Rédai Attila 2019. április 09., kedd

Levadászni Bonnie-t és Clyde-ot: különleges filmes időutazás

Filmek tucatjai választották témaként az elhíresült amerikai gengszterpáros, Bonnie és Clyde történetét, ezúttal azonban az ámokfutásuknak véget vető rangerek szemszögéből láthatjuk a történetet. Kevin Costner és Woody Harrelson alkot párost a Netflix friss „mozijában”. The Highwaymen-ajánló.

Rédai Attila 2019. március 28., csütörtök

Ha interneten jön a tévé: a streamingszolgáltatókat teszteltük

Netflix vagy HBO GO? Azaz melyik, nálunk jobban meghonosodott streaming tartalomszolgáltatót válasszuk? Esetleg muszáj mindkettőt? Mivel van némi összehasonlítási alapom, arra teszek kísérletet, hogy tanácsot adjak ehhez.

Rédai Attila 2019. március 26., kedd

Akik a legsötétebb titkainkon osztoznak: a társadalom ablaka is a lelkisegély-szolgálat

Megérkezik, gyertyát gyújt. Esetleg imádkozik. De ami a legfontosabb: felajánlja idejét és képességeit azok számára, akik rászorulnak. Az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély-szolgálat ügyelője számára sokan vannak, akiknek ő az utolsó kapaszkodó.

Hallgassa online rádióinkat
Rédai Attila 2019. március 18., hétfő

Egy korszak vége: viszlát, hívásrögzítés!

Csak saját hangomat veszi, és azt se tudom, kivel beszéltem. Ez csak egy az friss elégedetlen fogyasztói visszajelzések tömkelege közül az androidos hívásrögzítő appok egyikénél. Március elejétől ugyanis új korszak köszöntött be: befellegzett a hívások szabad rögzítésének.

Rédai Attila 2019. március 04., hétfő

Amikor a nő maga ura: akik nem pénzben mérik a sikert

Székelyföldön számarányukat vagy befolyásukat tekintve nincsenek túlsúlyban a női vállalkozók, s akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Közülük hárman vallanak most arról, hogy milyen számukra nőnek és vállalkozónak lenni. Tanulságos történetek.

Rédai Attila 2019. február 26., kedd

Hercegnőből lehet-e doktor? Régi mesék és a nemi identitás

Talán nincs olyan kislány az univerzumban, aki ne álmodna arról, hogy egyszer királynő, hercegnő lesz belőle. A klasszikus mesék azonban a sorsukra váró, önfeladó, a fehér lovon érkező megmentő hercegre váró lányok példáját mutatják fel előttünk. Manapság azonban már teljesen megváltoztak a női szerepminták.

Rédai Attila 2019. február 14., csütörtök

Szeress

Rédai Attila 2019. február 08., péntek

Forradalmasított pénzügyek: a Revolut szolgáltatását teszteltük

Forradalminak nevezik sokan azt a pénzügyi szolgáltatást, amelynek még a neve – Revolut – is éppen erre játszik. Romániában egy év alatt 115 ezer felhasználót nyertek meg maguknak. De tényleg olyan forradalmi? Megnéztük.

Rédai Attila 2019. január 30., szerda

Zötyögő, recsegő alvóhely: hálókocsi a Coronán

Retró érzés, de nem biztos, hogy a jó értelemben. Kipróbáltuk a Corona IC-n nemrég még a kihalás veszélyével fenyegetett hálókocsit, aminek legfőbb előnye, hogy létezik. De milyen is? Mutatjuk.

Rédai Attila 2019. január 29., kedd

VIDEÓ: Akkor milyen is a székely?

Hatállomásos erdélyi körúton Székelyek című kötetét mutatta be január 19–25. között Száraz Miklós György József Attila-díjas író.

Rédai Attila 2019. január 18., péntek

Vakmerő vásárlás Ázsiából: webáruházat teszteltünk

Elektronikai cikkek, ruházat, ajándéktárgyak a romániai ár töredékéért? Eddig is lehetséges volt, de mennyire megbízható? Ráfázunk? Egy viszonylag új, lettországi bejegyzésű, erre szakosodott webáruházat próbáltunk ki.

Rédai Attila 2019. január 15., kedd

Csak macera vagy van értelme? Hulladékmentesség Erdélyben

Öt napig élj úgy, hogy semmi, de semmi hulladékot ne termelj? Még papírzsebkendőt se használj? Ez kihívásnak nem akármi, de Mara Gyöngyvér biológus megbirkózott vele. Igaz, nem csupán magánszorgalomból: a Sapientia egyetem tudománynépszerűsítő videósorozata legújabb része készült így.

Rédai Attila 2019. január 14., hétfő

Nő és építész egy macsó világban

Nyirő Erika építész egy férfias szakmában áll helyt egy igencsak macsó vidéken. Keményen megvívta harcait, és ami még ritkább, mesél is róluk. Egy kávéházi beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják.

Rédai Attila 2019. január 04., péntek

X-faktor vs Páva: valószínűtlen összehasonlítás

A televíziós műsorok egyre furcsább világában kevés üdítőbb produkció születik ma a magyar nyelvterületen, mint amilyen a Fölszállott a páva volt. Mellette az X-faktor nézhetetlen bóvlivá süllyedt. Kritika.

Rédai Attila 2018. december 28., péntek

Szeben a karácsonyi vásár idején (VIDEÓVAL)

A szebeni karácsonyi vásárnál agyondicsértebb kevés van fertályunkon, irigyen is sasoltuk az oda eljutott ismerőseink feltöltött képeit a közösségi portálokon. De vajon valóban megéri az időt, a pénzt és a fáradságot? Megnéztük.

Rédai Attila 2018. december 07., péntek

Mivé lett a Kártyavár? A sorozat, amelyet átírt a szexbotrány

A Netflix egyik legizgalmasabb politikai fikciója, a Kártyavár csúnyán belebukott a való világbeli rémségekbe. Legalábbis azt hittük. Szexbotránya után a főszereplő Kevin Spaceyt feláldozták az alkotók, de a sorozatot végül nem. Vagy mégis? Megnéztük az utolsó évadot.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat