HIRDETÉS
André Krisztina 2017. augusztus 09., szerda

Három könyv, amire érdemes időt szánni a nyáron, akár a nyaraláson

Nyakunkon a nyár legforróbb időszaka, az ember legszívesebben vízparton vagy a szoba hűvösében vészelné túl ezt az időszakot. Bármelyik helyszínre is esik a választás, jó társ lehet egy érdekes könyv. Szemezgettünk erdélyi szerzők idén megjelent kötetei között, el is hoztunk hármat, amelyekért mindenképpen érdemes kimászni&

André Krisztina 2017. augusztus 01., kedd

A hatvani olvasótábortól az erdélyi alkotóközösségig

Mit csinálhat egy középiskolás, ha végigbulizta az összes fesztivált, és most másfajta élményre vágyik? A Fábián Zoltán Olvasótábor évtizedek óta a művészetek iránt érdeklődő fiatalok gyűjtőhelye. Idén rajtol az erdélyi kis testvére, az Udvartér Alkotótábor, ezért utána jártunk kicsit.

HIRDETÉS
André Krisztina 2017. július 21., péntek

Érezni a szív hangjával a közönséget

Sok városban volt már otthon, de elmondása szerint mindvégig elkísérte őt a „ditróiság”. A nemrég Gyergyóditró díszpolgárává avatott B. Fülöp Erzsébettel a pályájáról, a színészi létről, a helyekhez fűződő viszonyáról beszélgettünk.

André Krisztina 2017. július 12., szerda

Valóra váltott fantasztikum: a Lego-kockázástól a gondolatvezérlésig

„Jedi-erővel” irányítható háztartás, gondolattal vezérelhető drón, házautomatizálás. Mindez nem egy jól megírt sci-fi könyv ismertetője, hanem néhány olyan megvalósítás, amely a csíkszeredai tizennyolc éves feltaláló, Imets Tamás a közelmúltban dolgozott ki.

André Krisztina 2017. július 11., kedd

Lupescu Kata: ne a korom legyen a legfontosabb a regényeimben

Idén jelent meg első könyve Kalózlány címmel, amelyet tizenegy évesen írt, jelenleg a hatodik köteten dolgozik a 15 éves Lupescu Kata. A Vibe Koli Garázsába hozott teltházat hozott a neve. Az előadás után mi is ismerkedtünk kicsit a tinédzser regényíróval, s a Kalózlány születésének körülményeivel.

HIRDETÉS
André Krisztina 2017. július 10., hétfő

A Maros-part és Bélái: megtapasztaltuk az első Vibe fesztivált

A Vibe fesztivál szervezői célként tűzték ki, hogy Marosvásárhely újra felkerüljön a fesztiváltérképre. Bár a Félsziget tündöklése, majd bukása után nem volt teljesen egyértelmű, hogy sikerül bármi mást kihozni ebből a rendezvényből, mint egy Maros-parti nosztalgiázást, örömmel nyugtáztuk, hogy de.

André Krisztina 2017. július 03., hétfő

Székelykői napfelkelés, ahogy mi láttuk

Másodszor népesítették be Torockót a Double Rise „napfelkelői”. Mi is csatlakoztunk a fesztiválozókhoz, vegyes élményekkel jöttünk haza. Szubjektív élménybeszámoló következik.

André Krisztina 2017. június 27., kedd

5+1 erdélyi (magyar) fesztivál, amire büszkék lehetünk

Nem kell messzire menni és kiüríteni a zsebünket, ha egy jó fesztiválon akarunk részt venni, hiszen egyre több nemzetközi színvonallal vetekedő eseménynek ad otthont térségünk is. Szemléztünk a kedvenceink közül, hogy könnyebb legyen a választás.