Kozma Ágnes 2017. november 29., szerda

Célt ért sikerfilm: a magyar mozi „kincse”

Rendező, színészek és nézők is olyan elégedetten hivatkoznak Hollywoodra a Kincsem kapcsán, mintha valódi dicsőség lenne az amerikai tömegfilmek szintjére érni.

Kozma Ágnes 2017. július 27., csütörtök

Álmomban már szerettelek

Mi lenne, ha két ember, akiknek egyébként semmi köze egymáshoz, egyszer csak rájönne, hogy ugyanazt álmodja, és hogy egymás álmának állandó szereplői? Milyen kiindulópontot jelent az ismerkedéshez ez a racionálisan nehezen megfogható alaphelyzet és a közös tudatalatti szál? Filmkritika.

Kozma Ágnes 2017. június 19., hétfő

Illatok titkai Zillmann Zsuzsa műhelyéből

Ahogyan a hétköznapokban az illóolajokkal játszik, úgy kísérletezett az életpályákkal Zillmann Zsuzsa, marosvásárhelyi kézműves kozmetikumok készítője, aki régen a színészi pályával is kacérkodott. Illatokról, vállalkozásról, újrakezdésről, a kísérletezés fontosságáról besz&e

Kozma Ágnes 2017. június 08., csütörtök

Az utazótársulat hátránya a rengeteg bőrönd

Budapesten gyerekszínész volt, 16 évesen bemutatták az első általa írt színdarabot, Burák Ádám mégis úgy döntött, hogy a rendezés felé fordul, és végül Marosvásárhelyen végezte el a rendezőit. Hogy hogyan kötött ki Londonban és hogy lett egy nemzetközi utazótársulat alapítója? Elmeséli nekünk.