

E cikk megjelenésekor már kevesebb, mint egy hét van a – túlzás nélkül – milliók által várt fantasy-sorozat nyolcadik és egyben utolsó évadáig. De hol tart most a történet, és mi vár ránk a fináléban? Ezt próbálom összefoglalni.

Tamás Attila 2019. április 03., szerda

Ragnar és fiai: viking kalandok középszerűen

A szegény ember Trónok harca sorozataként szoktak hivatkozni rá csupán amiatt, hogy sem történetében, sem nagyságában nem ér fel a megkerülhetetlen és rengetegszer hivatkozási pontként említett nagyívű fantasy-sorozathoz. De nem is ez a célja. Vikingek sorozatkritika.

Tamás Attila 2019. március 19., kedd

Malevil: élet egy atomkatasztrófa után

Vaskossága miatt nem épp egy hívogató olvasmány, azonban megéri elkezdeni, hiszen onnantól kezdve nehéz lesz letenni. Hihetetlenül jól megírt disztópia, amelyben az ismert világ megsemmisül, egy maréknyi túlélő pedig ebben a fiktív valóságban próbál jövőt építeni. De sikerülni fog nekik? Malevil könyvajánló.

Tamás Attila 2019. március 12., kedd

Heroes of Might and Magic III: a körökre osztott stratégiai játékok legjobbja

Az idő rohamos múlását mi sem jelzi jobban, mint amikor rájövünk, hogy például 1999 óta már nem csak egy évtized telt el. Erre eszméltem rá a napokban, amikor rájöttem, hogy a kedvenc, gyerekkori számítógépes játékom éppen most „töltötte” a húszat. Ennek apropóján ülök most fel a nosztalgiavonatra.

Tamás Attila 2019. február 25., hétfő

Gyorselemzés a 2019-es Oscar-díjakról

Meglepő volt és mégsem az Amerikai Filmakadémia döntése, vagyis, hogy a Zöld könyvet kiáltották ki a legjobb filmnek a 91. Oscar-díjátadón.

Tamás Attila 2019. február 19., kedd

Meghatározó sorozatélményeink: mi már tudjuk, hogyan végződnek

Naponta, hetente nézi, sőt mi több „darálja”, hiszen az igazi rajongó már rég nem a televízióban követi kedvenc sorozatát. A hihetetlen mennyiségű kínálatból nehéz kiemelni a legjobbakat, mi mégis teszünk egy próbát. Ajánlónak is beillő személyes sorozatélmények következnek.

Tamás Attila 2019. február 07., csütörtök

Esélylatolgatás: kik nyernek idén Oscart?

Az év ezen időszakában többek között az Oscar-díjra esélyes filmek tartják izgalomban a filmrajongókat. A díjátadókról szóló hírek követése és a jobbnál jobb filmek megnézése mellett ez az időszak jó alkalom az esélylatolgatásra is, amiből mi sem szeretnénk kimaradni. A Liget Oscar-esélylatolgatója következik.

Tamás Attila 2019. február 01., péntek

Western-hétköznapok részletgazdag valósága – Red Dead Redemption 2

Több ezer programozó többéves megfeszített munkája egy olyan játék-univerzum, amibe ha belépünk, tátva marad a szánk. Amikor pedig feltárulnak a részletek, nem győzünk betelni vele. Beszippant, a részesévé tesz és hetekig, hónapokig nem enged, igaz, egy idő után rendesen elegünk lehet belőle.

Tamás Attila 2019. január 07., hétfő

Ezeket a sorozatokat várjuk 2019-ben

Sorozatrajongóként nem lehetett okunk panaszra 2018-ban, hiszen elképesztő mennyiségű folytatásos történet jött a képernyőkre még úgy is, hogy több presztízssorozat nem rukkolt elő új évaddal. Idén többek között ezek folytatódnak, de számos új produkció érkezik.

Tamás Attila 2018. december 18., kedd

Roma – múltba révedés az ártatlanság szemüvegén keresztül

Újabb fehér-fekete, Oscar-esélyes alkotás? Meglehet, hogy a szakma szerint Alfonso Cuarón Roma-ja lesz 2018 legjobb filmje, de az a tény, hogy nem moziban jut el a tömegekhez, jelentősen ront az esélyein. Kritika.

Hallgassa online rádióinkat