Négy gyerek vicces apukája: Sófalvi Szabolcs

Hajnal Csilla 2020. május 29., 18:09 utolsó módosítás: 2020. május 29., 18:19

A gyerekei szerint ő a viccesebb a két szülő közül, de ha kell, bizony szigorú is tud lenni velük. Marosszentgyörgy polgármesterének, Sófalvi Szabolcsnak és feleségének, Adélnak öt hónapja született meg a negyedik gyereke, a házaspár pedig úgy érzi, a legnagyobb ajándék nagycsaládban élni. A családfői kihívásairól, feleségével való kapcsolatáról, gyerekeiről és az esti közös mesékről, imákról, a család mindennapjaihoz tartozó apró, de annál fontosabb rituálékról kérdeztük a családapát.

Négy gyerek vicces apukája: Sófalvi Szabolcs
galéria
A marosszentgyörgyi polgármester mindig is nagy családban akart élni. Decemberben a negyedik csemete is megérkezett Fotó: Forrás: Sófalvi Szabolcs személyes archívuma

Marosszentgyörgy polgármesterénél jártunk, de most nem a hivatal ügyeire voltunk kíváncsiak, hanem arra, milyen családapának tartja magát, és hogyan tudja félretenni a községvezetői szerepét otthon a nagycsaládban. Mindjárt a legnehezebb kérdéssel kezdtük: Sófalvi Szabolcs ki tud-e kapcsolni otthon a polgármester szerepéből, és ha haza érkezik, akkor fejben is otthon van-e, vagy csak fizikailag.

„Nagyon boldog apuka vagyok, a legnagyobb öröm nagycsaládban élni, de főleg a munkám miatt nagyon elfoglalt vagyok. Ha csak az lenne, hogy reggel héttől délután ötig lejár a munkaprogram, akkor minden rendben lenne, de sokszor este is hívnak telefonon, és ki sem kapcsolhatom, mert a sürgősségi csapat elnökeként mindig elérhető kell legyek. Hívnak, ha tüzeset van, ha koronavírussal kapcsolatos hírek vannak, néha még személyesen is verik a kaput” – mondja a községvezető.

Sófalviék tizenhárom éve foglalkoznak jegyes oktatással, fiatalokat próbálnak megerősíteni a házasságban. „Mint polgármester is tapasztalom, hogy a társadalom egyik legerősebb alappillére a család, erre lehet közösséget, nemzetet építeni. A jegyes kurzuson is arra tanítjuk a fiatalokat, hogy milyen fontos a minőségi idő.

Ha beszélgetsz a lányoddal, fiaddal, feleségeddel, fontos, hogy ráfigyelj, ne matass a telefonon, ne nézd a tévét közben.

Próbáljuk elmondani, hogy nálunk ez hogy működik, de nagyon nagy kihívás nekem is. Otthon vagyok, este 9 óra, a gyerekeknek kedvük lenne kérdezősködni, de közben szól a telefonom, olyankor félreteszem először a telefont, befejezem a gondolatot a gyerekekkel, és utána félrevonulva intézem a hívást, ha sürgős, ha nem, halasztom. De ez azért is kihívás, mert a gyerekek is látják, hogy a figyelmem egy része elterelődik, és akkor inkább ők is mondják, hogy előbb rendezzem le a telefonbeszélgetést. Ez nem tragédia, inkább időbeosztás dolga, ezért szeretek előre megbeszélni mindent, eltervezni az időmet, de a feleségemmel is külön találkákat beszélünk meg. Minden héten van egy este, ami csak a mi esténk, akkor a gyerekeket is elvisszük mamához, hogy minőségi időt tudjunk a feleségemmel együtt tölteni” – meséli Sófalvi Szabolcs.

Négy örömforrás

A gyerekei úgy tartják, hogy ő a viccesebb szülő, de azt is tudják, ha szigorúan rájuk szól, akkor azt be kell tartani. Felesége, Adél is sokat játszik velük, de vele jobban próbálgatják a szárnyaikat a gyerekek. A legkisebb, Krisztián Áron most öthónapos, és nagyon sokat mosolyog – mondja lelkesen az édesapja, talán azért, mert rá is egész nap mosolyog valaki a nagycsaládból. A legnagyobb lánya, Kriszta 14 éves, aki szinte anyáskodik a kicsi felett, Szabika 11 éves lesz, ő eddig nem mutatta ki az érzelgősebb énjét, de amióta megvan a legkisebb, sokat dédelgeti, megváltozott a többiekkel szemben is. Kristóf fiúk most kilencéves, ő volt eddig a legkisebb, benne van a legtöbb kérdés azzal kapcsolatban, hogy a nála még kisebbel hogy kell bánni, de sokat babusgatja ő is a kicsit – meséli a polgármester, aki pár nap múlva ünnepli feleségével a 19 éves házassági évfordulóját.

Sófalvi Szabolcs a viccesebb szülő, de ha kell, szigorú is tud lenni Fotó: Forrás: Sófalvi Szabolcs személyes archívuma

„Külön örömforrás mind a négy gyerek. Mindig tervezgettük, hogy három gyerek kell, nem számítottunk négyre, meg is lepett, amikor tavaly húsvétkor megtudtuk, hogy Isten megajándékoz még egy gyerekkel, de hatalmas öröm és visítás tört ki otthon, amikor megtudták, hogy lesz még kisbabánk. Idén január elsején jöttek haza a szülészetről, és azóta ebben az örömben élünk” – osztja meg velünk a negyedik gyerek váratlan érkezésének történetét Sófalvi Szabolcs.

A gyulafehérvári családpasztorációs iroda mottója az az üzenet, amivel a Sófalvi család is azonosul a mindennapokban: a hit kegyelem, a család áldás, a gyerek jövő. „Úgy érzem, hogy a legerősebb a hit, ami megtart, és ezt tapasztaltuk az udvarlási szakaszban is. Nyolc év után tönkrement a kapcsolatunk, majd újjáépült egy erős sziklára, a hitre. Ekkor kezdődött el az az élet, udvarlás és hazásság, aminek megtartó ereje van ma is. Akkora a hitünk, hogy ez nagy bizalmat tud adni a mindennapokban. Ért egy-két megpróbáltatás, de soha nem tevődött fel az, hogy egy-egy vita vagy nézeteltérés után véget érjen a kapcsolat. Hiszem azt, hogy miután tíz évet udvaroltam Adélnak, és 19 éve vagyunk házasok, hogy ez a hit ad arra is erőt, hogy kitartóak, hűségesek legyünk, és betartsuk azt, amit 19 évvel ezelőtt, június 16-án kimondtunk egymásnak: holtomiglan-holtodiglan kitartsunk egymás mellett” – véli Sófalvi Szabolcs.

Ha valamit eltiltasz tőlük, kapjanak alternatívát

Amikor a gyerekek fegyelmezéséről kérdezem, azt válaszolja, az egységben és a következetességben hisz. Megbeszélnek mindent a feleségével, és ez jelenti számukra a fegyelmezést.

Legnagyobb örömforrás a gyerek. Ebben hisz a Sófalvi házaspár is Fotó: Forrás: Sófalvi Szabolcs személyes archívuma

„A gyerekek értenek a klikkesedéshez, és van, amikor a nagylányom a nagy kék szemeivel rám néz, kérlel, próbál meggyőzni, hogy igent mondjak valamire, de akkor is tudják, hogy egységben döntünk a feleségemmel. Még ha van is olyan, hogy nem értünk egyet valamiben, azért megbeszéljük, és a gyerekek felé egységes véleményt tolmácsolunk” – szögezi le.

A családapa a következetesség híve, hiszi, hogy határokat kell szabni. A gyereknevelésben is fontosak a szabályok és a mellettük való kitartás, de nem kegyetlen módon, mondja.

„Ha átadjuk a hitet nekik, az megőrzi őket az életben, nem kell kiragadni a világi társadalomból a gyerekeket, hanem el kell érni, hogy kicsi lámpásként világítsanak, és a családban megkapott értékeket vigyék ki a világba. Nem egy példa volt arra, hogy csúfolták a gyerekeimet például amiatt, hogy vasárnap szentmisére megyünk, de ők nagyon lazán, viccesen vagy komolyan meg tudták magyarázni, hogy ez nekik egy érték. Nagyon büszke vagyok rájuk, főleg azért, mert a mostani világban sok a kísértés, például a kütyüzés, gépezés, és ők el tudták fogadni a szabályokat” – magyarázza. Például azt, hogy hét közben nincs kütyüzés, csak hétvégén, akkor is csak egy óra. Sófalvi Szabolcs annak a híve, hogy ha valamit eltiltasz a gyerekektől, akkor mindig legyen egy alternatíva, például ha eltiltjuk őket a kütyüzéstől, hogy ne egész nap a telefont nyomkodja, akkor ajánljuk fel azt, hogy menjünk együtt biciklizni, társasozzunk, vagy beszélgessünk egy kakaós tej mellett, mert a gyereknek le kell kötni a figyelmét. Mert akkor nem úgy élik meg, hogy semmit sem szabad nekik, és az én szüleim ómódiak, hanem van alternatíva az életükben – vezet be saját nevelési szokásaiba a községvezető.

Ne legyen lefárasztó művelet gyereket nevelni

Sófalvi Szabolcs hiszi, hogy a közösség tagjai nagy hatással vannak egymásra, és ha valaki átérez valamit a nagycsaládból fakadó örömből, akkor ő maga is megkívánja a többgyerekes létet. Ezt alátámasztja az is, hogy Marosszentgyörgyön az utóbbi időben beindult egy gyerekvállaló hullám, sok fiatal magyar család vállal be három, négy gyereket – mondja a községvezető. „A legkisebb gyerekünk keresztelőjén is olyan sokan voltunk az oltár előtt, hogy megtöltöttük a helyet, mert az egyik keresztszülő-párnál öt gyerek van, a másiknál három. Gyereknap közeledtével az az egyik legnagyobb üzenet, hogy olyan jó örülni a gyerekeknek, és tudom, hogy ha átéreznek valamit ebből az örömből, akkor sokan vágynak majd nagycsaládra” – meséli. Ugyanakkor ahhoz, hogy ne egy „lefárasztó művelethez” hasonlítson a gyereknevelés, szükség van egy rendszerre is.

„Adélnál csodálom azt, hogy milyen következetes a nevelésben. A feleségem sem egy legyűrődött anyuka, mert mindketten úgy éltük meg, hogy nem egy lefárasztó művelet gyerekeket nevelni.

A szoptatásnál például a három-négy óránkénti rendszeres táplálás mellett döntött a feleségem, így kialakulhat egy rendszer, és ő is be tudja így osztani az idejét” – osztja meg velünk a marosszentgyörgyi családapa.

Mesék megviccesítve

Végül arra kértük a polgármestert, mesélje el, hogyan zajlanak az esték a nagycsaládban. „Együtt vacsorázunk, és mindig megvan az étkezési felelős, aki megterít, elpakol. Le kell osztani a szerepeket, ez fontos, és az is, hogy örömteli szolgálatként éljék meg. Külön alszanak a gyerekek, az öthónaposunk is másfél hónapos korától külön légtérben alszik, de vacsora után közösen bebújunk az egyik ágyba, és akkor jön a meseolvasás vagy a vicces mese, azaz egy mese megviccesítve, szójátékkal, a családra átírva, vicceket beleépítve. Sokat kacagunk így, néha én nevetem el magam annyira, hogy nem is tudom folytatni a mesét” – mondja Sófalvi Szabolcs, és már nevet is.

Polgármesterként is hisz a családra épülő társadalomban Fotó: Haáz Vince

Aztán imádkoznak, és miután mindenki megkapta a maga esti pusziját – más-más jár mindenkinek, a lánya például többszörös puszit kér – az apa minden este áldást mond a gyerekekre, reggel pedig, mivel a kicsi ébred meg legelőször, az édesanyjuk körbeviszi a többiekhez, így ő ébreszti a nagyokat – sorolja nekünk Sófalvi Szabolcs zárásként a család mindennapjaihoz tartozó apró, de annál fontosabb rituálékat.

A cikk először a Székelyhon napilap Liget című életmód-kiadványában jelent meg 2020. május 29-én.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport