HIRDETÉS
Nánó Csaba 2018. november 12., hétfő

A velencei kalmár: kényes téma a kolozsvári színpadon

Shakespeare remekművét Tompa Gábor igazgató-főrendező állította színpadra a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A darab legközelebb november 16-án, pénteken tekinthető meg a színház nagytermében: az előadásra, mint megszokhatták, belépőket sorsolunk ki.

Nánó Csaba 2018. október 22., hétfő

Tanuljunk jóknak lenni – Nyilas Misi története a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Remek előadás, boldog gyerekarcok, büszke szülők, ünneplő emberek, perceken át tartó taps – ezek jellemezték a Légy jó mindhalálig című musical kolozsvári bemutatóját. Október végén az előadást ismét műsorára tűzi a színház. Kritika.

HIRDETÉS
Nánó Csaba 2018. július 02., hétfő

Az emberre kell szabni a helyzetet, és nem a papírhoz igazítani az embert

A Kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozatának vezetője, teatrológus, műfordító. Csűrös Réka nem mindig a színház és a színdarabok világában mozgott: önkéntesként menekültekkel foglalkozott a jugoszláv háborúban, és dolgozott idegenvezetőként afrikai és ázsiai országokban.

Hallgassa online rádióinkat
Nánó Csaba 2018. március 05., hétfő

Kik vagyunk, mi magyarok? Pro és kontra vélemények a finnugor származáselméletről

Akadémikusok, nyelvészek, önjelölt tudósok évszázadok óta kutatják a magyar nép és nyelv eredetét. A vita máig ébren tartja a közvélemény érdeklődését, bár úgy tűnik, a kutatóknak még sokáig nem sikerül egyezségre jutniuk.

Nánó Csaba 2018. február 26., hétfő

A színész többször sír, mint reggelizik

Húsz évvel ezelőtt egy éjszakába nyúló próba után készítettem rövid interjút Kántor Melinda színésznővel. Akkor fáradtan állt elébe kérdéseimnek, és lenyűgöző volt jókedve, embert vidító mosolya. Két évtized alatt szinte semmit sem változott, mint ahogy a róla kialakított kép sem.

HIRDETÉS
Legnézettebb
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS