HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lokodi Imre 2017. augusztus 25., péntek

Elindulni három nővel

Írásunkban a negyedik éve távozott Bächer Iván író, újságíró erdélyi útjait elevenítjük fel. Bächer a budapesti Újlipóciában, Tolnában, a Vlegyászán, Verőcén, Kolozsváron, Segesváron. Székelyvarságon sokat, okosan, szépen nézelődött. Ő volt – ugye, emlékeznek – Gold Jenő.

Lokodi Imre 2017. augusztus 14., hétfő

A birodalom az Alszegen is visszavág

A mikházi V. Római Fesztivál teljesítette vállalását. A rendezvény nem a kereskedelemről, nem a kommersz zenéről, a bóvliról szólt, hanem kultúrtörténeti értékeket mutatott be. A Liget is beszállt a szép időutazásba.

HIRDETÉS
Lokodi Imre 2017. augusztus 07., hétfő

Álom az amurról, avagy horgászni mentünk a művész úrral

Szélyes Ferenc Jászai-díjas színművész nemsokára a budapesti Nemzeti Színházban kezd évadot, Ibsen darabban kapott új szerepet. Addig is megnéztük, milyen a színész erdélyi szabadsága, vele mentünk a vármezői tavakra horgászni. 

Lokodi Imre 2017. július 24., hétfő

Mikházán próbáltak valamit a világgal

Össze akarják kutyulni a világot a gonosz boszorka-varázslók, s ebben a beképzelt kandúr s a proletárvarjú akadályozhatja meg őket. Michael Ende groteszk meséje, A pokoli puncspancs a mikházi Csűrszínházban elevenedett meg. A sajátos próbafolyamatot és a bemutató izzását dokumentáltuk. Sajátosan.