HIRDETÉS
Bede Laura 2018. június 08., péntek

Több program, nagyobb érdeklődés: Szabó Lillával a Várkert Fesztiválról

Milyen újdonságokkal bővül a Várkert Fesztivál programja, hogyan lehet kijutni a gyalui várkastélyhoz, onnan vissza Kolozsvárra, mit fogyaszthatunk a háromnaposra bővült rendezvényen? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ interjúnkban Szabó Lilla, a fesztivál programigazgatója.

Bede Laura 2018. május 29., kedd

Zengő-bongó gyerekdalok mellett sikolydzsessz is. Megnéztük, kik lépnek fel a Várkert Fesztiválon

Budapest Bár, Hobó, 100 Folk Celsius, Kaláka, Bohemian Betyars, Braindogs – csak pár név azok közül, akikkel együtt bulizhatunk június 15–17. között a 3. Várkert Fesztiválon. A gyalui várkastély hatalmas parkjába igazi zenei csemegékkel kecsegtetnek. De nem csak emiatt érdemes ellátogatni a fesztiválra.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. május 11., péntek

Apás szülés: amikor a család a szülőszobában születik

Hollywoodi klisé, ahogy az aggódó apuka maszírozza a szülő kismama hátát, diktálja az egyenletes lélegzés ütemét, majd a véres látványtól elájul. Egykor talán tabu volt, ma már bátran beszélnek az apukák az élményről, amelyet a legtöbben újra bevállalnának.

Bede Laura 2018. április 27., péntek

Ami a mikrofon mögött van: kutatta a humort a humorista

Az erdélyi humoristák „mikrofon mögötti” oldalát szerette volna megmutatni új, Dumakavics című könyvében György Botond gyergyószentmiklósi stand-upos. Az Erdélyi Humorfesztivál egyik szervezője a kötet tartalmáról, a szakma kihívásairól és jövőjéről mesélt.

Bede Laura 2018. április 19., csütörtök

Napfényes muzsika, zenei elvágyódás nyugodt ritmusokkal

Napfényes, optimista, napjainkbéli hangzású, nyugodt muzsika, ami felajánlja, hogy kiszabaduljunk a sablonos hétköznapokból, s elinduljunk egy lelki utazásra. A Belau együttes üdítő hangulatából és a kortárs zenei kultúrából most három székelyföldi városban kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. április 12., csütörtök

Saját dalok népzenei motívumokkal: visszavágyott a gyökerekhez Antal Tímea

A legújabb daláról és videoklipjéről, a két éve megalakult zenekarról, illetve fellépéseikről beszél interjúnkban az erdélyi származású, jelenleg Budapesten élő Antal Tímea. Az énekesnő szerint egy együttes akkor lehet egyedi és hiteles, ha a saját dalait adja elő a közönségnek.

Bede Laura 2017. augusztus 25., péntek

Magasztos erdélyi drónfelvételek a szegedi egyetemi tanártól

Légi felvételeken mutatja be Erdély természeti csodáit Ötvös Sándor, a Szegedi Tudományegyetem munkatársa. A 4K felbontásban készült mozgóképsorozat első részét pár nap alatt már több ezren tekintették meg.