HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. december 07., péntek

Mivé lett a Kártyavár? A sorozat, amelyet átírt a szexbotrány

A Netflix egyik legizgalmasabb politikai fikciója, a Kártyavár csúnyán belebukott a való világbeli rémségekbe. Legalábbis azt hittük. Szexbotránya után a főszereplő Kevin Spaceyt feláldozták az alkotók, de a sorozatot végül nem. Vagy mégis? Megnéztük az utolsó évadot.

Péter Beáta , Rédai Attila 2018. december 06., csütörtök

Vásáros utak kereszteződésében (3.): az Árpád-kori települések

Mikor alakult ki a mai Csíki-medence település- és úthálózata, és milyen szerepet töltött be a 14. században a csíksomlyói plébániatemplom? Folytatjuk a várostörténeti kiállítást bemutató sorozatunkat.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. december 04., kedd

Újratanulta a járást Keresztes Zsolt

Megérkezett és már használni tanulja új, közösségi összefogással megvásárolt protézisét Keresztes Zsolt, azaz Kercsó. Pontosan olyan, amilyenről csak álmodni mert, jellemezte érdeklődésünkre az eszközt.

Hallgassa online rádióinkat
Rédai Attila 2018. november 29., csütörtök

Márpedig a falak nem lélegeznek: Székelyföld első passzívházában jártunk

Szeretné, ha háromszáz lejt fizetne fűtésre? Nem havonta: évente. Ha igen volna a válasz, a megoldás a passzívház lenne. De pontosan mit takar ez a kifejezés? Első kézből tapasztalhattuk meg.

Rédai Attila 2018. november 16., péntek

Másfél láb, jobb élet

Keresztes Zsoltot, azaz Kercsót, ahogy mondani szokás, meglegyintette a halál szele, de sokkal erősebb lett tőle. Fizikailag és mentálisan egyaránt.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. november 07., szerda

Novemberi nyár: mi okozta a szokatlan meleget?

Nyárias hőmérsékletek novemberben, csapadék heteken át egyetlen csepp sem: nem megszokott időket élünk, ami az időjárást illeti. Az i-re a pontot azonban az inkább az Alpokra jellemző főnhatás Kárpátok-béli megjelenése tette fel.

Rédai Attila 2018. október 30., kedd

Az ezeréves határon át: vasúti kalandozás Comăneștire

Vonatozzunk Kománfalvára! Hogy hova? Akarom mondani, Comăneștire. Talán gyerekkorom óta motoszkál bennem ez a kósza ötlet, most végre megvalósítottam. Mit mondjak: kalandosra sikeredett.

Rédai Attila 2018. október 26., péntek

Aztán elmentünk a kórházba

Nem is szép itt a kórházban! Nem is érzem jól magam! Hagyjanak békén! Nem akarok kezelést! Azonnal menjünk haza! Vegyék ki ezt a pillangót! Ne takarják be ezt a pillangót! Fááááj! Fááááááj!

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. október 19., péntek

Az ősz színei a Hargitán – 4K videó

Sóvárogva nézted a távolból vagy az autóból, milyen szép az ősz a Hargitán, de nem volt időd megállni? Vagy egyszerűen csak nem jutsz el oda? Sebaj, most megmutatjuk. Hátradől, nagyot szusszan, s jöhet a relax.

Rédai Attila 2018. október 19., péntek

Aha-élmény a sikerről: sok mindent megmagyaráz A képlet

Hogyan kerülhet kétmillió dollárba egy piszoár? Miért igazságtalan az élet? Íme csak néhány kérdés, amire választ kaphatunk Barabási Albert László új könyvéből, A képletből. Elolvastuk, véleményezzük.

Rédai Attila 2018. október 15., hétfő

4K VIDEÓ: Szováta a tökfesztivál idején

Rendelni sem lehetett volna szebb őszt, mint amilyen ezekben a napokban Erdélyt melegíti, csodálatos díszletek között zajlanak az olyan rendezvények, mint amilyen az idei szovátai tökfesztivál is volt.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. október 05., péntek

Döcögős utakon: infrastruktúra-fejlesztés az egykori Csík vármegyében

Kátyús, gödrös vagy egyenesen kiépítetlen utak, sár, szemét, hiányos közvilágítás: a közlekedési, városi infrastruktúrára mintha szinte soha nem lett volna kellő figyelem fordítva Csíkban, mindig elmaradott térségnek számított. Gidó Csaba történésszel járjuk körbe a témát.

Rédai Attila 2018. szeptember 28., péntek

Apai depresszió: nem csak az anyáknak nehéz a gyerek érkezése

A szülés utáni depresszió szindrómája ugyan közismert, de minden bizonnyal keveseknek jutnak eszébe a fogalom kapcsán az apák. Pedig őket is érinti a jelenség, sőt. Léder László pszichológussal, az Apa Akadémia alapítójával járjuk körbe a témát.

Rédai Attila 2018. szeptember 17., hétfő

Vaskos belépő, mennyei élmények: a brassói Víziparadicsom

Élményfürdők, vagy ahogyan itt inkább nevezik, aquaparkok szempontjából még nem túl bő a választék Romániában, szerencsére a kevésből az egyik Székelyföldtől nem túl messze, Brassóban található. Természetesen kipróbáltuk.

Rédai Attila 2018. szeptember 12., szerda

India, a feltörekvő globális hatalom: érvek és ellenérvek

India mint nagyhatalom? Na ne! Micsoda badarság, vágná rá az ember. Pedig a kontinensnyi ország rendelkezik épp elég adottsággal ahhoz, hogy valóra váltsa nagyhatalmi álmait, ha ezek egyáltalán léteznek. Szenkovics Dezső egyetemi adjunktussal fejtjük ki a témát.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. augusztus 30., csütörtök

Benzingőzös férfitestvériség: a motorosklubok

Öntörvényűek, különcök, kinézetük durva, mégis jószívűek, akik szeretnek jótékonykodni. Kapásból soroltam néhány, a motorosokkal kapcsolatos sztereotípiát, amelyeket talán az érintettek sem tagadnak. De milyenek ők valójában? Elmesélték nekünk.