Ferenczi Györggyel muzsikált a Borvilági zenekar

Katona Zoltán 2020. február 05., 16:11

A sepsiszentgyörgyi BRVLG együttes Budapesten rögzítette legújabb dalait, mégpedig ismert zenészek közreműködésével.

A zenekar dalai a borról szólnak Fotó: Kátai József / BRVLG Facebook

Nemcsak borivóknak címmel 2019 áprilisában jelenik meg a BRVLG (ajánlott kiejtés: Borvilági, utalva a zenekarvezető másik projektjére, az Evilági zenekarra) együttes első albuma. A csapat (Orbán Ferenc – ének, gitár, mandolin, Gábor Szabolcs – szaxofon, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár, Pál Gábor – dob) az év elején a budapesti SoundCam stúdióban kezdte rögzíteni dalait, amelyeket februárban kéthetente, márciustól háromhetente, vasárnaponként tesz elérhetővé.

A leendő album mindegyik dala borral kapcsolatos: ezek énekelt versek, illetve népdalok – tudtuk meg a zenekarvezető Orbán Ferenctől. A lemezen három olyan vendégművész szerepel, akik nagyon ismertek magyarországi zenészkörökben: Szalóki Ági énekesnő, Juhász Gábor dzsesszgitáros és Ferenczi György szájharmonikás – utóbbi a Mit szól a bölcs? című Petőfi Sándor-versből készült dalban játszik.

Ferenczi nagyot fújt a stúdióban Fotó: Orbán Ferenc / BRVLG Facebook

 „Nagyszerű élmény volt közvetlen közelről megtapasztalni azt az energiát, melyet a szájharmonika-mester áraszt magából. Magával ragadott a közvetlensége, a muzsikálása elvarázsolt. Amikor végigfújta a hat és félpercet, amely változatlanul hallható a dalban, kijött a játszó szobából, s csak annyit kérdezett: Na...? Nem volt mit mondani, mindenki boldog volt” – mondta a Ligetnek Orbán Ferenc zenekarvezető.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat