Miért is szeretünk egy autótolvaj bőrébe bújni? GTA-visszatekintő

Molnár Rajmond 2020. október 28., 19:00 utolsó módosítás: 2020. október 28., 19:25

Ki ne ismerné a Grand Theft Auto (GTA) videójáték-sorozatot? Legtöbbünknek bizonyára fűződik jó néhány kellemes emléke hozzá. Miközben számos játékos epekedve várja legújabb rész megjelenését, vegyük sorra, hogy mitől is lett olyan népszerű ez széria, hogyan vált milliók kedvencévé.

Miért is szeretünk egy autótolvaj bőrébe bújni? GTA-visszatekintő
galéria
Az első GTA mai szemmel igencsak kezdetlegesnek hat, mégis imádtuk • Forrás: Grand Theft Auto

Több mint húsz éve, 1997 októberében landolt a játékosboltok polcain az első Grand Theft Auto. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy micsoda kultikus magaslatokba emeli a nyílt világú akciójátékok műfaját, ahogy azt sem, hogy új standardot, viszonyítási alapot teremt a videójátékok között. Egy olyan sorozatról van szó, amellyel az utóbbi évtizedben a gamerek döntő többsége találkozott, számítógépen, konzolon vagy akár okostelefonon is. Ahhoz képest, hogy 23 év telt az első GTA megjelenése óta, nem élt meg túl sok epizódot a sorozat, a legújabb számozott folytatás is csak ötössel kezdődik, ráadásul annak a megjelenése óta már hét év telt el.

Az első GTA 1997-ben jelent meg PC-n, illetve Playstation konzolon. Mai szemmel nézve igencsak kezdetlegesnek tekinthető, jórészt minden kétdimenziós volt, a főhőst csak felülnézetből irányíthattuk, illetve a története is elfért volna egy gyufásdobozon. Mégis már akkoriban volt benne valami új, valami merész, ami kiemelte a többi játék közül. A címéből következtetve (Grand Theft Auto, azaz nagy autólopás) a kocsilopáson volt a hangsúly, de

mellette szabadon járhattunk-kelhettünk, lövöldözhettünk a gyalogosokra, menekülhettünk a rendőrök elől, egy igazi bűnözőszimulátorral volt dolgunk.

A kidolgozottabb videójátékok alkonyának tekinthető kilencvenes évek vége felé ez még nagyon szokatlannak hatott az a szabadság, amit ez a játék adott, sok órára a képernyő elé szegezte a játékost, ugyanis az addigiaktól eltérően egy teljesen más megközelítés látott akkor napvilágot. Főhősünk számos eszközt bevethetve okozhatott káoszt, aminek sok értelme nem volt, de jól szórakoztunk vele akkoriban.

Több rádióadót foghattunk a száguldások közepette, nem kis újdonságként hatott pedig az, hogy a számítógépen található zenéinket bemásolva a játék könyvtárába „vezetés” közben is „hallgathattuk” azokat. Az első rész megjelenése után a játék erőszakossága miatt sok helyen került tiltólistára a GTA, viszont a rengeteg eladott példány és a játék népszerűsége alapján nem is volt kérdés, lesz-e folytatás. A folytatás előtt még megjelent egy kiegészítő, Grand Theft Auto: London címen, ami, maradjunk annyiban, hogy jó szórakozás volt, de nem kavarta fel az állóvizet.

A második rész, a GTA 2 javarészt az előd erősségeire épített, néhol kiegészítve azokat, viszont azon túl, hogy picivel szebb lett, valamelyest komolyabb történettel rendelkezett, néhol újított az első rész formuláján, de nem tekinthetünk rá olyan mérföldkőként, mint a széria további részeire. Jó móka volt, tény, viszont a továbbra is fölülnézetes mivolta már megjelenésekor, 1999-ben is maradinak számított.

Nem sokat változott a második rész, ennek ellenére jó móka volt • Forrás: Grand Theft Auto

Az igazi áttörést a 2001-ben napvilágot látott Grand Theft Auto III hozta, ami új standardot teremtett, és nem túlzás azt állítani, hogy örökre megváltoztatta a játékipart. Immár felső nézet helyett egy háromdimenziós játéktérben barangolhattunk, a külső nézetből irányítható főszereplőnkkel pedig akkoriban hihetetlennek vélt szabadságot kaptunk.

Az óriási méreteket öltött, gyalogosokkal benépesített New York-ot járhattuk be autóval és gyalogosszerrel, közben pedig gengszterfilmekben is helytálló történetnek voltunk részesei.

Rendkívül élvezetes volt küldetésről küldetésre haladni, hagyni, hogy közben bevonzzon a játék világa. Maffia, jakuza, kolumbiai drogkartell – minden jelen volt, amit csak elképzelni lehetett, megspékelve a kor legszebb grafikájával.

A harmadik rész, ami gyökeresen megváltoztatta a játékokról alkotott képünket • Forrás: Grand Theft Auto

Az első és második részben lefektetett alapokra épült a játék, de ez a világ már teljesen más volt. Persze voltak hiányosságai, de mire erre ráeszméltünk, egy évvel később érkezett a boltok polcaira a GTA Vice City.

Biztos vagyok benne, hogy a cikk olvasói közül sokaknak számtalan kellemes gyerek- és ifjúkori emléket idéz fel a Vice City, ahol a napsütéses Miamiban piti kis bűnözőből válhattunk helyi maffiafőnökké a fiktív nyolcvanas években. Sokkal színesebb látványvilágot, újabb járműveket – motorok, motorcsónak, helikopter, repülő –, fegyvereket és missziókat kaptunk, nem mellesleg pedig számos filmes utalással találkozhattunk a sztori során. Igazi nosztalgialöket volt ez a maga módján, a Tommy Vercetti névre hallgató főhősünkkel könnyű volt azonosulni, sokaknak máig ez a kedvenc része a szériából.

Vice City hangulata magával ragadó volt, sokan mai napig sem tévednénk el benne • Forrás: Grand Theft Auto

2004-ben jelent meg összes eddigi résznél nagyobb, grandiózusabb, szerepjátékos elemeket is felvonultató a GTA San Andreas. Óriási játékteret kaptunk, az eddig megszokott betondzsungel helyet pedig már az erdőket, mezőket, kisebb peremfalucskákat is be lehetett bolyongani. Nem mellesleg pedig a játék főhőse színesbőrű volt, a történet pedig nagyon adta azt a bizonyos „getto-feelinget” –

bandaháborúk, rablások, árulás, volt itt minden, amit a zsánertől elvárni lehet, az idővonala pedig 1992-be vezetett minket vissza.

Itt először jelentek meg a szerepjátékos elemek a sorozat történetében, karakterünkre, azaz CJ-re most már oda kellett figyelni, kajálni kellett, gyúrhattunk, a különböző járművezetési képességeinket fejleszthettük, de még szexepil-mérő csík is volt.

Gettó, gengszterélet, még nagyobb világ. A San Andreas is egy kiváló része volt a sorozatnak • Forrás: Grand Theft Auto

A karakter külsejét illetően is nagy szabadságot kaptunk, tetkók, frizura, ruházat, mind-mind cserélhető volt. A tengernyi tennivaló mellett maguk a küldetések is kellően változatosra sikeredtek, igazából ez lett az addigi legrészletesebb GTA.

A folytatás négy évet váratott magára, ahogy megszokhattuk, újból egy merőben más megközelítést kaptunk. Ezúttal New York lemodellezett városában, Liberty City-ben barangolhattunk. Egy Balkánról érkezett figura, Niko Bellic kapta a főszerepet, aki az amerikai álmot hajszolva költözött az Egyesült Államokba.

A GTA negyedik része az amerikai álom hajszolásáról szól, megmutatva az irigyelt nyugati világ árnyoldalát • Forrás: Grand Theft Auto

A kiválóan felépített küldetések és az akkoriban lélegzetelállítóan szépnek számító grafikának köszönhetően ismét szintet ugrott a játék, amely egyben társadalomkritika is volt, rámutatva az irigyelt nyugati világ árnyoldalaira. Ezt hivatott szimbolizálni a kissé komor, szürke környezet is. Noha a játék kétséget kizáróan kiváló, mégis talán ez az egyik legfeledhetőbb darabja a sorozatnak a második rész után.

Öt évvel később, 2013-ban jelent meg a mai napig is csúcsra járatott GTA V, amely mondhatni akkora ugrás volt fejlődés tekintetében, mintha az első résztől a harmadik számozott folytatást vennénk alapul.

A játék a korábban megjelent, a Kalifornia állam déli részéről mintázott San Andreas államba kalauzol minket vissza, amelyet a 2004-es előd óta a nulláról építettek újra. Itt már három főszereplőt kaptunk, akiket párhuzamosan irányíthattunk küldetésről küldetésre, a sztori pedig hármuk történetét meséli el. Egy, a húszas éveiben járó fiatal fekete srácét, aki többet vár az élettől, minthogy a nagynénje nyakán lógjon, ezért lép a bűn útjára, miután a bűnözőélettől visszavonult Michaelben meglátja a potenciális apafigurát. Michael, a másik főhősünk visszavonult bankrablóként tengeti mindennapjait, a negyvenes évei végén járó családfőt emellett kapuzárási pánik is kínozza. Mindez azonban megváltozik, miután színre lép harmadik főszereplőnk, az igazi elmebeteg Trevor – akihez egyébként a sztori legviccesebb jelenetei is köthetők –, hiszen némi elszámolnivalója maradt Michaellel, miután a legutóbbi közös balhé után Michael elárulta barátait.

A sorozat ötödik, eddig utolsó része új távlatokat nyitott a videójátékok történetében • Forrás: Grand Theft Auto

Innentől gengszterfilmeket megszégyenítő történet bontakozik ki, a küldetések pedig eléggé változatosak ahhoz, hogy mindvégig lekössék a figyelmünket. A játékot az egyik legdrágább szórakoztatóipari termékként tartják számon mai napig, 266 millió dollárból fejlesztették, aminek a megjelentését követő első napon rögtön a háromszorosát hozta vissza. Nem beszélve arról, hogy népszerűsége a mai napig töretlen, ami főként a többjátékos módnak köszönhető.

Milliónyi játékos most tűkön ülve várja az áhított hatodik rész megjelenését, viszont egyelőre még egy pici információmorzsát sem kaptunk róla annak ellenére, hogy a legutóbbi rész megjelenése óta már hét év telt el.

Na de mitől is vált ez a széria oly meghatározóvá, milliók kedvencévé, a nyitott világú játékok alfájává és omegájává? A GTA sorozat részei nem csak a maguk korában voltak forradalmiak, de mind a mai napig alapműnek számítanak. Filmvilágbéli hasonlattal élve ez olyan, mintha valaki a Gyűrűk Uráról vagy a Csillagok háborújáról maradna le. A játékot kiadó Rockstar szakemberei olyan világokat és történeteket alkottak, amely illúziója magával rántott, és nem engedett el a történet végéig. A hatodik rész pedig vélhetően ismét új standardot, viszonyítási pontot teremt a videójátékok történelmében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport