Egy csaj is tud kemény séf lenni. Vásárhelyi lány a Séfek séfében

Szász Cs. Emese 2019. október 10., 18:51 utolsó módosítás: 2019. október 10., 19:01

Fiatal marosvásárhelyi lány versenyez a magyarországi TV2 gasztro-tehetségkutatójában. A 26 éves László Andrea Beáta bárányborda különlegességgel rukkolt elő, és két késsel jutott tovább, így továbbra is szurkolhatunk neki.

Egy csaj is tud kemény séf lenni. Vásárhelyi lány a Séfek séfében
galéria
László Andrea Beáta a Séfek séfe konyhájában Fotó: Forrás: TV2

Hétfőn rajtolt a TV2 gasztro-tehetségkutatójának új évada, a Séfek séfe Liptai Claudia műsorvezetésével. A műsorban amatőr és profi szakácsok egyaránt lehetőséget kapnak arra, hogy megmérettessék magukat a konyhában. A jelentkezők munkáját három szakmailag elismert, neves séf értékeli, Wolf Andrást Vomberg Frigyes és Krausz Gábor, majd a legjobb 18 versenyző kiválasztása után csapatokba rendeződve mentorálják újdonsült tanítványaikat. Amellett pedig, hogy a konyhaművészet minden fortélyát igyekeznek megtanítani mentoráltjaiknak, azért is küzdenek, hogy az ő csapatukból kerüljön ki a győztes, a Séfek Séfe.

Hétfő óta zajlik az első forduló, egyfajta előválogató, amelyen a

versenyzőknek egy órájuk van arra, hogy elkészítsék azt az ételt, amelyet majd futószalagon tálalnak a három séfnek, aki „vakon” kóstolva értékeli

a látottakat és kóstoltakat. A következő fordulóba jutáshoz legalább két, jelképes kés szükséges a séfektől.

A szerda esti adásban tűnt fel a marosvásárhelyi László Andrea Beáta, aki bár sosem tanulta a mesterség fortélyait, három és fél éve szakácsként dolgozik Londonban. Andrea néhai nagyapja konyhát vezetett annak idején, s neki ígérte meg még halála előtt, hogy egy nap sikeres szakács lesz majd.

A továbbjutásért szurkol Andrea Fotó: Forrás: TV2

A műsorban kiderült, hogy Andrea céltudatos nő, azért vesz részt a versenyben, mert győzni akar, s célja többek közt az is, hogy bebizonyítsa,

„egy csaj is tud olyan kemény séf lenni, mint egy férfi”.

Andrea parmezános pisztáciás kéregben süt báránybordát készített céklapürével, vörösboros szederszósszal és fondant burgonyával. A séfek elé tálalt ételről a mesterszakácsok is első pillantásra megállapították, hogy ez biztosan egy profi szakács munkája. A zsűritagok amúgy összességében meg voltak elégedve az eredménnyel, ízletesnek találták Andrea ételét, kritikaként azt hozták fel ellene, hogy kicsit kusza az étele. „Nem elég letisztult még, segítő kéz kell neki” – hangzott el az ítészektől. Andrea végül a továbbjutást jelentő két késsel távozott, így továbbjutott a második fordulóba.

Az ítészek előtt Fotó: Forrás: TV2

A szerda esti műsor után Andrea a Liget.ro-nak elárulta, azért báránybordával igyekezett lenyűgözni a zsűrit, mert az nem egy hétköznapi étel, nem is tudja akárki elkészíteni, jól is esett neki, hogy a séfek ránézésre megállapították, hogy ez bizony egy szakács műve lehet. Kérdésünkre, hogy mennyire más érzés kamerák előtt főzni, a fiatal szakács elárulta, gyorsan megfeledkezett a forgatásról, s csak arra koncentrált, hogy jól végezze a feladatát. „Abban Frigyesnek igaza volt, hogy túl sokat pakoltam a tányérra, de az az igazság, hogy abban a stresszhelyzetben nem úgy gondolkodsz, mint később, amikor higgadtan végignézed az egészet.

Kihívás az új felszerelés is, megtalálni mindent. Nekem nincs bajom az új konyhával amúgy, de ameddig megismered, kell egy kis idő. De nekünk ugye csak egy óránk volt, nem volt idő azon gondolkodni, hogy mit csinálhatnék alaposabban vagy jobban. Kellett pörögni folyamatosan”

– mondta Andrea, aki a háromnapos tréningen bizonyíthat legközelebb, ha onnan továbbjut, séfkabátot szerezhet.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.