Rédai Attila 2019. június 03., hétfő

Cyberzsarolók célkeresztjében: fizessünk vagy sem?

Mit csináljon a jóember, ha olyan levelet kap elektronikus postaládájába, amiben egy szégyellhető dologgal zsarolják, igen hihetően? Semmiképpen ne fizessen, szól a rendőr tanácsa, aki egyéb tudnivalókkal is szolgál internetes énünk biztonságát illetően.

Rédai Attila 2019. május 30., csütörtök

LED-falak, adásfolyam: műszaki szempontból is rendkívüli a pápalátogatás

Hat darab óriási LED-fal, többszáz tudósító, számtalan tévékamera, gyakorlatilag napokig tartó adásfolyam: nem pusztán szimbolikus jellege miatt számít történelmi eseménynek Ferenc pápa romániai látogatása.

Rédai Attila 2019. május 21., kedd

Új gasztrófesztivál, új fesztiválhelyszín

Új fesztiválhelyszín jelent meg a székelyföldi rendezvénypalettán azzal, hogy a sepsiszentgyörgyi BBQ gasztrófesztivál az oltszemi Mikó-kastély udvarára költözött. Körülnéztünk a helyszínen.

Hallgassa online rádióinkat
Rédai Attila 2019. május 15., szerda

Fájdalmas emlékeztető a kegyetlen valóságról: Csernobil

Kegyetlen történelmi drámával állt elő az HBO: a 2019-es Csernobil című minisorozat a 33 évvel ezelőtti atomkatasztrófa eseményeit dolgozza fel. És nem is akárhogy.

Rédai Attila 2019. május 13., hétfő

Szezonon kívül: májusi élmények a román tengerpartról

Itt van, viszonylag közel, beülünk az autóba reggel, és délutánra már ott vagyunk. De megéri-e felkeresni? Még mindig rászolgál-e rossz hírére, vagy már tapasztalható a fejlődés? A román tengerparton egy májusi hosszú hétvégén átélt tapasztalatainkat osztjuk meg.

Rédai Attila 2019. május 10., péntek

Lent és fent, akkor és most: Lenny Kravitz kolozsvári koncertjéről

Ha Lenny Kravitz nem az volna, aki: egy szupersztár, egy zenei őstehetség, akkor minden bizonnyal lelkész volna, aki felvillanyozó gospelre ugráltatná a híveit. Valami ilyesmit tett Kolozsváron is, ahol a BT Arénába jó pénzért begyűlt tömeget végül sikeresen lecsalogatta a virtualitás felhőjéből. Szubjektív élményeink beszámolója.

Rédai Attila 2019. április 26., péntek

A gyermeki pajkosságért. Új egyházi ünnep indulhat Csíksomlyóról

Akár egy újabb nagy egyházi ünnep origója is lehet Csíksomlyó, amennyiben Ferenc pápa Böjte Csaba ferences szerzetes kérésére, a pápalátogatás alkalmából a gyermek Jézus napjává nyilvánítaná június 1-jét.

Rédai Attila 2019. április 09., kedd

Levadászni Bonnie-t és Clyde-ot: különleges filmes időutazás

Filmek tucatjai választották témaként az elhíresült amerikai gengszterpáros, Bonnie és Clyde történetét, ezúttal azonban az ámokfutásuknak véget vető rangerek szemszögéből láthatjuk a történetet. Kevin Costner és Woody Harrelson alkot párost a Netflix friss „mozijában”. The Highwaymen-ajánló.

Rédai Attila 2019. március 28., csütörtök

Ha interneten jön a tévé: a streamingszolgáltatókat teszteltük

Netflix vagy HBO GO? Azaz melyik, nálunk jobban meghonosodott streaming tartalomszolgáltatót válasszuk? Esetleg muszáj mindkettőt? Mivel van némi összehasonlítási alapom, arra teszek kísérletet, hogy tanácsot adjak ehhez.

Rédai Attila 2019. március 26., kedd

Akik a legsötétebb titkainkon osztoznak: a társadalom ablaka is a lelkisegély-szolgálat

Megérkezik, gyertyát gyújt. Esetleg imádkozik. De ami a legfontosabb: felajánlja idejét és képességeit azok számára, akik rászorulnak. Az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély-szolgálat ügyelője számára sokan vannak, akiknek ő az utolsó kapaszkodó.

Rédai Attila 2019. március 18., hétfő

Egy korszak vége: viszlát, hívásrögzítés!

Csak saját hangomat veszi, és azt se tudom, kivel beszéltem. Ez csak egy az friss elégedetlen fogyasztói visszajelzések tömkelege közül az androidos hívásrögzítő appok egyikénél. Március elejétől ugyanis új korszak köszöntött be: befellegzett a hívások szabad rögzítésének.

Rédai Attila 2019. március 04., hétfő

Amikor a nő maga ura: akik nem pénzben mérik a sikert

Székelyföldön számarányukat vagy befolyásukat tekintve nincsenek túlsúlyban a női vállalkozók, s akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Közülük hárman vallanak most arról, hogy milyen számukra nőnek és vállalkozónak lenni. Tanulságos történetek.

Rédai Attila 2019. február 26., kedd

Hercegnőből lehet-e doktor? Régi mesék és a nemi identitás

Talán nincs olyan kislány az univerzumban, aki ne álmodna arról, hogy egyszer királynő, hercegnő lesz belőle. A klasszikus mesék azonban a sorsukra váró, önfeladó, a fehér lovon érkező megmentő hercegre váró lányok példáját mutatják fel előttünk. Manapság azonban már teljesen megváltoztak a női szerepminták.

Rédai Attila 2019. február 14., csütörtök

Szeress

Rédai Attila 2019. február 08., péntek

Forradalmasított pénzügyek: a Revolut szolgáltatását teszteltük

Forradalminak nevezik sokan azt a pénzügyi szolgáltatást, amelynek még a neve – Revolut – is éppen erre játszik. Romániában egy év alatt 115 ezer felhasználót nyertek meg maguknak. De tényleg olyan forradalmi? Megnéztük.

Rédai Attila 2019. január 30., szerda

Zötyögő, recsegő alvóhely: hálókocsi a Coronán

Retró érzés, de nem biztos, hogy a jó értelemben. Kipróbáltuk a Corona IC-n nemrég még a kihalás veszélyével fenyegetett hálókocsit, aminek legfőbb előnye, hogy létezik. De milyen is? Mutatjuk.

Hallgassa online rádióinkat