Tamás Attila 2019. szeptember 18., szerda

Ennek az előzménysorozatnak minden egyes képkockáját kidolgozták

Szimpatikus, mindenre elszánt koboldok, visszataszító és ijesztő skeksisek, csigalassú, de nagyon bölcs misztikusok, fürödni nem akaró becők – igen, ezek egy tündérmese szereplői, akiket egy kitalált világ és egy különleges erővel bíró kristály köt össze.

Tamás Attila 2019. szeptember 02., hétfő

Sorozatgyilkosok, fantázialények, pankrátornők és időbevándorlók – őszi sorozatajánló

Mi is lenne jobb időtöltés a nyaralás utáni, egyre hosszabbodó őszi estékre, mint kedvenc sorozatainkkal elütni az időt, vagy épp új kedvenceket fedezni fel a rendkívül nagy kínálatból? Ehhez ajánlunk most néhány sorozatot a streamingszolgáltatók aktuális kínálatából.

Tamás Attila 2019. augusztus 19., hétfő

A szolgálólány harca

Idén sem maradtunk sötét, diktatórikus jövőkép nélkül, Margaret Atwood Gileádjában pedig még talán sosem volt ennyire kilátástalan a létezés. A Szolgálólány meséjének harmadik évada újabb mélységeket tár fel a kitalált elnyomó diktatúrából.

Tamás Attila 2019. augusztus 12., hétfő

Önpusztító tinik és arrogáns szuperhősök – ez a nyár két legjobb újoncsorozata

Alig túl az év felén, bátran jelenthetjük ki, hogy igencsak erősre sikerült a 2019-es év a sorozatok terén, nyáron pedig nemhogy pangás, de épp, hogy dömping van a folytatásos történetek palettáján, a felhozatal pedig már el is feledtette velünk, hogy az év elején mennyire a Trónok harca körül forgott szinte minden.

Tamás Attila 2019. augusztus 05., hétfő

Ez az ember mindenkin segíteni akar, de őt mindenki csak kihasználja

Gösta a legjobb ember a világon. Csendes, nem ártana a légynek sem és valamiért úgy érzi, hogy mindenkin segítenie kell, aki az útjába kerül. De családja, illetve a hozzá közel álló emberek történetesen mind olyanok, akiknek erre a csupaszív, segítőkész emberre van szükségük, hogy maximálisan kihasználják őt. Ajánl&a

Tamás Attila 2019. július 30., kedd

Szaporodó streamingplatformok: a Netflixen túl is van élet

Nem csak sorozatokból, hanem streamingszolgáltatóból is egyre több lesz, hiszen mindenki a saját felületén akarja eladni a nézőnknek az exkluzív tartalmakat. Már tudjuk, hogy a Netflixen túl is van élet, összeállításunkban a leendő és már létező legnagyobb streamingplatformokat vesszük górcső alá.

Tamás Attila 2019. július 23., kedd

Ezekkel a sorozatokkal próbálnak minket a jövőben a képernyő elé szögezni

Nem a következő két év lesz az, amikor a ránk zúduló irdatlan sorozatmennyiség alább fog hagyni, ugyanis a kisképernyős műfaj talán még sosem volt ilyen népszerű. A stúdiók időt és pénzt nem sajnálva népszerű történeteket ültetnek át mozgóképes formába. Mutatjuk, hogy miket fogunk nézni a jövőben.

Tamás Attila 2019. július 11., csütörtök

Stranger Things: színesebb, hangosabb, viccesebb, ijesztőbb és retróbb, mint valaha

2016-ban egy olyan csupaszív, a nyolcvanas évek iránti nosztalgiahullámot meglovagló sorozat hódította meg a világot, aminek a közönségkedvenccé válása számos tényezőnek köszönhető. A harmadik évad magasabbra teszi a lécet: a Stranger Things színesebb, hangosabb, viccesebb, ijesztőbb és retróbb, mint korábban. Kritika.

Tamás Attila 2019. július 04., csütörtök

Időutazós sztori nem volt még ennyire tökéletes

Egy kisvárosban megmagyarázhatatlan dolgok történnek: emberek tűnnek el, senki sem érti, hogy mi történik. Aztán kiderül, hogy egy időkapun keresztül 33 évet előre vagy vissza lehet utazni az időben. Izgalmasan hangzik? Akkor még semmit sem mondtunk napjaink egyik legjobban megírt Netflix-sorozatáról.

Tamás Attila 2019. június 27., csütörtök

Csernobil, ahogy a túlélők emlékeznek rá

Letehetetlen könyv, de nem az izgalmas, szövevényes cselekmény miatt. Egy megrázó, milliókat érintő katasztrófa dokumentációja, a leghitelesebb forrásból: a túlélők történeteiből. Szvetlana Alekszijevics dokumentumkötete, most, hogy Csernobil tragédiája ismét bekerült a köztudatba, mondhatni, kötelező olvasmánynak számít.

Tamás Attila 2019. június 25., kedd

Ha ilyen lesz a jövő, akkor köszönjük szépen, nem kérünk belőle

Tévésorozat az elképzelt, egyáltalán nem biztató, sötét jövőképről? Ismerős valahonnan? Nem, ez nem a Black Mirror, hanem valami sokkal jobb. A Years and Years mondhatni a semmiből érkezett, hogy összefüggéseiben mutassa meg nekünk a következő, igencsak kedvezőtlennek tűnő évtizedet. Kritika.

Tamás Attila 2019. június 12., szerda

Ez a tükör már nem is annyira fekete

Emlékszünk, hogy milyen érzés borzongani a lehetséges sötét jövő és az elborult fiktív technológia negatív hatásainak láttán a Black Mirror (Fekete Tükör) korábbi évadaiban? Na, az új évad nézése közben elfelejthetjük ezt az érzést.

Tamás Attila 2019. május 21., kedd

Trónok harca: az eddig megtett út vége

Megkaptuk a rég várt befejezést és bár jogosan lehetünk elégedetlenek azzal, amit a fináléban láttunk, kár lenne ez alapján megítélni a sorozatot, ami immár megkerülhetetlen mérföldkőnek számít. Egy nagybetűs élmény volt. Spoileres kibeszélő az sorozatzáró epizódról.

Tamás Attila 2019. május 14., kedd

Trónok harca: amikor elszabadul az őrület

Megvalósításában kitűnő, forgatókönyv szempontjából viszont annál sutább, finálét felvezető részt kaptunk a Trónok harcában. Kaptunk egy új főgonoszt is, az pedig továbbra sem nyilvánvaló, hogy ki ül végül a Vastrónra. Spoileres kibeszélő a nyolcadik évad ötödik epizódjáról.

Tamás Attila 2019. május 07., kedd

Trónok harca: kávéspohár és váratlan fordulatok

Hiába volt egy, a régi Trónok harca részeket megidéző epizód a nyolcadik évad negyedik felvonása, ha úgyis arra fogunk emlékezni, hogy ez volt az a rész, amiben a készítők egy műanyag Starbucks-poharat felejtettek forgatás közben az egyik asztalon. Vigyázat, spoileres kibeszélő!

Tamás Attila 2019. április 30., kedd

Trónok harca: a tűz és a jég összecsapása

A nyolcadik évad harmadik epizódja volt a Trónok harca történetének legsötétebb része. Szó szerint a legsötétebb, hiszen időnként alig lehetett bármit is látni a képernyőn. A reakciókat látva azonban elég megosztóra sikeredett.