Divatosan két keréken: a bringás nő is lehet csinos

Szász Cs. Emese 2018. március 27., 14:41

Egy nő a biciklin ülve is nő, szó sincs arról, hogy le kellene mondani a legcsinosabb ruhadarabokról, legyen az egy ruha, szoknya vagy épp a magassarkú cipő. Ezt próbálták bizonyítani Marosvásárhelyen, ahol rendhagyó módon egy biciklis divatbemutatót szerveztek, ráadásul egy kerékpárszaküzletben.

Még a magassarkút sem kell mellőzni Fotó: Kacsó Sándor

Nem igaz az, hogy csak biciklis nadrágban, melegítőben és sportcipőben lehet bringára pattanni, sőt egyre nagyobb teret hódítanak az elegánsan, szoknyában kerékpározó hölgyek. Nyaranként nem ritka, hogy ilyen stílusos bringás csajt látunk az utakon, de évek óta már a Skirtbike mozgalom is népszerűsíti a hölgyek számára a szoknyás biciklizést. Kicsit ebbe a mozgalomba csatlakozott be az Easy Rider kerékpár-szaküzlet is, amelynek tulajdonosai a saját üzletüket alakították át kifutóvá.

Színes ruha színes biciklihez Fotó: Kacsó Sándor

Bár a férfiaknak sem mindegy, hogy miben pattannak kétkerékre, ezúttal a hölgyek kerültek fókuszba, illetve kifutóra, beleértve a kislányokat is.

Nem profi manökenek, hanem többnyire a Skirtbike mozgalom lányai vállalták, hogy bemutatják, nem előfeltétele a biciklizésnek a sportos öltözet.

Lehet tekerni szoknyában, ruhában, a kedvenc farmerunkban, de egészen szexi bőrnadrágban is.

Mindehhez a nagyon népszerű, színes, mintás mindenütt felismerhető Desigual ruhákat vették magukra a lányok, de hímzett farmerben és bőrnadrágban, csőtoppal is felvonultak.

Miniben is lehet tekerni Fotó: Kacsó Sándor

S bár a szoknya manapság tornacipővel is viselhető, nem kell lemondani feltétlenül a magassarkú viseléséről sem: erre is kaptunk bizonyítékot: volt, aki színes bakanccsal, tornacipővel kombinálta a szoknyás viseletét, de még tűsarkú, magas szárú csizmában is mutattak be kerékpárt. Hogy a ruha mellé megfelelő ékszer is passzoljon, arról Hajnal Zsuzsánna bőrből készült ékszerei gondoskodtak: hosszú fülbevalók, hangsúlyos ékszerek tették egyedivé a bringás lányok megjelenését.

Szexi bringás csajok feltűnő ékszerekkel Fotó: Kacsó Sándor

A divatbemutató ezúttal természetesen nem csak a ruhákról és ékszerekről szólt, hanem a kerékpárokról is. A stílusosan felöltözött lányok ugyanis kerékpárt tolva érkeztek a kifutóra. Természetesen nem akármilyen kétkerekűekkel, hanem igazi csajos bringákkal vonultak fel.

„Egy hölgyek számára készült minőségi kerékpár nemcsak színvilágában tér el a férfiaknak szánt modellektől. Teljes mértékben a nők igényeinek, testalkatának megfelelően lettek tervezve”

– magyarázta Kelemen Sándor, a kerékpár-szaküzlet társtulajdonosa, miközben a kifutón a bringás csajokat láttuk. Volt, aki városi biciklit mutatott be, olyant, amelynek nem csak vonalvezetése nőies, de különleges színeivel feldobja a hétköznapok szürkeségét. A női modellek közt ugyanakkor találunk trekking kerékpárt, de hegyikerekpárt – vagy ahogy többen ismerik, mountain bike-ot – is, ám azok sem hasonlítanak a férfias modellekre: égszínkék, türkiz, zöld és rózsaszín színben is pompáznak, és némelyik stílusos kosárkával van ellátva, amelybe akár virágok is kerülhetnek.

Biztosan nem lesz majd észrevétlen, aki így közlekedik a városban Fotó: Kacsó Sándor

„Ha egy stílusos kiegészítőt keresel, egy bringa a legjobb választás” – hangzott el a különleges divatbemutatón, ahol mindenki elhitte, hogy a biciklizés egy életforma, és egy nő életformájából nem maradhat ki az öltözködés, a stílus még akkor sem, ha épp két kerékre pattan.

Kerékpár és ruha. Kislányoknak is Fotó: Kacsó Sándor

Színes egyéniség két keréken Fotó: Kacsó Sándor

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat