HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. december 10., hétfő

Fontos is legyen, de érdekes is? Mit lapoznának szívesebben a diákok?  

Noha nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a kortárs irodalmi alkotásokra, így megszerettetve az olvasást a diákokkal, a tanügyi rendszerben a klasszikus műveken van a hangsúly. Egyes pedagógusok rengeteg házi olvasmányt megkövetelhetnek, mások kevésbé foglalkoznak ezzel.

Molnár Rajmond 2018. november 22., csütörtök

Matek helyett személyiségfejlesztés?

Azt a matematikát , amit nálunk hetedikben tanulnak az iskolások, egyes nyugat-európai országokban csak egyetemi szinten oktatják. De nem csak a számokkal van a baj, szakértők szerint egy csomó fölösleges tantárgyat ki kellene söpörni a tananyagból.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. november 15., csütörtök

Depressziót okozhat, ha sokat figyeljük mások Facebook-posztjait

Szorongáshoz, lerombolt önképhez, de akár depresszióhoz is vezethet a közösségi média túlzott használata, mivel ha az ember folyamatosan a mások által posztolt tartalmakat nézi, könnyedén arra a következtetésre juthat, hogy mások élete sokkal menőbb vagy jobb, mint a sajátja.

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Rajmond 2018. október 09., kedd

Miért nem tanulnak meg románul a székelyföldi fiatalok?

Mi áll annak a több generációra visszanyúló problémának a hátterében, hogy sok székelyföldi magyar fiatal az iskolai tanulmányai befejeztével sem tudja megtanulni a román nyelvet? – erre kerestük a választ Murányi Péter nyelvtanár segítségével.

Molnár Rajmond 2018. június 15., péntek

Az internet hasznos, de nem háziorvos

Akár hasznos is lehet, ha a páciensek az interneten – hiteles forrásból – tájékozódnak tüneteikről, esetleges betegségükről, a háziorvosok azonban egyöntetűen hangsúlyozzák, hogy a gyógyítást, kezelést csakis a szakemberrel való konzultáció után szabad megkezdeni.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. április 13., péntek

Telefonfüggőség: egyre több embert érint világszerte

Mindennapi életünkben egyre gyakrabban támaszkodunk az okostelefonunkra, amelyet telefonálás helyett már inkább használunk társas kapcsolatok fenntartására, videók nézésére vagy épp hírek olvasására. Ez azonban függőséghez vezethet.

Molnár Rajmond 2018. január 18., csütörtök

Felelőtlen antibiotikumfogyasztás: eljöhet az idő, amikor már nem hatnak a gyógyszerek

Egyre ellenállóbbak a baktériumok az antibiotikumos készítményekkel szemben, így eljöhet az időszak, amikor a betegségeket okozó baktériumokra már nem hatnak a gyógyszerek. Románia az Európai Unióban második helyen áll az antibiotikum-fogyasztás tekintetében, a jelenség alól pedig mi sem képezünk kivételt.

Molnár Rajmond 2017. augusztus 28., hétfő

Youtube: népszerűbb a fiatalok körében a tévéknél. De miért?

A fiatalabb generációk körében egyre inkább átveszi a televízió szerepét a Youtube videómegosztó portál. Utóbbin manapság már a tévéműsorok minőségét megközelítő tartalmakat gyártanak az önjelölt fiatal videóbloggerek, amelyekre sok esetben több százezren kíváncsiak.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. augusztus 10., csütörtök

Más lenne az Y generáció? – Hidegen hagyja őket a politika és a közélet

Az Y generáció tagjai (1980-1995) között születettek individualisták, legtöbbjüket hidegen hagyja a politika és a közélet – erre mutat rá több a témával foglakozó kutatás is. Az általunk megkérdezett szakember szerint noha a mi térségünkben is érződik ez a generációk közötti különbség, itt inkább az 1990 ut&a

Molnár Rajmond 2017. június 29., csütörtök

Videojátékok: megtalálni az arany középutat

Rossz vagy jó hatással vannak a videojátékok az emberi agyra? – tevődik fel a kérdés egyre gyakrabban. Szakértők bevonásával és a kérdéssel kapcsolatos kutatások áttekintésével jártuk körbe a témát.