HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. december 07., csütörtök

Biológusnak tanult, mégis költő, író lett Ferenczes István

Ifjúkorában nem a versek, hanem inkább a természet, a növények, állatok foglalkoztatták Ferenczes Istvánt, aki biológusnak tanult, és csak a főiskola utolsó szakaszában fordult az irodalom felé. Életműve, amely a kortárs magyar irodalom kiemelkedő jelentőségű alkotói közé emelte, bizonyítja, hogy ez jó választás volt.

Kovács Attila 2017. november 09., csütörtök

Lószeretet háromféleképpen. A lipicaiakra esküszik Antal Vidor

Fizikatanárnak készült, aztán teljesen másképp alakult minden az 1949-ben Csíkdánfalván született Antal Vidor számára. A ló lett tevékenységének központi eleme, mégpedig háromféleképpen: állatorvosként, állattartóként és fogathajtóként is bizonyított.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. október 12., csütörtök

Sziklamászás túl a hetvenen is

Erdőjáróként kezdte, magashegyi túrázóként és sziklamászóként folytatta. Volt hegyimentő, feljutott Európa és Ázsia több ismert hegycsúcsára. A csíkszeredai Tőke Dénes úgy tartja, a hegyet természetes közegnek, élettérnek kell felfogni, aminek lelke van. Ehhez tartja magát túl a hetven éven is.

Kovács Attila 2017. szeptember 14., csütörtök

Bábos, karikaturista és állatvédő: Orendi Éva sikerei és elégtételei

Műszaki rajzolóként dolgozott, és közben hódolt egyik hobbijának, a karikatúra-készítésnek is. Bábelőadásban és a cserkészmozgalomban vett reszt, majd állatotthont hozott létre. Orendi Éva aktív közösségi emberként mindent lelkesedéssel, kitartással végzett, és úgy érzi, munkájának volt eredménye.

Kovács Attila 2017. június 22., csütörtök

A közösség erejére támaszkodott a volt iskolaigazgató

Gáll Jenő nyugalmazott testnevelő tanár közel három évtizeden át volt a csíkszentdomokosi iskola igazgatója, illetve aligazgatója, ahol nemcsak a fejlesztésekből vette ki részét, hanem a helyi közösség aktív tagjaként is tevékenykedett. Vele beszélgettünk.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. május 25., csütörtök

Hetvenöt évesen sem tudja abbahagyni a csíkrákosi néptáncoktató

Az utóbbi ötven év csíki néptáncéletének egyik meghatározó alakja, a csíkrákosi Fodor Csaba táncmester nemzedékeknek tanított néptáncot. Hivatásos és diák néptáncegyüttesek alapításában vállalt szerepet. Azt vallja, a hangulat hozza ki az emberből a táncot, amellyel ő egy életre elkötelezte magát.