Rédai Attila 2019. február 14., csütörtök

Szeress

Rédai Attila 2019. február 08., péntek

Forradalmasított pénzügyek: a Revolut szolgáltatását teszteltük

Forradalminak nevezik sokan azt a pénzügyi szolgáltatást, amelynek még a neve – Revolut – is éppen erre játszik. Romániában egy év alatt 115 ezer felhasználót nyertek meg maguknak. De tényleg olyan forradalmi? Megnéztük.

Rédai Attila 2019. január 30., szerda

Zötyögő, recsegő alvóhely: hálókocsi a Coronán

Retró érzés, de nem biztos, hogy a jó értelemben. Kipróbáltuk a Corona IC-n nemrég még a kihalás veszélyével fenyegetett hálókocsit, aminek legfőbb előnye, hogy létezik. De milyen is? Mutatjuk.

Hallgassa online rádióinkat
Rédai Attila 2019. január 29., kedd

VIDEÓ: Akkor milyen is a székely?

Hatállomásos erdélyi körúton Székelyek című kötetét mutatta be január 19–25. között Száraz Miklós György József Attila-díjas író.

Rédai Attila 2019. január 18., péntek

Vakmerő vásárlás Ázsiából: webáruházat teszteltünk

Elektronikai cikkek, ruházat, ajándéktárgyak a romániai ár töredékéért? Eddig is lehetséges volt, de mennyire megbízható? Ráfázunk? Egy viszonylag új, lettországi bejegyzésű, erre szakosodott webáruházat próbáltunk ki.

Rédai Attila 2019. január 15., kedd

Csak macera vagy van értelme? Hulladékmentesség Erdélyben

Öt napig élj úgy, hogy semmi, de semmi hulladékot ne termelj? Még papírzsebkendőt se használj? Ez kihívásnak nem akármi, de Mara Gyöngyvér biológus megbirkózott vele. Igaz, nem csupán magánszorgalomból: a Sapientia egyetem tudománynépszerűsítő videósorozata legújabb része készült így.

Rédai Attila 2019. január 14., hétfő

Nő és építész egy macsó világban

Nyirő Erika építész egy férfias szakmában áll helyt egy igencsak macsó vidéken. Keményen megvívta harcait, és ami még ritkább, mesél is róluk. Egy kávéházi beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják.

Rédai Attila 2019. január 04., péntek

X-faktor vs Páva: valószínűtlen összehasonlítás

A televíziós műsorok egyre furcsább világában kevés üdítőbb produkció születik ma a magyar nyelvterületen, mint amilyen a Fölszállott a páva volt. Mellette az X-faktor nézhetetlen bóvlivá süllyedt. Kritika.

Rédai Attila 2018. december 28., péntek

Szeben a karácsonyi vásár idején (VIDEÓVAL)

A szebeni karácsonyi vásárnál agyondicsértebb kevés van fertályunkon, irigyen is sasoltuk az oda eljutott ismerőseink feltöltött képeit a közösségi portálokon. De vajon valóban megéri az időt, a pénzt és a fáradságot? Megnéztük.

Rédai Attila 2018. december 07., péntek

Mivé lett a Kártyavár? A sorozat, amelyet átírt a szexbotrány

A Netflix egyik legizgalmasabb politikai fikciója, a Kártyavár csúnyán belebukott a való világbeli rémségekbe. Legalábbis azt hittük. Szexbotránya után a főszereplő Kevin Spaceyt feláldozták az alkotók, de a sorozatot végül nem. Vagy mégis? Megnéztük az utolsó évadot.

Rédai Attila 2018. december 04., kedd

Újratanulta a járást Keresztes Zsolt

Megérkezett és már használni tanulja új, közösségi összefogással megvásárolt protézisét Keresztes Zsolt, azaz Kercsó. Pontosan olyan, amilyenről csak álmodni mert, jellemezte érdeklődésünkre az eszközt.

Rédai Attila 2018. november 29., csütörtök

Márpedig a falak nem lélegeznek: Székelyföld első passzívházában jártunk

Szeretné, ha háromszáz lejt fizetne fűtésre? Nem havonta: évente. Ha igen volna a válasz, a megoldás a passzívház lenne. De pontosan mit takar ez a kifejezés? Első kézből tapasztalhattuk meg.

Rédai Attila 2018. november 16., péntek

Másfél láb, jobb élet

Keresztes Zsoltot, azaz Kercsót, ahogy mondani szokás, meglegyintette a halál szele, de sokkal erősebb lett tőle. Fizikailag és mentálisan egyaránt.

Rédai Attila 2018. november 07., szerda

Novemberi nyár: mi okozta a szokatlan meleget?

Nyárias hőmérsékletek novemberben, csapadék heteken át egyetlen csepp sem: nem megszokott időket élünk, ami az időjárást illeti. Az i-re a pontot azonban az inkább az Alpokra jellemző főnhatás Kárpátok-béli megjelenése tette fel.

Rédai Attila 2018. október 30., kedd

Az ezeréves határon át: vasúti kalandozás Comăneștire

Vonatozzunk Kománfalvára! Hogy hova? Akarom mondani, Comăneștire. Talán gyerekkorom óta motoszkál bennem ez a kósza ötlet, most végre megvalósítottam. Mit mondjak: kalandosra sikeredett.

Rédai Attila 2018. október 26., péntek

Aztán elmentünk a kórházba

Nem is szép itt a kórházban! Nem is érzem jól magam! Hagyjanak békén! Nem akarok kezelést! Azonnal menjünk haza! Vegyék ki ezt a pillangót! Ne takarják be ezt a pillangót! Fááááj! Fááááááj!

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat