Tíz, előfizetéssel is játszható videójáték, amit érdemes kipróbálni

Tamás Attila 2023. február 21., 19:22 utolsó módosítás: 2023. április 15., 09:51

Bár a videójátékozás manapság nem olcsó mulatság, azért itt is van rá lehetőség, hogy előfizetéses szolgáltatás részeként „kikölcsönözzük” őket. Tíz olyan – új és kevésbé új – játékot mutatunk be, amit most az Xbox Game Passban, vagy Playstation Plus-on játszhatunk.

Tíz, előfizetéssel is játszható videójáték, amit érdemes kipróbálni
galéria
Posztapokaliptikus RPG, ritmusjáték, pörgős FPS-ek, horrorjátékok és versenyautó-szimulátor is található a Game Pass és a Playstation Plus kínálatában Fotó: Liget-montázs

A videójáték-iparnak is megvan már a saját „netflixe”, vagyis az az előfizetés-alapú szolgáltatás, amely révén havidíj ellenében lehet hozzáférni olyan játékokhoz is, amik egyébként egyhavi előfizetés többszörösébe is kerülhetnek.

Ezek a szolgáltatások azért is jók, mert viszonylag kevés pénzért több játékot is le lehet tölteni egy adott konzolra vagy PC-re, és anélkül lehet velük játszani, hogy külön vásárolnánk meg azokat. Igaz, hogy csak addig, amíg az előfizetésünk él, ezeket a játékokat tehát nem birtokoljuk sem digitális sem pedig fizikai formátumban. Amikortól lemondjuk az előfizetést, már nem férünk hozzájuk. Ez a lehetőség azért is jó, mert ezáltal ki lehet próbálni olyan játékokat, amire nem fizetnénk ki a teljes, vagy épp az időközben akcióssá vált árat, de azért ideig-óráig elmerülnénk bennük.

Ilyen lehetőség a Microsoftnál található Game Pass, és a Sonynál tavaly elérhetővé vált Playstation Plus, annak is az Extra verziója amikre előfizetve több mint száz tételből álló játék-könyvtárat kapunk mindössze egy prémium-Netflix áráért, egész pontosan alig több mint 60 lejért. Ezért a pénzért

a játékos egy folyamatosan frissülő adatbázishoz fér hozzá, amibe havonta érkeznek új játékok, de „távozók” is vannak, tehát mindig számolni kell azzal, hogy egy adott játék egy idő után már nem lesz elérhető az adott előfizetés keretein belül.

A havonta érkező új játékok minősége változó, vannak jó és kevésbé jó hónapok is az új felhozatal tekintetében. A Playstation Plus felhozatala februárra igencsak erősre sikeredett, de az Xbox Game Pass sem panaszkodhat az elmúlt időszakban ide bekerült játékok tekintetében. Az alábbi összeállításban tíz olyan játékot ajánlunk, amelyet a Playstation- vagy Xbox-tulajdonosok havidíj ellenében játszhatnak.

HI-FI Rush (Xbox Game Pass)

A Tango Gameworks által fejlesztett és a Bethesda Softworks által kiadott ritmusalapú akciójáték mondhatni a semmiből érkezett január végén. Semmilyen marketingkampány nem előzte meg, a gamer-nyilvánosság nem is tudott róla, hogy min dolgoznak a korábban a The Evil Within-horrorjátékokat kiadó fejlesztők.

Az Xbox és a Bethesda, január 25-én tartott online eseményén, a Developer Direct-en rántották le a leplet a játékról egy rövid ismertetővel és egy előzetessel, és mint kiderült, nem egy későbbi időpontban érkezik, hanem

szinte azonnal letölthető és játszható lett, sőt rögtön be is került az Xbox Game Pass kínálatába.

A cybernetikus jövőben játszódó, rajzolt animációval készült játékban Chai-t, egy wanabe rocksztárt irányítunk, akinek egy kísérlet során egy Ipod-ot ültetnek be a mellkasába, aminek köszönhetően gyakorlatilag ritmusra kezd verni a szíve, és a lejátszott dalok ütemére az alkatrészekből álló elektronikus gitárjával képes legyőzni mindenkit, aki az útjába kerül. Aki próbálta már a Beat Sabert, netalán csak jó a ritmusérzéke, annak érdemes egy próbát tennie a játékkal, hiszen hihetetlen élményt nyújt ahogy a Nine Inch Nails vagy a The Black Keys számaira, azok ritmusát és tempóját követve zúzzuk le a ránk küldött robot-ellenfeleket.

Videó: Bethesda Softworks

Age of Empires II: Definitive Edition (Xbox Game Pass)

A fene gondolta volna, hogy 2023-ban is itt lesz velünk az egyik legnépszerűbb stratégiai játék, az 1999-ben megjelent Age of Empires második része. Ráadásul már nem csak a PC-sek kiváltsága (bár ott az igazi a játékélmény, főleg hálózatban játszva a barátainkkal), hanem most már Xboxon is belevethetjük magunkat. Az tény, hogy billentyűzettel és egérrel lehet játszani rendesen a felülnézetes stratégiai és akció-szerepjátékokat, de a Diablo III és a Diablo II Remastered óta tudjuk, hogy ez kontrollerrel sem lehetetlen, igaz, hogy kissé körülményes, hiszen itt nem lehet gyors egymásutánban kattintgatni ami ezeknek a játékoknak az esszenciája. Az Age of Empires II felújított változata is megkapta tehát a kontrollerrel való irányítás lehetőségét, és ha valaki nosztalgiából kipróbálná, megteheti ezt a tévére vagy a monitorra kötött játékkonzolon is, hogy utána feltelepítse a gépére a laptopjára az eredeti verziót és azzal játsszon az igazi nosztalgikus élmény felidézéséért.

Videó: Xbox

High on Life (Xbox Game Pass)

Még decemberben jelent meg, és került be rögtön a Game Pass kínálatába is a Microsoft tulajdonában levő Squanch Games legújabb játéka, a High on Life, amin a Rick and Morty egyik társalkotója, az azóta erőszakkal megvádolt Justin Roiland is dolgozott. Roiland azóta felmondott a játékstúdiónál, de a Rick és Mortyból is kirúgták, annak ellenére, hogy társalkotója volt a sorozatnak és a főszereplők hangját is ő „adta”. Az alkotó botránya és éppen derékba tört karrierje ellenére a High on Life egy kifejezetten szórakoztató és infantilis-, sokszor fekete humorú videójáték, ami nem való mindenkinek, de aki nem riad vissza a trágárságtól és az abszurd humortól, az jól elszórakozhat a beszélő fegyvereket felvonultató, idegeninváziós, űrlényes kalandban, amiben űrbéli drogkartellek vezetőit és csatlósait kell kiiktatni, miközben őrültebbnél őrültebb dolgok történnek körülöttünk.

Videó: Squanch Games

Atomic Heart (Xbox Game Pass)

Az első olyan nagyköltségvetésű játék 2023-ban, ami a megjelenése napjától, február 21-étől játszható előfizetéssel, és nem szükséges külön megvásárolni. A szovjet BioShock-ként is hivatkozott belső nézetes shooter az alternatív Szovjetúnióban, az '50-es években játszódik, ahol gyilkos robotok lázadnak fel, és az általunk irányított hőssel kell kiiktatnunk a legváltozatosabb fegyverekkel és képességekkel őket. A kritikusok által vegyes, de többnyire azért pozitív fogadtatásban részesült játék ha tényleg nem is kínál tökéletes élményt, bűn lenne kihagyni az Xbox Game Pass előfizetőinek, de azért nem kell túl sokat várni tőle.

Videó: Xbox

Forza Horizon 5

A Microsoft eddigi legjobb autóversenyzős játéka (amíg meg nem jelenik az idénre tervezett Forza Motorsport 8) a Mexikóban játszódó Forza Horizon 5 szintén elérhető a megjelenése óta a Game Pass kínálatában. Ez a gyönyörű grafikájú, masszív arcade-játék mondhatni sohavégetnemérős: több száz versenyen, kihíváson vehetünk részt, miközben a nyeremény gyanánt kapott autókkal bővül az arzenálunk, amiket mind-mind fejleszthetünk a nehezebb kihívások teljesítése érdekében. Teljesen testre szabhatjuk az élményt, aprólékosan beállíthatjuk még azt is, hogy mennyire segítsen rá a játék az autó kormányzására, szóval a lehetőségek tárháza ha nem is végtelen, de eléggé bőséges. Aki előfizetett már a Game Passra, az nagy eséllyel feltelepítette és játszotta is már ezt a játékot, de az új előfizetőknek is nagyon ajánljuk.

Videó: Xbox

Horizon Forbidden West (Playstation Plus Extra)

Már többször is írtunk a Sony tulajdonában levő Guerilla Games, Playstation-exkluzív játékáról, ami szerintünk a leggyönyörűbb nyílt világú kaland, ami eddig készült.

A mindössze egy éve megjelent játékról nehéz elhinni, hogy máris „ingyenes” lett, vagyis előfizetés ellenében játszható lett a Playstationön, ám ennek megvannak az okai. Most dobta piacra ugyanis a Sony az új VR-headsetjét, a PSVR2-őt, amihez egy új, a Horizon világában játszódó, belső nézetes, VR-játék is készült, Horizon: Call of the Wild címmel, ehhez pedig jó kedvcsináló lehet a Forbidden West, amennyiben a játékosnak elég vastag a pénztárcája, ugyanis az új VR-eszköz még az egyébként sem olcsó Playstation 5-nél is többe kerül. Emellett tavasszal érkezik az új, Playstation 5-exkluzív kiegészítő a Forbidden Westhez, Burning Shores néven, emiatt is érdemes most hozzáférhetőbbé tennie az alapjátékot a Sonynak, hogy a kiegészítőt is többen rendeljék majd meg. Mindenesetre Playstation Plus-előfizetőként tényleg érdemes lecsapni a játékra, ha eddig az ára miatt passzoltuk a megjelenése óta eltelt egy évben.

Videó: Guerilla Games

The Quarry (Playstation Plus Extra)

Az interaktív horrorjátékok kedvelői is örülhetnek, ugyanis bekerül a Playstation Plus Extra kínálatába február 21-től az Until Dawn készítőinek, a Supermassive Gamesnek a tavaly megjelent játéka. Az inkább filmes, mint pörgős játékélményt nyújtó horrorkaland attól érdekes, hogy a döntéseink függvényében alakul a történet és a szereplők sorsa, többszöri végigjátszás esetén pedig teljesen más fordulatokat és befejezéseket kapunk. A rendkívül élethű grafikával készült játék nem váltja meg a világot, de ahogy mondani szokták, egynek elmegy, ilyen kedvező ajánlattal pedig kár lenne kihagyni.

Videó: Playstation

Resident Evil VII: Biohazard

Ha egy kis ijesztegetésre és gusztustalanságra vágynánk, akkor nem kell messzire menni videójátékos berkekben sem ezért, ugyanis a Capcom Resident Evil játékainak hetedik része pont ezt kínálja. Az Erdélyben játszódó nyolcadik rész történései előtt főhősünk, Ethan egy elhagyatott, rémségek által uralt házban keresi élete párját, és olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amire nem igazán vannak szavak. A tényleg ijesztőre sikerült hetedik rész azóta megkapta a Playstation 5-frissítést is, tehát most szebb grafikával láthatjuk a rémséges Baker-családot, akik hősünk életét teszik pokollá a játék alatt. Figyelem, ez gyerekeknek egyáltalán nem ajánlott, de a horrorrajongó felnőtteknek szinte kihagyhatatlan darab.

Videó: Capcom

Borderlands 3

Bár már eddig is nagyon leárazva ott volt a Playstation webáruházában, mostantól előfizetés ellenében is játszható a Gearbox Software és a 2K Games 2019-es játéka, a Borderlands-sorozat harmadik része. Ez a belső nézetes looter-shooter egy rajzolt animációjú posztapokaliptikus kaland, amit egyedül vagy a barátainkkal játszhatunk, és tökéletes agykikapcsolásként szolgálhat, hiszen nagyon nem kell tenni mást benne, mint lőni az ellenfeleket, begyűjteni az általuk elhullatott fegyvereket, és kiválasztani közülük a legjobbakat és a legritkábbakat. Ha még valamiért nem próbáltuk ki ezt a játékot, de rendelkezünk Playstation Plus előfizetéssel, akkor mindenképp érdemes megnézni, hogy nekünk találták-e ki ezt az egészet.

Videó: Playstation

Outriders

A People Can Fly fejlesztőcsapata által készített és a Square Enyx által 2021 tavaszán kiadott, a Borderlandshez hasonló szintén looter-shooter nem igazán sikerült jól, ugyanis egy, kizárólag online játszható, szolgáltatás-alapú videójáték lett a rendkívül népszerű free to play Destiny 2 mintájára, azonban tele volt bugokkal, és nagyon hamar repetitívvé vált, és a játékosok zöme is nagyon elpártolt tőle emiatt. A fejlesztők 2022 augusztusában egy új, számos hibajavítást is tartalmazó kiegészítőt is kiadtak hozzá, ami valamelyest javított a játékélményen, de továbbra sem tökéletesítette azt. Korábban már az Xbox Game Pass kínálatába is bekerült, azzal az előfizetéssel is játszható, és most már a Playstation Plus Extra kínálatát is képezi. Ha valakit vonz az idegen bolygón, különleges képességet szerző gyarmatosítóként lövöldöző antihős koncepciója, akkor érdemes egy próbát tenni vele, még az is lehet, hogy ideig-óráig jól el fog szórakozni vele.

Videó: Playstation
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport