HIRDETÉS
Bencze Kata 2017. november 27., hétfő

Bár civilizációs betegség, megelőzni és kezelni is lehet

A gerinccel kapcsolatos problémák mára népbetegséggé váltak. Nyugodtan használhatjuk a „civilizációs betegség” kifejezést is, mivel a hátfájás főleg az iparilag fejlett országokban okoz gondot. Életmódunkat tekintve ez nem is csoda. Az emberek a nap nagy részét íróasztalnál, számítógép előtt töltik.<

Bencze Kata 2017. november 10., péntek

Az edzés divat vagy életforma?

Manapság egyre népszerűbb, valósággal divat lett a testmozgás, és egyre több ember kezd el valamilyen mozgásformát. Ez mindenképpen egy nagyszerű dolog. A testedzéssel és sporttal foglalkozó emberek népes táborából azonban van olyan, aki csak a divatból edz. Ennek számtalan hátránya van.

HIRDETÉS
Bencze Kata 2017. október 25., szerda

Soha nem késő: mozgás, testedzés időskorban

A mozgás minden korban fontos. Bár bizonyos kor után itt fáj, ott nyom, érdemes mégis valamilyen mozgásformát választani, és megmozgatni a testet, hogy még évekig jól szolgáljon minket. Ehhez nyújtunk most segítséget.

Bencze Kata 2017. szeptember 28., csütörtök

Hogyan vegyük rá a gyerekeket a mozgásra?

Néhány évtizeddel ezelőtt a gyerekkor egyet jelentett a biciklizéssel, fogócskával, fára mászással, bújócskával és persze az olvasással, családi beszélgetésekkel, kirándulásokkal. Egyszóval rengeteg mozgással, mely során a gyerek kihasználta az egész rendelkezésére álló teret. Ma pedig...

Bencze Kata 2017. szeptember 01., péntek

Használjuk ki a nyári meleg utolsó napjait: irány a szabadba!

Bár még nem akarjuk elhinni, hogy hamarosan itt az ősz, tényleg el fog jönni. Ezért használjuk ki még a meleg napokat, a friss gyümölcsöket és zöldségeket, és készüljünk az őszre egy nagy adag vitaminturbóval. Mindamellett pedig sétáljunk nagyokat, kerékpározzunk, fussunk, mozogjunk, amennyit csak tudunk.

HIRDETÉS
Bencze Kata 2017. július 20., csütörtök

Létfontosságú tápanyag: víz

Étel nélkül hetekig bírjuk, de víz nélkül pár napon belül belehalunk a kiszáradásba. A testünk több mint kétharmad része víz, mégis a legtöbben nem értik a tiszta víz fogyasztásának fontosságát.