Mi ez a Minden, mindenhol, mindenkor, és hogyan tudta letarolni az idei filmes díjszezont?

Tamás Attila 2023. március 13., 23:29 utolsó módosítás: 2023. március 16., 18:22

Független, vagyis indie-film lett az idei Oscar-üdvöskéje, és ahogy az hétfő hajnalra, a gála díjkiosztóján kiderült, az év legjobb filmje, de a legfontosabb kategóriákban is tarolni tudott a Minden, mindenhol, mindenkor – 11 Oscar-jelöléséből hetet váltva díjra. De mi ez a film, honnan indult, és mitől lett ekkora szenzáció? Anyagunkban ezt járjuk körbe.

Mi ez a Minden, mindenhol, mindenkor, és hogyan tudta letarolni az idei filmes díjszezont?
galéria
Fotó: Allyson Riggs/A24

Az A24 független filmes stúdió egyre nagyobb szeletet hasított ki az elmúlt években magának a hollywoodi tortából. Nem vaskos szeletre kell gondolni, hanem egy amolyan vékonykára, amitől az ember nem telítődik, de pont jólesik a szülinapi zsúron, amelyiken nem akarjuk teleenni és inni magunkat.

Az A24 olyan független filmek tárháza, amik jellemzően nem készülhetnének el a nagy stúdióknál, hiszen számukra rengeteg kockázattal (értsd, bevételkieséssel) járna a forgalmazásuk, hiszen

általában szűk rétegek és nem a tömeg szokott kíváncsi lenni az egyedi víziójú, mondhatni „fura” filmekre, amiket inkább a filmfesziválok közönsége néz meg inkább, majd a széleskörű moziforgalmazás során elvesznek az anyagi vagy a kritikai süllyesztőben.

Fotó: Allyson Riggs/A24

A független filmstúdiónál azonban olyan alkotások születtek az elmúlt évek során, amik végül megálltak a saját lábukon, és sok esetben népes rajongótáborokra tettek szert, de már van Oscar-díjas alkotásuk is a Minden, mindenhol, mindenkoron kívül, hiszen az általuk bemutatott Moonlight vitte el a legjobb filmnek járó aranyszobrot 2017-ben. De A24-es filmek Ari Aster kultstátuszba emelkedett horrorjai, a Hereditary és a Midsommar, Greta Gerwig Lady Birdje, vagy az Adam Sandler főszereplésével készült Uncut Gems is, ami szintén megjárta magát a 2020-as díjszezonban, igaz, hogy végül az Amerikai Filmakadémia ítészei ignorálták, vagyis nem jelölték Oscar-díjra. De ennél a stúdiónál készült Robert Eggers első két filmje, A boszorkány és A világítótorony is, amik megalapoztak a sajátos víziójú rendező első nagyköltségvetésű filmjének, a véres viking bosszúdrámát feldolgozó Az Északinak.

Ha egy film elején megjelenik az A24-es logó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy valami különlegeset, egyedit fogunk látni, ami eltér a kommersz, népszerű blockbusterek és lelketlen folytatások, prequelek, sequelek világától.

Az eltérés pedig mérföldekben mérhető, elég csak a Minden, mindenhol, mindenkor rendezőinek, Daniel Kwannak és Daniel Scheinertnek (vagy ahogy a köztudatban forognak: a Danielsek) a korábbi, 2016-ban megjelent filmjére, a Swiss Army Man-re (Az ember, aki mindent tudott) gondolni, ami azzal került be a Sundance Filmfesztiválos premierje után a köztudatba, hogy a korábban Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe egy fingó hullát alakít benne. A filmhez kiadott első előzetes pedig aztán végképp eloszlatott minden kétséget afelől, hogy egy rendhagyó alkotás lenne, aki azonban megnézte az egy olyan életigenlő alkotással lett gazdagabb, ami

bátran és viccesen mesél a magányról, az öngyilkos hajlamú emberekről és a feltétel nélküli szeretetről és elfogadásról.

Még akkor is, ha ezt olyan eszközökkel tette, hogy a film egyik főszereplőjét, a fingó hullát svájci bicskaként „használta” a másik, Paul Dano által alakított főszereplő.

Fotó: Allyson Riggs/A24

Érthető tehát, hogy az A24 filmjei rajongótáborokat hoztak össze maguknak, hiszen ezek többsége tényleg nem fogható a kommersz filmtermés produktumaihoz. Már ott tartunk, hogy

nem egy olyan rajongó van, aki a vallási fanatizmus határát súrolva isteníti és rajong az A24 filmjeiért, sőt, nem egy ilyen tematikus csoport van, ahol a rajongók flexelnek az A24-es filmgyűjteményükkel, vagy a filmekhez kapcsolódó relikviáikkal.

Nem csoda tehát, hogy bizonyos körökben nagy várakozás előzte meg a Danielsek 2022-ben érkező filmjét, ami Michelle Yeoh főszereplésével készült (és ami most elhozta a színésznő számára az első oscart is), és az elején annyit lehetett tudni róla, hogy a manapság elég népszerű multiverzum-tematikát aknázza majd ki, ahogy tette azt az éppen vele egyidőben megjelent Doctor Strange második része is. Danielsék azonban nem egy hagyományos értelemben vett filmfesztiválon (mint a Sundance, Berlinale, vagy Cannes) mutatták be az új alkotásukat, a Minden, mindenhol, mindenkort, hanem

az inkább geek gyűjtőeseményként számontartott, texasi South by Southwest (SXSW) tavalyi kiadásán, ahol egyébként nem csak filmek, hanem sorozatok, zene és különböző szakmai konferenciák is helyet kapnak.

Fotó: Allyson Riggs/A24

És amint bebizonyosodott, ez volt a legalkalmasabb bemutatóhelyszín arra, hogy a film elinduljon világhódító útjára, hiszen pont a célközönség,

a többnyire fiatal, érdekes dolgok iránt rajongó, könnyen fanboy-já váló emberek látták, akik aztán saját blogjaikon, internetes felületeiken, csatornáikon kezdtek áradozni a látottak miatt, a hagyományos értelemben vett filmkritikusok mellett.

Mire a film nemzetközi moziforgalmazásba került, már volt egy „híre”, hiszen akik látták, azok mind fontosnak tartották kiemelni, hogy mennyire különleges és egyedi ez a film, ami tényleg kihagyhatatlan a filmrajongók számára. És bár nem indított el például tiktok-trendeket, de azért az ezen a platformon lógó generációt is sikerült becsatornáznia a filmnek többek között a lehengerlő vizuális megoldásaival. És akkor visszatértünk az A24-es filmeket vallási fanatizmussal imádókra, akik

a megnézés után tényleg ódákat zengtek a Minden, mindenhol, mindenkorról, ami ezáltal mégtöbb potenciális nézőhöz jutott el.

Fotó: Allyson Riggs/A24

Bár a filmet tavaly tavasszal több országban is bemutatták, Romániában nem került moziforgalmazásba a megjelenését követően, feltételezhetően azért, mert egy romániai filmforgalmazó sem látott különösebb fantáziát a bemutatásában, amikor ott volt mellette a szintén multiverzumos Doctor Strange-kaland, amiből pénzt lehetett csinálni. És ekkor még

az sem volt nyilvánvaló, hogy ez lesz az A24 filmstúdió legtöbb bevételt hozó filmje (108 millió dollár), és hogy a díjszezonban több jelölést gyűjt be, mint az eddig csúcstartónak számító Gyűrűk ura: A király visszatér.

Bevallom, hogy mivel nem került nálunk moziforgalmazásba, először én is az internetről letöltve néztem meg a filmet lesötétített szobában az akkor még viszonylag új tévémen, a telefonomat és a külvilágot mellőzve, hiszen tudtam, hogy egy páratlan filmélmény, amit csak nagy odafigyeléssel érdemes nézni, és a végén – én, aki szeretem a „fura filmeket” – tényleg le voltam nyűgözve a látottaktól.

Fotó: Allyson Riggs/A24

A minden, mindenhol, mindenkor tényleg egy páratlan vizuális élmény, ami semmihez sem fogható, és tényleg úgy aknázza ki a multiverzumban rejlő lehetőségeket, amit eddig egy film sem tett, még csak hasonlóan sem. A svájci bicskaként használt fingó hulla története után Danielsék ismét eleresztették a fantáziájukat, és egy olyan banális alaphelyzetből kiindulva, mint

az érmés mosodát működtető ázsiai bevándorló anya és feleség, aki mindössze meg szeretné csinálni határidőre a könyvelését, egy multiverzumokon átívelő főhős lesz, akinek feladata a párhuzamos valóságokat fenyegető gonosz legyőzése, ami lényegében miatta jött létre.

A készítők eredetileg egy férfit tettek volna meg a történet főszereplőjének, aztán a forgatókönyv csiszolásakor lett a középkorú Evelyn és családjának története, amit közvetlenül a pandémia miatti első lezárások előtt sikerült leforgatni, még 2020-ban. A filmet azonban meg is kellett vágni, ami nem is volt olyan egyszerű a home-officeba került alkotóknak, a zseniális író és rendezőpáros azonban zseniális vágót is kapott a munkájáért immár újdonsült Oscar-díjas Paul Rogers személyében, aki otthon, a nappalijában, a körülötte szaladgáló hároméves gyereke és a felesége között, saját számítógépén vágta a filmet, ahogy ez az Inverse, vele készített nagyon részletes interjúból is kiderül.

Fotó: Allyson Riggs/A24

És a vágás tényleg egy szenzációs a filmben, hiszen

a párhuzamos univerzumok váltakozása, és azok gyors egymásutánban mutatása, nem kevés kreativitást követelt meg az alkotóktól.

Van egy, tizedmásodpercenként tucatnyi képet is pörgető rövid montázs, ami annyira intenzív, hogy egy könnyebb LSD-tripnek is elmenne, és ami miatt a moziban figyelmeztetni kellene a film elején az epilepsziás tünetekkel rendelkező nézőket, hogy itt bizony olyan képsorok lesznek a filmben, amitől ők könnyen rosszul lehetnek (a csíkszeredai vetítésen egyébként volt aki ennél a résznél, volt aki már korábban hagyta el a mozitermet, de ez biztosan számos más helyszíneken is hasonlóan történt). Ebben a gyors montázsban Evelyn párhuzamos univerzumbeli alteregóit látjuk szédületes pörgéssel, de az alkotók egy képkocka erejéig még a saját magukról készült zoom-beszélgetés képét is becsempészték ebbe a kavalkádba, amit csak nagyon figyelmes lepauzolással lehet kiszúrni – nekem sikerült is ezt a képkockát kimerevíteni, íme:

Fotó: Képernyőfotó

Ez a film azonban többek között emiatt sem való mindenkinek, de ahogy az egyébként sem túl népes mozizók közül a film alatt elszivárgókat nézzük a vetítések alatt,

Danielsék lényegében egy megosztó filmet készítettek, ami nem jön be mindenki ízlésének vagy a kapkodó ritmusa, vagy a rendhagyó ábrázolásmódok és elborult ötletek miatt.

Igen, a filmben az egyik szereplő egy adott jelenetben óriás dildókkal verekedik, egy másikban pedig virsliujjú leszbikusokat látunk, akik piros lakkos lábujjkörmös lábujjaikal is cirógatják egymást, ez pedig főként a konzervatívabb nézőknél érhető módon kiverheti a biztosítékot, emellett pedig

az átlagnéző általában nincs oda az élőszereplős Rick and Morty-féle agymenésekért.

Fotó: Allyson Riggs/A24

A jó értelemben vett fura film azonban sokak tetszését elnyerte, és ez is kulcsfontosságú elem volt a díjszezonos diadalmenetében, mivel

annyi pozitív kritika, reakció és elismerés született róla, hogy a filmszakma is egy adott ponton túl észrevette, és elkezdték piedesztálra emelni az alkotást a különböző díjátadókon,

egészen addig, amíg az Oscar nagy esélyesévé nem vált, mint 2020-ban a szintén taroló Élősködők.

Fotó: Allyson Riggs/A24

Persze jogosan lehet az ítészek fejéhez vágni azt, hogy manapság nem a jó alkotásokat díjazzák, hanem

a polkorrektségre való törekvés a legfontosabb szempont, és ez most sem volt másként, de az tény, hogy a díjátadókon elkezdték szeretni az utóbbi időben a különlegesebb, kísérletező, a társadalom bizonyos szegmenseire reflektáló alkotásokat.

Lehet vitatkozni napestig, hogy a Minden, mindenhol, mindenkor megérdemelte-e a legjobb filmnek járó Oscar-díjat és a többi, színészei és alkotói által bezsebelt elismerést, de az elvitathatatlan, hogy idén tényleg egy különleges alkotás tarolt, amihez hasonló alig készül manapság.

Márpedig ezek azok a filmek, amik feldobják az egyre kiszámíthatóbbá váló, szinte semmit nem kockáztató, folytatásokból, feldolgozásokból és előzménytörténetekből álló hollywoodi filmipart.

Fotó: Allyson Riggs/A24

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport