Ízes átalakulás: a Hamm felvásárolta a sepsiszentgyörgyi Ospătarult (x)

2023. augusztus 14., 11:59

A székelyföldi ételrendelés világában új fejezet nyílik, a Hamm ételrendelő és kiszállító cég bejelentette az Ospătarul alkalmazás és weboldal felvásárlását.

Ízes átalakulás: a Hamm felvásárolta a sepsiszentgyörgyi Ospătarult (x)
galéria
Fotó: Hamm

Ez az üzleti tevékenység egyrészt Sepsiszentgyörgy lakosságát – az éttermeket valamint az ételrendelőket – érinti, másrészt pedig a Hamm márka szélesebb terjeszkedési stratégiájának egyik kulcsfontosságú lépését jelenti.

Volt és jelenlegi tulajdonosok gondolatai

Sike Csanád, az Ospătarul alkalmazás alapítója már az elejétől fogva arra törekedett, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegye a helyi ételrendelést. A weboldal és az alkalmazás sikeressé vált, az emberek megszerették a megbízható ételrendelés egyszerűségét a hagyományos lehetőségekhez képest. Csanád most úgy érzi, hogy

eljött az ideje, hogy olyan partnerekre bízza vállalkozását, akik képesek továbbvinni és fejleszteni azt.

A Hamm csapata hozzánk hasonló értékek mentén építkezett és fejlesztett Hargita megyében a kezdetektől fogva. Saját vállalkozásunkon keresztül azt tapasztaltuk meg, hogy Székelyföldön is lehet erős helyi brandet építeni, amely képes felvenni a versenyt a multikkal. Úgy véljük, hogy a Hamm és az Ospătarul: azaz

két helyi piaci szereplő összekapcsolása és együttes továbbhaladása olyan szinergiákat eredményez majd, amelyek a következő időszakban mind a partnerek, mind a fogyasztók előnyére is válnak majd.

Illetve abban segítik a Hamm-ot, hogy helyi kisvállalkozásként minél nagyobbra nőhessen a nemzetközi konkurencia jelenléte ellenére is. Hargita és Kovászna megye után azt kívánjuk, hogy Maros megye is mihamarabb felkerüljön a Hamm étel-házhozszállítási térképére.

Ospătarul partnereinknek és ügyfeleinknek köszönjük az együttműködést és a sokéves bizalmat, alkalmazottainknak és külső közreműködőinknek pedig azt, hogy az elmúlt évek során hozzájárultak közel félmillió étel-házhozszállítás sikeres lebonyolításához.

Fotó: Pinti Attila

Az új tulajdonosok, Nagy Lajos és Gál Szabolcs, a Hamm cég tulajdonosai új nézőpontot hoznak a vállalkozásba. Nagy Lajos, mint ügyvezető igazgató számos értékes tapasztalatot szerzett a vállalatirányítás és pénzügyi világ terén. Fiatal vállalkozóként saját vállalkozását egy külföldi kitérő és egy sikeres pályázat révén indította el, és azóta folyamatosan építette és fejlesztette azt a jelenlegi sikerességéig. Ő fogja irányítani az új stratégiákat és a cég terjeszkedését.

„Önmagában az, hogy sikerül belépnünk a sepsiszentgyörgyi piacra, ezzel pedig a rég áhított Kovászna megye is felkerül a Hamm térképére, nem kis eredmény. Ehhez szükségünk volt nagyszerű csapatunkra, akikkel folyamatosan vállvetve haladtunk a fejlődés útján, szükségünk volt bátorságra, ambícióra és arra, hogy meglássuk a fejlődésben rejlő lehetőségeket” – mondta.

Az, hogy ez a lépés az Ospătarulon keresztül történt meg, egy plusz adalék, hisz Csanádék is egy erős helyi brandet építettek fel önerőből, aminek alappillérei a minőségi szolgáltatás, a folyamatos fejlődésre való törekvés és a partnerek, valamint kliensek felé való alázat volt. Hasonló pályát futottak be, mint mi, ennek köszönhetően jól ismertük egymást és egymás szolgáltatásait eddig is. Bízom benne, hogy ez a lépés csak egy újabb mérföldkő, hogy a Hamm a régió legerősebb márkájává váljon az ételrendelés piacán”.

Gál Szabolcs marketing szemléletű vezető fejlesztő a technológia terén jártas, aki az alkalmazás fejlesztésében hoz majd újításokat, hogy a felhasználói élmény még jobb legyen.

„Továbbra is a fő célunk az egyszerű, gyors ételrendelés, és a minőségi szállítási szolgáltatás fenntartása. Technikai szempontból ezek folyamatos kihívások elé állítanak minket, viszont az Ospătarul jelenlegi csapata velünk marad, akikkel közösen még magasabb szintekre visszük ezt a szolgáltatást. Az új technikai megoldások alkalmazása és a felhasználói élmény növelése egy állandó folyamat, csak így tud a Hamm naprakész és népszerű maradni még a multikkal szemben is.

A meglévő tapasztalataink és elkötelezettségünk segítségével arra számítunk, hogy sikerrel visszük tovább a Hamm és az Ospătarul közös értékeit. Nem utolsó sorban nagy hangsúlyt fogunk fektetni Sepsiszentgyörgyön is, hogy vissza adjunk a közösségnek különböző karitatív megmozdulásainkkal, közösségi programjainkkal és játékainkkal”.

Fotó: Hamm

Hogyan lesz az Ospătarul-ból Hamm?

Az átmenet fokozatosan zajlik, az Ospătarul alkalmazás lépésről lépésre a Hamm alkalmazássá alakul át, és így a helyi vásárlók szélesebb kínálatot és kiváló kiszállítási szolgáltatást kaphatnak. A folyamat során Sike Csanád és az új tulajdonosok arra összpontosítanak, hogy megőrizzék az alkalmazás eredeti értékeit, miközben új fejlesztéseket vezetnek be.

A régi tulajdonos is örömmel áll a változás mögött, különösen azért, mert az alkalmazás egy helyi, lokális cég, a Hamm kezébe kerül. Ez a lépés azt mutatja, hogy

az Ospătarul alkalmazás továbbra is a lokális közösség része marad, és nem kerül multinacionális vállalatok irányítása alá.

Ez az átállás a Hamm cég terjeszkedési tervének egyik kulcsfontosságú elemévé vált. A cég stratégiai célja, hogy kiterjessze hatókörét és növelje részesedését a piacokon, ahol jelen van. Az Ospătarul alkalmazás felvásárlása egyértelműen mutatja a Hamm elkötelezettségét a helyi piacok és a fejlődés iránt.

Fotó: Hamm

A sepsiszentgyörgyi partner éttermek pozitívan fogadták az átalakulást, és támogatásukkal erősítették meg a Hamm alkalmazás és az Ospătarul együttműködését.

A partner vállalkozások hisznek abban, hogy ez a szövetség lehetőségeket és új ügyfeleket hoz nekik, miközben fejlesztik a kiszállítási és rendelési folyamatot.

Ez egyértelműen mutatja, hogy a helyi vállalkozók nyitottan és pozitívan állnak az őket is érintő változások elébe.

Az Ospătarul alkalmazás átalakulása a Hamm márka alá izgalmas új fejezetet nyit a székelyföldi ételrendelési piacon. Az új tulajdonosok elkötelezettsége és összehangolt munkája segíti, hogy az alkalmazás még kényelmesebb és innovatívabb legyen a felhasználók számára.

Ahogy az új időszak elkezdődik, mind a sepsiszentgyörgyi lakosok, mind a vállalkozások izgatottan várják a változásokat, és egy új sikertörténet kezdetét remélik a város gasztronómiai életében.

Fotó: Hamm

A Hamm sztori röviden

A Hamm ételrendelő alkalmazás 2020 februárjában indult útjára közel másfél év munka és előkészület után, épp a Covid-19 világjárvány előtt. Már az év nyarán a szállítási szolgáltatás is elindult, az észlelt jelentős igényeknek köszönhetően. Jelenleg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson van jelentőségteljesen jelen, és Sepsiszentgyörgyön kívül jelenleg Marosvásárhelyen folyik az előkészítési fázis.

1. Megváltozott fogyasztói szokások: az ételrendelés mellett már a telefonos bevásárlásra is van lehetőség
2. Telefonos alkalmazás segíti a munkát

Fotó: Hamm

Fotó: Hamm
Fotó: Hamm

Továbbá a Hamm csapata rendszeresen szervez közösségi tipp versenyeket (foci, hoki), rajzpályázatokat, nyereményjátékokat, és még egy saját karikatúra-sorozata is van. Támogatja a közösségi rendezvényeket is mint pl. a Cloud Youth Festival vagy a NyárON Szereda. A közeljövőben egy gasztroműsort tervez indítani Hammer néven, de erről egyelőre többet nem árultak el. Ha nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, kövesd a Hamm Facebook-oldalát. Az alkalmazás letölthető a Play áruházból vagy az Appstoreból.

Fotó: Hamm

Fotó: Hamm

Az Ospătarul sztori röviden

Az Ospătarul a szó minden értelmében egy helyi étel házhoz rendelési kisvállalkozás, melyet 2019 februárjában indítottak Sepsiszentgyörgyön. Az oldal fejlesztése két évvel korábban elkezdődött, és zajlott folyamatosan az évek során napjainkig, nulláról, helyi szakemberek alkalmazásával, illetve bevonásával.

Céljuk egy olyan hatékony rendszer fenntartása és folyamatos fejlesztése volt, melynek révén a helyi éttermek kínálatát eljuttatták a helyi fogyasztókhoz, ugyanakkor a helyi fogyasztók könnyedén, kényelmesen hozzáférhettek ezen éttermek kínálatához.

Az Ospătarul felület felhasználóinak kiemelkedő ügyfélélmény-kialakítását tartották mindvégig szem előtt. Büszkék rá, hogy a nemzetközi konkurencia többrendbeli megjelenése ellenére – a kezdetektől fogva és mindvégig – piacvezetők voltak és most is azok Sepsiszentgyörgyön.

Fotó: Ospătarul

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.