Tóth Árpád: a színpadon sosem bonviván

Katona Zoltán 2020. március 13., 17:49 utolsó módosítás: 2020. március 27., 17:48

Kőműves, rádiós, zenekari énekes és lemezlovas – mindez volt vagy részben ma is az a székelyudvarhelyi Tóth Árpád színész-rendező, aki tíz éve játszik és rendez szülővárosa színházában. Az elmúlt hetekben a Forradalom.ma 2020 című produkciót próbálta a társulattal. Tóth Árpival nemcsak március 15-éről, hanem eddigi pályafutásáról is beszélgettünk.

Tóth Árpád: a színpadon sosem bonviván
galéria
Egyszerre kortárs és klasszikus, akárcsak az általa rendezett március 15-ei előadás Fotó: Erdély Bálint Előd

Nagyokat kacag, miközben szolgálati lakásának kis konyhájában isszuk a kávét – alkalmam van ebben a környezetben is megismerni, nem csak a színházban, illetve kocsmák színpadán, kávézók asztalainál. Elrúgta a negyvenet, túl van két házasságon és két váláson, illetve egy azok utáni hosszú kapcsolaton, most ismét facér férfi. Tóth Árpád úgy lett színész, hogy már húszéves elmúlt, amikor először színházba ment Székelyudvarhelyen – igaz, már nyolcadikos korában „bekattant” neki, hogy színész lenne, de egyszer szakiskolát végzett, dolgozni kezdett, majd úgy alakult az élete, hogy bele tudott vágni a színészi-rendezői létet jelentő nagy kalandba. Ez mai napig tart.

Szakiskola, esti érettségi és meló ezerrel  

Egy négygyerekes család harmadikja, Árpi igazi lakótelepi gyerekként cseperedett fel. „Színházba sem jártam!” – mondja nevetve, majd hozzáfűzi, hogy ennek ellenére tudta, hogy színész szeretne lenni. Szakiskolába járt, építőmunkásnak tanult, ennek a mai napig megvan a haszna, hiszen nem vész el a szerszámok és az építőanyagok között.

„A szakiskola utolsó évében már elkezdtem dolgozni, így lassan annyi évem van a munkakönyvemben, hogy mindjárt mehetek nyugdíjba!”

– nevet fel, majd hozzáfűzi, hogy sokat dolgozott a Matrica gyárban a kétezres évek elején, de nagyon jól is keresett az akkori viszonyokhoz képest. Igaz, rengeteget túlórázott, majd miután esti oktatásban leérettségizett, Magyarországra ment dolgozni egy csoporttal. Közben mindig kacérkodott a színészettel, jó barátja volt Barabás Botond (ma a szolnoki színház színésze, aki ugyancsak székelyudvarhelyi származású), akiről tudta, hogy színire megy, és ez is ebbe az irányba terelte.

Húszas évei elején idehaza, illetve Marosvásárhelyen élt – akkori barátnőjét követve költözött a Maros-parti városba, ahol eleinte egy fotóstúdióban dolgozott, ám akkor már tudatosan készült a színire, és színházba is kezdett járni. Fel is vették, 2002 és 2006 között járt a színiakadémiára. Ezalatt megnősült, és megszületett a lánya. „A harmadévet kezdtük októberben, és novemberben Zselyke lányom megszületett” – emlékszik vissza. A negyedév után nem szerződött le egyik színházhoz sem, de szerepeket vállalt a gyergyószentmiklósi Figura színháznál, valamint a vásárhelyi és az udvarhelyi színházban is.

A Főfőnök című előadásban Fotó: Balázs Attila / Tomcsa Sándor Színház

„Nagyon vagány periódus volt, mert sokfelé dolgoztam, utaztam. Egyetlenegy bajom volt: egy hátizsákban laktam. Állandóan utazni kellett. Akkor indult az Erdély FM Marosvásárhelyen, kerestek műsorvezető-szerkesztőket, és engem izgatott ez a dolog – jelentkeztem, fel is vettek, ott kialakult egy kis csapat, nagyon sok mindent megtanultam a rádiózásról, sound-designról, reklámokról. Közben elmentem mesterizni, de már rendezőire. Az első év után már hívtak Udvarhelyre Csurulya Csongiék, s akkor egyszer csak elhatároztam, hogy jövök” – emlékszik vissza Árpi, aki 2010. április 15-én lett a Tomcsa Sándor Színház színésze. Mint mondja, szerencsés, mert első pillanattól fontos feladatokat kapott.

„Nagyon szerettem a kisebb szerepeket is. Az egyik kedvenc szerepem a Háztűznézőben volt, a Sztyepán szolgáé, amelynek az első felvonásban egy négyperces jelenete volt, majd a másodikban még kétszer tíz másodperc. Imádtam. Sikerült megfogalmazni egy ziccerszerepet. Azt már a főiskolán tudtam, hogy nem leszek sem bonviván, sem hősszerelmes, mert valahogy nem az jutott nekem. Nem sokkal később megtalált a Tótékban a Tót Lajos szerepe, amit ezzel a névvel eljátszani azért nagyon nagy szerencse, és ennek akkor nagyon örültem. De lehet, hogy jobb lett volna öt év múlva, picit több élettapasztalattal eljátszani” – emlékszik vissza Tóth a Tótékra.

Nem hisz a felolvasószínházban

Első rendezése a vizsgaelőadása volt, a Magyar a Holdon 2010-ben, ám közben rákapott egy olyan stílusra, amely Erdélyben talán azóta is hozzá kötődik a legjobban: a kocsmaszínház, illetve a felolvasószínház. Az első ilyen jellegű rendezése a Plazma volt a Kalapos Kávézóban, Garaczi László szövegéből.

Barabás Árpáddal az Elveszett levélben Fotó: Balázs Attila / Tomcsa Sándor Színház

„Nem hiszek a felolvasószínházban” – jegyzi meg egyből, és meg is magyarázza: önmagában az neki kevés, hogy néhány színész leül, és felolvas egy darabot. „Nem tudom, honnan jött ez, hogy csináljuk kocsmában, de óriási sikere volt a közönségnél, több okból is: ezzel a színházi formanyelvvel nem nagyon találkozott addig az udvarhelyi közönség, nagyon jók voltak színészek és a szöveg is. Nagyon sokat játszottuk. Az első kísérleti volt, de két év múlva jött a következő, a Plazma II. (Ovibrader), kétévente készítettünk újabbat és újabbat. Az volt a szép benne, hogy egyszer csak elfogyott a felolvasás – a kísérletet addig toltuk, hogy a kocsmaszínházi felolvasásból kocsmaszínház lett, de felolvasás nélkül, hiszen a Csodálatos vadállatok, a Stop the Tempo vagy a Magyar Mátrix már tulajdonképpen színházi előadások, csak kocsmában játszottuk ezeket. Barabás Árpi kollégám jegyezte meg, miután az Ovibraderrel megfordultunk más városokban is, hogy egyszer csak itt is, ott is elkezdték ezt a műfajt” – emlékszik vissza.

Stereogám zenekar és „tótárpibuli”

Árpi 2010 óta tart különleges zenei világú és hangulatú bulikat is: hétvégi estéken a különböző szórakozóhelyeken dübörögnek a „tótárpibulik”, amelyeknek az alapja a balkáni, illetve orosz népzenei feldolgozások, valamint az alternatív rockzene. Ezek a bulik még ma is sikeresek, Tóthot többször hívják „fellépni”. 2012-ben egy másik érdekes kísérletben is benne volt: az udvarhelyi Stereogám együttes alapítói, Antalfi József és Máthé László Ferenc eredetileg énekesnőt kerestek az alakuló zenekarba, tőle pedig megkérdezték a kocsmában, hogy a társulat színésznői közül ki tudna énekelni. Végül úgy alakult, hogy az első próbán színészkollégájával, Barabás Árpáddal ketten vettek részt, majd Tóth Árpi elment a másodikra és a harmadikra is.

„Végül én lettem az énekesNŐ a zenekarban. Soha nem gondoltam volna, hogy énekes leszek, persze, valahol mélyen mindenki arra vágyik, hogy rocksztár legyen.

Az tetszett nagyon benne, hogy kizárólag saját számokat játszottunk, ettől nagyon kreatív lett az egész, alkotásízt éreztem benne, és nagyon közel állt a színházi munkámhoz is” – vallja a többéves Stereogám-periódusról.

 „Rengeteg tervem van”

Az idei március 15-ére tervezett műsor a Forradalom.ma 2020 címet viseli – ennek két előzménye volt, 2016-ban és 2018-ban, ezeknek az alapötlete kolléganőjétől, Fincziski Andreától származott. Az ünnepnapon a színészek olyan performanszot mutattak be, amely óriási sikert aratott a nézők körében – tulajdonképpen az 1848-as forradalmi eseményeket elevenítették fel szabadtéren, korabeli ruhákba öltözve, megformálva az akkori főszereplőket.

Pál Attilával a Szentivánéji álomban Fotó: Balázs Attila / Tomcsa Sándor Színház

A Tóth Árpi által az elmúlt hetekben rendezett előadás egy teljesen más jellegű műsor lesz, amolyan rendhagyó irodalmi zenés produkció, amelyben a színházon kívül a Vox Gimiensis kórus, az Udvarhely Néptáncműhely, valamint a marosvásárhelyi Eztán együttes és Abodi-Nagy Blanka énekesnő is részt vesz majd valamikor:

a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt az előadás és a március 15-ei ünnepség elmarad, de az biztos, hogy valamikor a későbbiekben bemutatják.

Ha a korábbi években március 15-én nem volt előadása vagy próbája, Tóth Árpi rendszeresen kiment a megemlékezésekre, érzi annak jelentőségét. „Eleve a politikum a hibás azért, hogy az emberek elhidegültek ettől az ünneptől is, holott március tizenötödike talán az egyetlen olyan magyar ünnep, amelyre igazán büszkék lehetünk – mondja Árpi –, még akkor is, ha akkor, 1848-ban egy meggondolatlan állapotban robbant ki a történet. Ettől még március tizenötödike egy nagyon tökös dolog volt, és arról a nép nem tehet, hogy egyik vagy másik politikus ezt öntömjénezésre használja fel. Ezért volt zseniális Fincziski Andrea ötlete, hogy ezt a történetet emberközelbe hozta és más szemszögből világította meg: lehet politikamentesen is ünnepelni. Szerencsére ebben partner a város is, és nagyon örülök annak, hogy megpróbálunk megújulni az ünneplésben.”   

A március 15-re előkészített produkciót a koronavírus-járvány miatt egy későbbi időpontban nézhetik meg az udvarhelyiek Fotó: Erdély Bálint Előd

Bár Tóth néha meg-megtorpan mind magánéletileg, mind szakmailag, és volt olyan periódusa, amikor nem érezte jól magát, és elvágyott Székelyudvarhelyről, az utóbbi hónapok után megint csillogó szemmel jelenti ki: „tele vagyok energiával, és rengeteg tervem van”. Közrejátszott ebben az is, hogy felvették a művészeti egyetemre doktorandusznak, ami sok-sok pluszt és motivációt adott.

„Még mindig e két út között, a színészi és rendezői között vagyok, még mindig nem hoztam erről döntést, hogy melyik legyek igazából. Nem tudom, hogy mikor, de hamarosan el fogom dönteni.

Egyszer valaki megkérdezte, hogy te akkor színész vagy rendező vagy? Nem tudtam akkor sem válaszolni, de egy biztos: sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, amikor rendezek, mint amikor játszom” – mondja ki a végszót Tóth Árpi.

A cikk először a Székelyhon napilap Liget című életmód-kiadványában jelent meg 2020. március 13-án.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport