Bede Laura 2018. december 19., szerda

Rémálom, amiből nem lehet felébredni

Az emberek jóindulata, odafigyelése és szeretete ad erőt Fekete (Ingber) Gizellának, akit pár hónapja akut limfoblasztikus leukémiával diagnosztizáltak. A kolozsvári tanítónő csontvelő-átültetésének költségei magasak, családja jelenleg erre gyűjt adományokat.

Bede Laura 2018. november 05., hétfő

Egy menyasszonyi ruha is lehet kényelmes

Csipkebetét, gyöngyözött részletek, virágos minták, egyenes vonal, egyszerűségben rejlő nagyszerűség – mindez jellemző a csíkszeredai Delikates Couture új, Nemora nevű ruhakollekciójára, amelyben menyasszonyi ruhákat és alkalmi ruhákat egyaránt találunk. Mindkét esetben fő szempont a kényelem.

Bede Laura 2018. augusztus 08., szerda

Látvány és nyitottság, Untold a neved

Hömpölygő tömeg, dübörgő zene, villózó fények, látványos pirotechnikai elemek, eksztázis – röviden így lehet összefoglalni a kolozsvári 4. Untold fesztivált. Benyomásaink a négynapos megarendezvényről.

Hallgassa online rádióinkat
Bede Laura 2018. augusztus 06., hétfő

Exkluzív koncert, funky szett, garantált lazulás a gernyeszegi Awake fesztiválon

A nyugalom és bulizás birodalmává válik a gernyeszegi Teleki-birtok augusztus 17–19. között, ugyanis ekkor szervezik meg második alkalommal az Awake fesztivált.

Bede Laura 2018. július 18., szerda

Világzenei kavalkád a mérai csűrfesztiválon

Tizenhat fellépő, öt ország, négy porta, három kontinens – számokban így lehetne leírni a 3. Méra világzenei csűrfesztivált, viszont a zenei műfajok kavalkádja és az előadóművészek története sokkal vonzóbb lehet a látogatók számára.

Bede Laura 2018. július 03., kedd

A Székelykő bűvöletében: a látvány kárpótolta a „sártengerben” fesztiválozást

A hétvégén ismét bebizonyosodott, hogy az eső a szabadtéri rendezvények egyik legnagyobb ellensége, viszont a vérbeli fesztiválozókat a kedvezőtlen időjárási viszonyok sem gátolják meg a felhőtlen szórakozásban. Így volt ez a harmadik alkalommal, Torockón szervezett Double Rise fesztiválon is.

Bede Laura 2018. június 08., péntek

Több program, nagyobb érdeklődés: Szabó Lillával a Várkert Fesztiválról

Milyen újdonságokkal bővül a Várkert Fesztivál programja, hogyan lehet kijutni a gyalui várkastélyhoz, onnan vissza Kolozsvárra, mit fogyaszthatunk a háromnaposra bővült rendezvényen? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ interjúnkban Szabó Lilla, a fesztivál programigazgatója.

Bede Laura 2018. május 29., kedd

Zengő-bongó gyerekdalok mellett sikolydzsessz is. Megnéztük, kik lépnek fel a Várkert Fesztiválon

Budapest Bár, Hobó, 100 Folk Celsius, Kaláka, Bohemian Betyars, Braindogs – csak pár név azok közül, akikkel együtt bulizhatunk június 15–17. között a 3. Várkert Fesztiválon. A gyalui várkastély hatalmas parkjába igazi zenei csemegékkel kecsegtetnek. De nem csak emiatt érdemes ellátogatni a fesztiválra.

Bede Laura 2018. május 11., péntek

Apás szülés: amikor a család a szülőszobában születik

Hollywoodi klisé, ahogy az aggódó apuka maszírozza a szülő kismama hátát, diktálja az egyenletes lélegzés ütemét, majd a véres látványtól elájul. Egykor talán tabu volt, ma már bátran beszélnek az apukák az élményről, amelyet a legtöbben újra bevállalnának.

Bede Laura 2018. április 27., péntek

Ami a mikrofon mögött van: kutatta a humort a humorista

Az erdélyi humoristák „mikrofon mögötti” oldalát szerette volna megmutatni új, Dumakavics című könyvében György Botond gyergyószentmiklósi stand-upos. Az Erdélyi Humorfesztivál egyik szervezője a kötet tartalmáról, a szakma kihívásairól és jövőjéről mesélt.

Bede Laura 2018. április 19., csütörtök

Napfényes muzsika, zenei elvágyódás nyugodt ritmusokkal

Napfényes, optimista, napjainkbéli hangzású, nyugodt muzsika, ami felajánlja, hogy kiszabaduljunk a sablonos hétköznapokból, s elinduljunk egy lelki utazásra. A Belau együttes üdítő hangulatából és a kortárs zenei kultúrából most három székelyföldi városban kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.

Bede Laura 2018. április 12., csütörtök

Saját dalok népzenei motívumokkal: visszavágyott a gyökerekhez Antal Tímea

A legújabb daláról és videoklipjéről, a két éve megalakult zenekarról, illetve fellépéseikről beszél interjúnkban az erdélyi származású, jelenleg Budapesten élő Antal Tímea. Az énekesnő szerint egy együttes akkor lehet egyedi és hiteles, ha a saját dalait adja elő a közönségnek.

Bede Laura 2017. augusztus 25., péntek

Magasztos erdélyi drónfelvételek a szegedi egyetemi tanártól

Légi felvételeken mutatja be Erdély természeti csodáit Ötvös Sándor, a Szegedi Tudományegyetem munkatársa. A 4K felbontásban készült mozgóképsorozat első részét pár nap alatt már több ezren tekintették meg.

Hallgassa online rádióinkat