Barabás Hajnal 2018. november 20., kedd

Petőfit is megfestette az elfelejtett költő-forradalmár

Mezei József festőről, ükanyjának testvéréről írta meg első könyvét a csíkszeredai Nagy Gyöngyvér. Az 1848-as tüzérségi honvédtiszt és képzőművész nagymonográfiájának összeállítását három éves kutatómunka előzte meg.

Barabás Hajnal 2018. március 28., szerda

Kényelmes, izgalmas, sokszínű: ilyen az élet New Yorkban

Sokszínű és többetnikumú, izgalmas hely az Egyesült Államok legnépesebb metropolisza, ahol sok hazánkfia is él. Például a csíkszeredai Búzás József, aki fagyiárusként kezdte, de ma már szakmájában talált állást. Most nekünk mesél arról, hogy milyen a New York-i élet.

Barabás Hajnal 2018. február 23., péntek

Kedvezményes csomagokkal várja vendégeit a Tusnád Szálloda

Készen áll a tusnádfürői Tusnád Szállodához tartozó kezelőbázis a március elsejei nyitásra.

Barabás Hajnal 2018. február 16., péntek

Kezelések nemcsak időseknek Tusnádfürdőn

A megelőző kezelésekre is hangsúlyt fektetnek a tusnádfürdői kezelőközpontban. Nemcsak az idősek vagy krónikus betegek számára nyújtanak terápiás kezeléseket, hanem azoknak is ajánlják, akik stresszes, mozgásszegény életmódot folytatnak.

Barabás Hajnal 2018. február 09., péntek

Idén korábban nyit a tusnádfürdői kezelőbázis

Már márciustól fogadja a vendégeket a tusnádfürdői kezelőbázis. A balneológiai központba elsősorban a szív-és érrendszeri megbetegedések kezelésére vagy megelőzésére nyújtanak gyógyterápiát többek között a természetes ásványvizek, a mofetta jótékony hatásának felhasználásával.

Barabás Hajnal 2018. január 09., kedd

Az utazó tapasztalata: hasonlóságok és különbségek Japán és Székelyföld között

Közel fél földgömbnyi távolságra, egy különleges világba jutott el a csíkszeredai Pokorny Emília, aki majdnem egy évet tölthetett el Japánban. Bár sok helyen élt már, a fiatal nő úgy érzi, Japán az a hely, ahol minden szervezetten, olajozottan működik, össze sem hasonlítható a mi itthoni életünkkel.