Szász Cs. Emese , Fülöp-Székely Botond , Péter Beáta 2019. március 15., péntek

Márciusi ifjak 2019-ben: menő még a hazaszeretet? Hát a forradalom?

Szóba álltunk néhány fiatallal, s  arra kerestük a választ, hogy lázba hozza-e ma  a fiatalokat a szabadságharc eszméje. Unalmas-e a forradalom? Van-e nemzeti lelkesedés? Hogyan lehetne menő március 15. a mai ifjaknak?

Fülöp-Székely Botond 2019. március 01., péntek

Zsigerből fotózó polgármester

A szocio- és a természetfotózás áll a legközelebb elöljárói karrierje mellett Bálint Elemér Imréhez, Oroszhegy polgármesteréhez. Elkísértük egyik fotós körútjára, ahol arra kerestük a választ, hogy mit szeretett meg a fényképezésben.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 09., péntek

Akinek a pókerasztal lett a munkahelye

Nyolcadik helyen végzett, közel 100 ezer eurót nyert a világ egyik legnagyobb pókerversenyén a székelyudvarhelyi Lukács Bulcsú, aki már évek óta megélhetésként kártyázik. Úgy véli, hogy nagyobbrészt nem a szerencséről szól a játék.

Fülöp-Székely Botond 2018. május 09., szerda

Bevállalós focista: divatos lett és borostás

Bár fodrászhoz három-négyhavonta jár, a borotválkozást pedig eléggé unalmasnak tartja, borbélynál még sosem járt Szőcs László. Most azonban ő lett az a szerencsés, aki „átalakulhatott” egy profi kezei között. Divatos hajjal és fazonra nyírt borostával távozott, illetve a végeredménnyel igencsak megelégedve.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 10., kedd

India székely szemmel

Az emberek alázata, vallásossága és toleranciája, a mindenhol tapasztalható sokszínűség és a fűszeres ételek fogták meg legjobban a Kertész házaspárt, amelynek tagjai három hetet töltöttek Indiában. Romániával ellentétben ott fizetni kell az oktatásért, mégis minden szülő azért küzd, hogy taníttathassa gyerekét.&

Fülöp-Székely Botond 2018. február 21., szerda

Zeneművészet a keverőpult mögött: Chris Lawyer producer és lemezlovas

Már több mint húsz országban lépett fel, és nemrég a székelyudvarhelyi közönség is hallhatta Katona Krisztiánt, azaz Chris Lawyert, Magyarország egyik legismertebb DJ-producerét.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 15., csütörtök

A borostától a favágószakállig: arcszőrzetek régi-új divatja

Reneszánszát éli napjainkban a szakáll- és bajuszviselés, megnőtt az igény a hagyományos borotválásra is. Sokszor elengedhetetlen a borbélyok szakértelme az ápolt és divatos megjelenéshez. Szász Ferenc Barna betekintést enged szakmája rejtelmeibe.

Fülöp-Székely Botond 2017. szeptember 08., péntek

Hatvan éve együtt. Szilágyiék a hosszú házasság titkáról

A nehézségek összekovácsolják az egymást szerető párokat, de azért türelemre is jócskán szükség van – vallja a székelyudvarhelyi Szilágyi Irén és Ferenc, akik idén ünneplik egybekelésük hatvanadik évfordulóját. Őket faggattuk, hogy megtudjuk, mi a hosszú házasélet titka.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 21., péntek

Színpompás mesevilág és ami mögötte van: a parajdi lepkeház

Csupán egy-két hétig élnek, mégis folyamatosan megtekinthetők a parajdi lepkeház színpompás lepkéi, ami nem kevés szervezési munkát igényel. Sok érdekességre fény derült a lepkék tartásával, viselkedésével kapcsolatban a lepkeházban tett látogatásunk során.