Júniusban folytatódik a Sárkányok háza, augusztus végétől A Hatalom Gyűrűi

Tamás Attila 2024. május 15., 10:17 utolsó módosítás: 2024. május 15., 11:15

Jó évnek ígérkezik 2024 is fantasyrajongók számára, hiszen új előzetes jött ki az év két legjobban várt sorozatához, a Trónok harca-előzménysorozatához, a Sárkányok háza második évadához, és az Amazonnál készült A Hatalom Gyűrűi folytatásához. A presztízssorozatok új évadait nyáron nézhetjük.

Júniusban folytatódik a Sárkányok háza, augusztus végétől A Hatalom Gyűrűi
galéria
Vajon itt min gondolkodik Daemon Targaryen? Nyáron ez is ki fog derülni Fotó: Max

Már korábban is tudni lehetett, de az új előzetes megerősítette, hogy a Sárkányok háza folytatása június 16-án (nálunk 17-én hajnalban) érkezik a Max kínálatába heti bontásban, összesen nyolc epizóddal.

Videó: Max

A Max egyébként a jelenlegi HBO Max-et váltja, és a Warner megújuló szolgáltatásának alapcsomagjában többek között a párizsi olimpia eseményei is nézhetőek lesznek.

Magyarországon és Romániában május 21-től lesz elérhető, az HBO Max előfizetések pedig automatikusan konvertálódnak erre a felületre, viszont itt különböző csomagok közül is lehet majd választani.

A Max debütálásának napján ráadásul a Dűne második része is elérhető lesz a kínálatban, tehát már legálisan is nézhetjük otthon Paul Atreides történetének februárban moziba került folytatását.

A Sárkányok háza új előzetese szerint a két táborra szakadt Targaryen uralom háborúra készülnek egymás ellen, ezt a háborút pedig nem csak a csatatereken vívják majd meg. Rengeteg CGI-sárkányt láthatunk ismét, de ami miatt még várósabb a sorozat, hogy

feltűnnek a Starkok, illetve a kisebb-nagyobb házak képviselői is, akik valamelyik Targaryen félhez csatlakoznak a Vastrónért folyó háborúban, jó kétszáz évvel az eredeti Trónok harca történései előtt.

Szereplőinknek ugyanakkor nem csak a külső de a belső ellenségekkel is le kell számolniuk, és biztosan lesz néhány olyan szövetség is, amit idejekorán és váratlanul rúgnak fel a felek. Emellett az előzetes ígérete szerint látványos csatajelenetekből sem lesz hiány.

A Hatalom Gyűrűi második szezonja is érkezik

Az HBO-t is birtokló Warner mellett azonban a streamingben is egyre nagyobb szeletet kihasító Amazon sem dőlt hátra, ugyanis a második legnépszerűbb sorozatukká előlépett Fallout után lerántották a leplet a legnézettebb (ám kritikailag kevésbé sikeres) A Hatalom gyűrűi folytatásának premierdátumáról, egy látványos előzetesben.

Videó: Prime Video

Az Amazon-féle Gyűrűk uráról azt kell tudni, hogy a világ legdrágább sorozataként tartják számon, ugyanakkor nem a hagyományos Tolkien-művek, hanem azok függeléke alapján készült, aminek

csak az adaptálási jogaiért 250 millió dollárt fizettek a Tolkien életmű örököseinek.

Míg a Másodkorban játszódó cselekmény első évadát Új Zélandon forgatták, addig a folytatás nagy része már az Egyesült Királyságban készült, ez a helyszínváltozás azonban az előzetes alapján nem fog meglátszani a produkción. Ami viszont változás, hogy az Adar nevű gonoszt játszó színészt időközben újracastingolták, úgyhogy az első évadban látott Joseph Mawle helyett Sam Hazeldine fogja alakítani az orkok atyjaként ismert, korrumpálódott tündét.

Fotó: Amazon Prime

Ezt leszámítva viszont az eredeti szereplőgárda visszatér, így Morfydd Clark Galandriel, Ismael Cruz Cordova Arondir, Robert Aramayo a fiatal Elrond, míg Charlie Vickers Sauron szerepében lesznek ismét láthatóak.

A cselekmény Szauron másodkori hatalomátvételére, és Középfölde korrumpálódására fókuszál, illetve azt mutatja be, hogy milyen hatalma van az általa kovácsolt gyűrűknek, mielőtt még elkészült volna az Egy Gyűrű, emellett

látványos jelenetekben villantják fel, hogy Szauron hogyan férkőzik be az emberek és tündék közé, és hogyan próbálja megrontani őket.

Videó: Prime Video

Az előzetes és az ahhoz készült werkvideó szerint a második évadba is rengeteg pénzt és munkát beleöltek, rengetegen dolgoztak a produkción, aminek első évadáról azt írtuk, hogy kiábrándító, buta, és nem méltó a tolkieni örökséghez. Talán a második évad nem csak látványban, hanem történetmesélés szempontjából jobb lesz mint az első.

Múlt héten derült ki ugyanakkor, hogy a Warner égisze alatt új Gyűrűk ura film készül, amely Gollamra fókuszál majd, és egyelőre a Hunt for Gollum munkacímen fut.

Az alkotást 2026-ban tervezik bemutatni, a rendező pedig az az Andy Serkis lesz, aki az eredeti trilógiában eljátszotta Gollamot, azóta pedig olyan karakterek bőrébe is bújt, mint a Majmok bolygója-trilógia Caesarja, de láthattuk őt még a Marveles Fekete Párducban, az új Star Wars-trilógiában, valamint a szintén Star Wars univerzumban játszódó Andorban, de Alfred karakterét is eljátszotta a Matt Reeves-féle The Batmanben.

Biztató ugyanakkor, hogy az új Gyűrűk ura filmhez

producerként tér vissza az eredeti trilógiát rendező Peter Jackson és házas- valamint alkotótársa, Fran Walsh.

Egyébként 2009-ben már készült egy Hunt for Gollum címet viselő rajongói film, ami Gollam kereséséről és elfogásáról szólt, a 40 perces alkotás pedig a mai napig megnézhető Youtube-on.

Videó: Independent Online Cinema

Visszatérve az Amazonra és a Hatalom gyűrűi második évadára: a csomagküldő óriáscég tulajdonában levő streamingplatform nézettség szempontjából idén biztosan nagyot megy (de továbbra sem tudja megszorongatni a Netflixet), hiszen a Fallout és a Hatalom Gyűrűi között, június 13-án érkezik a másik presztízssorozatuk, a szuperhősös The Boys negyedik évada, ami a nemrég megjelent előzetese alapján

harsányabb, véresebb, brutálisabb lesz mint az eddigi szezonok.

Videó: Prime Video

Az előzetes képsorai szerint egyre jobban kulminálódik már a Fiúk és a kontrollálhatatlanná váló Homelander közti nagy összecsapás, ugyanakkor a The Vought nagyvállalat imidzse is egyre jobban repedezik a sok disznóság és brutális gyilkosságok miatt. Ráadásul

egy újabb nagyágyú, a Walking Dead Neganjét is játszó Jeffrey Dean Morgan is fontos szerepben tűnik fel az új évadban.

Ezek tehát azok a nagyköltségvetésű sorozatok, amik nem a Netflixnél, hanem annak konkurenciájánál készülnek, és rengeteg nézőre számíthatnak a bemutatásukat követően. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mennyire találnak be ezek a sorozatok, és mennyire lesz hangos tőlük az internet amikor elérhetővé válnak az újabb epizódjaik.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.