Világsztárok erdélyi színpadokon – megnéztük az erdélyi fesztiválpalettát

2019. június 13., 14:25 utolsó módosítás: 2019. június 13., 15:20

Több száz lejre rúg a többnapos fesztiválbelépők ára, mégis fiatalok százezreit tudják bevonzani ezekre a zenei rendezvényekre. Idén sem lesz hiány fesztiválokból Erdélyben, bárki megtalálhatja a zenei ízlésének megfelelőt, legyen az akár a Double Rise, a Vibe, az Electric Castle, az Untold, a SZMÖ jótékonysági motorostalálkozó és rockfesztivál, vagy éppen a Tusványos.

Fotó: Facebook/Double Rise

Erdélyben évről évre számos olyan többnapos fesztivált szerveznek, amelyeken a hazaiak mellett világsztárok és nemzetközi előadók is fellépnek. Széles a választék, bárki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő zenei rendezvényt, hiszen

a pop, rock, komolyzene, elektronikus zene és a népzene kedvelőinek is egyaránt bőven van kínálat az erdélyi fesztiválok palettáján.

Fotó: Facebook/DiMansions Hit Music Festival

Dimansions

Mindjárt a soron következő hétvégén mutatkozik be az erdélyi, székelyföldi fesztiválpaletta legfrissebb kezdeményezése, amely már első kiadásán igencsak nagy dobásnak ígérkezik: a háromszéki Oltszemen, a Mikó-kúria udvarán zajlik a DiMansions slágerzenei fesztivál. A szervezők a fellépők kiválasztásánál főleg a nyolcvanas, kilencvenes évek nagy neveire fókuszáltak, és

amikor nagy neveket mondunk, akkor ne csak a román és a magyar könnyűzene nagyjaira gondoljunk:

péntektől vasárnapig itt koncertezik a Modern Talking, Dr. Alban, a Hermes House Band, Lou Bega, Turbo B (Ex Snap), az Inner Circle, Tania Evans és a The Dire Straits Experience. Húzónevek lehetnek ugyanakkor itthonról és otthonról Mirabela Dauer, a Bosquito, a Compact B vagy a Karthago. Ott lesz ugyanakkor a világ egyik legjobb Guns n’ Roses tribute zenekara, a Reckless Roses, különleges színfoltnak ígérkezik továbbá a Massaoke Live Band, amelynek élő zenei kíséretére a közönség énekelheti a legnagyobb világslágereket.

A szervezők az autóval érkezők számára kiépített, őrzött parkolót ígérnek, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból és Kézdivásárhelyről (és talán Csíkszeredából) pedig buszjáratokat is indítanak, ezek pontos menetrendjéről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni. Belépők beszerzésére a helyszínen is lehetőség lesz, egy napra 139, három napra 279 lejért illetékek nélkül.

Fotó: Facebook/Double Rise

Double Rise

A Double Rise fesztivált Torockón, a Székelykő lábánál idén negyedik alkalommal rendezik meg. Hazai előadók mellett külföldi zenekarok, énekesek is felléptek már a színpadán, mint például a Tankcsapda, az Irie Maffia, a The Biebers, és még sokan mások.

Az elektronikus zene, a pop és a rock  mellett olyan műfajokkal is találkozhatunk itt, mint a népzene vagy a komolyzene.

Weboldalukról megtudtuk, idén is színházi előadásokkal, slam poetryvel és folkprogramokkal várják az érdeklődőket július 3–6. között. Ebben az évben fellép többek között az Asian Dub Foundation, a Bagossy Brothers Company és az AWS is. Tavaly egyébként 249 lejbe került egy Double Rise-jegy, idén pedig 299 lejért lehet hozzájutni.

Fotó: Vibe

A Vibe fesztivál

A Vibe fesztivál szervezői először hívnak olyan nemzetközi előadót a Maros-folyó partjára, akinek zenéjét már 300 millióan tekintették meg a YouTube videómegosztó portálon: a Lost Frequencies belga DJ is érkezik a fesztiválra. Ugyanakkor ebben az évben jelen lesz például a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, az USNK és az erdélyi Ego Sum. Egyébként a fesztivált idén harmadik alkalommal rendezik meg Marosvásárhelyen. A korábbi években olyan fellépők fordultak meg a rendezvényen, mint Byealex és a Slepp, Margaret Island, Chris Lawyer vagy Willy William francia előadó.

2018-ban 34 ezer látogatója volt a fesztiválnak, akkor egy belépő 179 lejbe került. Idén 209 lejt kérnek egy bérletért.

A Vibe fesztiválra ebben az évben július 4–7. között várják a szórakozni vágyókat.

Fotó: EC/Facebook

Electric Castle

Kolozsvár közelében, a Bánffy-kastélyban tartják 2013 óta minden nyáron az Electric Castle zenei fesztivált. Az előző években olyan nagy nevek léptek fel, mint Jessie J, Damian Marley vagy Zedd – sorolták weboldalukon. A szervezők idén sem hagyják világsztárok fellépése nélkül az érdeklődőket, jelen lesz például a Florence + The Machine, Limp Bizkit és Sofi Tukker. Egy évvel ezelőtt az Electric Castle-jegy 429 lejbe került, idén azonban már 599 lejre drágult.

Tavaly 210 ezren vettek részt a többnapos rendezvényen.

Idén is az elektronikus zene birodalmává válik a bonchidai Bánffy-kastély udvara július 17–21. között.

Fotó: Beliczay László

Tusványos

Harmincadik alkalommal nyitja meg kapuit Tusnádfürdőn a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén a Tusványos július 23–28. között. A kerek évfordulót ünneplő, ötnapos rendezvényen esténként hazai és külföldi előadók követik egymást a színpadon. Az előző években olyan nagy nevekkel találkozhattunk, mint a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, Budapest Bár vagy a HoneyBeast. Idén többek között fellép a Bagossy Brothers Company, a Magashegyi Underground, a Quimby, a Magna Cum Laude, valamint Ákos is. A hetijegy mellett, amely 60 lejbe kerül, napijegyet is lehet vásárolni, melynek ára 20 lej. Diákoknak, egyetemistáknak vagy 65 év felettieknek a napijegy 10 lejbe kerül. A tábor területére mindennap 16 óráig ingyenes a belépés, az ekkor kapott karszalag egész napra érvényes.

2018-ban 75 ezer látogatója volt a Tusványosnak.

Fotó: Untold

Méra World Music – Erdély világzenei csűrfesztiválja

Erdély világzenei csűrfesztiválja augusztus 1-4. között negyedik alkalommal változtatja a kalotaszegi Mérát a világ közepévé. A csűrfesztivál idén sem a nagy tömegeket célozza meg zenei programjával, hanem több kontinensről összeválogatott igazi zenei egzotikumokkal csalogatja kalotaszeg hagyományőrző falvába ínyenc közönségét.  A Méra World Music különleges hangulatának a titka, hogy mer kicsi és családias maradni. Ezért a helyek száma korlátozott: összesen napi 1000 jegyet értékesítenek a szervezők. A csűrfesztiválon fel fog lépni a magyar világzene legnagyobbja, a Csík Zenekar, a bukaresti Trei Parale, akik az ottomán hódoltság alatti Havasalföld udvari zenéit rekonstruálják, a legősibb máig fennmaradt európai énekhagyományt őrző számi közösség, norvégiai képviselője, Torgeir Vassvik. A Near East Collective, kisázsiai dallamokat hoz az ottomán birodalom napjainkban török és görög lakta területeiről, míg a világhírű magyarországi Romano Drom, a „Cigányok Útja” az ősi oláh cigány nyelven szólal meg, modern felhangokkal. A fesztivál népzenei napjának kiemelt fellépője az Erdőfű Népi Kamarazenekar, akik erdélyi cigányzenészek közreműködésével vezetik be a közönséget a kárpát medencei népzene legelőkelőbb bugyraiba. A két templomi koncert egyikét Kubinyi Júlia és Szokolay Dongó Balázs szolgáltatja. Miután a fesztivál főszervezői „Páva győztesek” lettek 2017-ben, nem meglepő, hogy idén sem maradhat el a minden évben nagy sikert arató Fölszállott a Páva gálaműsor.

Fotó: Bethlendi Tamás

A fesztivál idén is csűrfiával és játszóházzal várja a családosokat, tematikus filmekkel és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, gasztroudvarral az ínyenceket és egy hűvös gyümölcsös függőágyaival a megfáradtakat.  A négy napos fesztiválbérletek kedvezményes áron, mindössze 129 lejért kaphatóak a fesztivál weboldalán: www.meraworldmusic.com/.

Awake Fesztivál a Teleki-kastélyban

Harmadjára szervezik meg és négy naposra nő idén agernyeszegi Awake Fesztivál. Az augusztus 15-18. közötti butikfesztiválon fellép többek között Netsky, JP Cooper, De Staat, Triggerfinger és AJ Tracey is. A résztvevők a Pussy Riot ritmusaira is tombolhatnak 2019-ben. A nemzetközi fellépők mellett romániai és magyarországi együttesek is jönnek a fesztiválra. Az alternatív rock képviseletében a már említett The Mono Jacks és a Grimus, az indie-pop, beat-rock spektrumról a Blahalouisiana lép fel, a soul, electron és funk stílustó a Moonlight Breakfast és a Mörk képviseli. A romániai fesztiválpiacon egyedülálló helyszín, a Teleki-birtok csodálatos környezete és évszázados fái idén is felejthetetlen élményeket ígérnek.

Fotó: Awake/Bereczky Sándor

Az Awake fesztiválra jegyeket, bérleteket a tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro és eventim.ro oldalakon lehet vásárolni 139 lejért, vagy 169 lejért táborhellyel.

Az Untold fesztivál

Az Untold Románia legnagyobb zenei fesztiváljának számít, amelyet rendszerint augusztus elején rendeznek meg Kolozsváron. Először 2015-ben nyitotta meg kapuit az elektronikus zene kedvelőinek, ekkor lépett fel a fesztivál nagyszínpadán a tavaly elhunyt Avicii, a nemzetközileg elismert svéd lemezlovas is.

Az első fesztiválon több mint 240 ezren vettek részt, azóta egyre nőtt látogatóinak száma, 2018-ban már 355 ezer szórakozni vágyó lépte át kapuit.

A fesztivál honlapján olvasható adatok szerint a négynapos Untold-bérlethez tavaly 400–650 lej közötti áron lehetett hozzájutni, attól függően, hogy ki mennyire idejében próbálta megvenni. Az idei évre szóló fesztiváljegy ára jelenleg 619 lej. Ebben az évben olyan nagy világsztárokkal bulizhatunk együtt, mint David Guetta, Steve Aoki vagy Robbie Williams. Románia legnagyobb elektronikus zenei rendezvénye augusztus 1–4. között várja látogatóit.

Rakpart feszt

Az első Rakpart Nyári Fesztivált tavaly rendezték meg a Kovászna megyei Besenyő-tó partján, ahol többnyire helyi zenekaroknak biztosítottak fellépési lehetőséget. Színpadukon lépett fel többek között a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar és a Teddy Queen is. A második kiadást június 20–23. között tartják. A fesztiválbelépő tavaly mindössze 60 lejbe került. A szervezők egyelőre nem tették közzé, hogy kik lépnek fel és hogy mennyi lesz a beugró ára.

Fotó: Veres Nándor

Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockfesztivál

Hetedik kiadásához érkezett a Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozót és Rockfesztivál, amelyet a szentegyházi termálfürdőnél tartanak meg július 4–6. között. A székelyföldi motorosklubok által szervezett többnapos rendezvény nagyszínpadán fellép többek között a Masterpiece, Selfish Murphy, a Pokolgép, az Ossian, az Ocho Macho, a Leander Kills és a Beatrice.

Barabás Hajnal, Vitos Zita

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMAL

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Hirdetési célú sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.