Bencze Kata 2018. június 18., hétfő

Amit a sportsérülésekről tudni érdemes

Mire figyeljünk oda, hogy elkerüljük a sportsérüléseket, illetve ha már balszerencsénkre mégis lesérültünk, mit árulnak el a különböző tünetek? Miért nem igaz az a legenda, hogy ha a sérülésre „rádolgozunk”, hamarább gyógyul? Cikkünkből kiderül.

Bencze Kata 2018. április 19., csütörtök

Pulzuskontroll: nem a legnagyobb megerőltetéstől ég el a legtöbb zsír

Sportolni különböző célból lehet. Van, aki az állóképességét szeretné javítani, van, aki fogyni szeretne, van, aki zsírt égetni és van, aki izomtömeget növelni. Az egyes célok megvalósítása a pulzus-kontrollált edzésben van. De mit jelent ez pontosan? Most elmondjuk.

Bencze Kata 2018. március 22., csütörtök

Meg kell tanulnunk szeretni a testmozgást

Meg kell tanulnunk a magunk érdekében szeretni a testmozgást, és ezzel párhuzamosan be is kell iktatnunk a mindennapjainkba! Miért is? A néhány kilónyi súlyfelesleg tűnhet pusztán esztétikai problémának.  És így is van, nem a plusz kilók elleni harc miatt a legfontosabb mozogni.

Bencze Kata 2018. március 09., péntek

Ki a fitt? Hogyan lehetünk mi is azok?

A fittség állapota nem szükségszerűen ugyanaz mindenki számára, ebben erős egyéni eltérések lehetnek. Fitt az, aki többek között a tőle elvárható munkaképességgel rendelkezik, és Kenneth Cooper szavaival élve: tökéletes közérzetnek örvend. A fittség tehát a fitt egyénre jellemző tulajdonságok együttese.

Bencze Kata 2017. december 22., péntek

Ne csak együnk, mozogjunk is az ünnepek alatt

Az ünnepek valójában tökéletes alkalmat nyújtanak a mozgásra is, hiszen a hétköznapi pörgés kicsit lassul, más irányt vesz, magunkra is jut egy kis időnk, és többet lehetünk a családunkkal. Ilyenkor könnyebben megfogadhatjuk azt a tanácsot, hogy naponta legalább fél órát töltsünk mozgással, akár a hidegben is.

Bencze Kata 2017. november 27., hétfő

Bár civilizációs betegség, megelőzni és kezelni is lehet

A gerinccel kapcsolatos problémák mára népbetegséggé váltak. Nyugodtan használhatjuk a „civilizációs betegség” kifejezést is, mivel a hátfájás főleg az iparilag fejlett országokban okoz gondot. Életmódunkat tekintve ez nem is csoda. Az emberek a nap nagy részét íróasztalnál, számítógép előtt töltik.<

Bencze Kata 2017. november 10., péntek

Az edzés divat vagy életforma?

Manapság egyre népszerűbb, valósággal divat lett a testmozgás, és egyre több ember kezd el valamilyen mozgásformát. Ez mindenképpen egy nagyszerű dolog. A testedzéssel és sporttal foglalkozó emberek népes táborából azonban van olyan, aki csak a divatból edz. Ennek számtalan hátránya van.

Bencze Kata 2017. október 25., szerda

Soha nem késő: mozgás, testedzés időskorban

A mozgás minden korban fontos. Bár bizonyos kor után itt fáj, ott nyom, érdemes mégis valamilyen mozgásformát választani, és megmozgatni a testet, hogy még évekig jól szolgáljon minket. Ehhez nyújtunk most segítséget.

Bencze Kata 2017. szeptember 28., csütörtök

Hogyan vegyük rá a gyerekeket a mozgásra?

Néhány évtizeddel ezelőtt a gyerekkor egyet jelentett a biciklizéssel, fogócskával, fára mászással, bújócskával és persze az olvasással, családi beszélgetésekkel, kirándulásokkal. Egyszóval rengeteg mozgással, mely során a gyerek kihasználta az egész rendelkezésére álló teret. Ma pedig...

Bencze Kata 2017. szeptember 01., péntek

Használjuk ki a nyári meleg utolsó napjait: irány a szabadba!

Bár még nem akarjuk elhinni, hogy hamarosan itt az ősz, tényleg el fog jönni. Ezért használjuk ki még a meleg napokat, a friss gyümölcsöket és zöldségeket, és készüljünk az őszre egy nagy adag vitaminturbóval. Mindamellett pedig sétáljunk nagyokat, kerékpározzunk, fussunk, mozogjunk, amennyit csak tudunk.

Bencze Kata 2017. július 20., csütörtök

Létfontosságú tápanyag: víz

Étel nélkül hetekig bírjuk, de víz nélkül pár napon belül belehalunk a kiszáradásba. A testünk több mint kétharmad része víz, mégis a legtöbben nem értik a tiszta víz fogyasztásának fontosságát.