Bevállalós focista: divatos lett és borostás

Fülöp-Székely Botond 2018. május 09., 15:56

Bár fodrászhoz három-négyhavonta jár, a borotválkozást pedig eléggé unalmasnak tartja, borbélynál még sosem járt Szőcs László. Most azonban ő lett az a szerencsés, aki „átalakulhatott” egy profi kezei között. Divatos hajjal és fazonra nyírt borostával távozott, illetve a végeredménnyel igencsak megelégedve.

Bevállalós focista: divatos lett és borostás
galéria
Az első férfi, aki az átalakító játék részese lehet Fotó: Barabás Ákos

Kapóra jött az Udvarhelyi Híradó férfiaknak szóló Átalakítjuk játéka  első nyertesének, Szőcs Lászlónak az Egyedy Barbers által felajánlott borbélycsomag, hiszen az FK Székelyudvarhely futsalosaként épp a szezon legfontosabb meccsére készült. A 33 éves sportoló szereti a változatosságot, így életében először úgy döntött, hogy kipróbálja a szakállviselést.

Borbély székében eddig még sosem ült a 33 éves focista Fotó: Barabás Ákos

Különösen izgalmas volt Szász Ferenc Barna borbély számára az első férfiaknak szóló átalakítás, ugyanis Szőcs László teljesen az ő szaktudására bízta magát. Ez két szempontból is ideális helyzet, mivel

a borbély kiélheti kreativitását és alkotási szenvedélyét, ugyanakkor a kliensnek is a legmegfelelőbb frizurát és szakállfazont javasolhatja,

figyelembe véve arccsontozatát, fejformáját és a divatot.

Bevállalós volt, teljesen a szakemberre bízta magát Fotó: Barabás Ákos

Rövid konzultáció után Szász nekilátott egy napjainkban divatosnak számító frizura kialakításához, vagyis oldalt menedékesen nyírta fel a kliens haját, fent pedig hosszabbra hagyta, hogy könnyen alakítható legyen.

Készül a divatos frizura Fotó: Barabás Ákos

A borbély javaslatára az ifjú focista úgy döntött, hogy bár életében még nem volt rá példa, mégsem borotváltatja le teljesen borostáját, inkább formát adnak neki. Így a szakember gőzölőgéppel és meleg törülközővel puhította Szőcs László arcbőrét és szakállát, majd következett a borotválás, melynek során kontúrt is adtak az új viseletnek.

„Nincs az a férfi, akinek ne állna jól egy gondozott borosta, amely karaktert ad az arcnak. Ezt mindenkinek ajánlom, aki változtatni szeretne külsején, de nem egy nagyobb szakállviseletben gondolkodik”

– jegyezte meg Szász.

A szakember gőzölőgéppel és meleg törülközővel puhította Szőcs László arcbőrét és szakállát Fotó: Barabás Ákos

Ezután hajmosás, illetve fejmasszázs következett. Az átalakítás végül a frizura beállításával ért véget.

Sosem gondolta volna, hogy ennyire pihentető az „átalakulás” Fotó: Barabás Ákos

Megjelenésének része a frizurája, illetve a szakállviselete is, ezért Szőcs László különösen fontosnak tartja, hogy mindig ápolt legyen. Borbélynál ugyan még sosem járt, de fodrászhoz azért háromhetente-havonta egyszer ellátogat. Szeretné, ha többször lenne rá alkalma, de futsalosként sok meccset játszik és sokat utazik, ezért nem mindig jut rá idő.

A hajmosás is kellemes Fotó: Barabás Ákos

Szereti ugyanakkor a változatosságot, ezért is döntött úgy, hogy a borbélyra bízza magát.

A szakember szakállviselést javasolt, ő pedig könnyen belement, mivel nem szeret borotválkozni.

Fejmasszázs is jár az ügyfélnek Fotó: Barabás Ákos

„A komoly meccsek előtti készülődésnek nem része, hogy fodrászhoz menjek, a mostani nyeremény azonban mégis kapóra jött, hiszen a szezon legfontosabb mérkőzése vár a csapatra a galaciak ellen. Már egy hete csak erre a meccsre gondolok, így egy kissé stresszes vagyok, ezért is jött jól az átalakítás” – fogalmazott. Hozzátette, csapattársai közül sokan megfogadták, hogy ha megnyerik a mai mérkőzést, akkor kopaszra nyíratják a hajukat, ő pedig azt vállalta, hogy szőkére festeti a sajátját.

Megjelenésének része a frizurája, illetve a szakállviselete is, ezért Szőcs László különösen fontosnak tartja, hogy mindig ápolt legyen Fotó: Barabás Ákos

Elmondta továbbá, hogy kellemesen csalódott az átalakításban.

Sohasem gondoltam volna, hogy ilyen profi módon dolgozik egy borbély, és hogy ennyi csínja-bínja van a szakállgondozásnak, illetve a megfelelő frizura elkészítésének.

– jegyezte meg a fiatalember, aki nagyon jól érezte magát a borbélyszékben, tetszett neki a gőzölés, a meleg törülköző használata, illetve a fejmasszázs, amelyeknek nyugtató, lazító hatásuk volt.

A végeredmény. Divatos frizura, fazonra vágott borosta. Szőcs László is elégedett Fotó: Barabás Ákos

Az átalakulás után a nyertes kapott  egy kétszemélyes bőségtálról szóló utalványt is, amelyet a Broadway étterem vezetősége ajánlott fel.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.