A habos-babostól a nadrágkosztümig

Péter Beáta 2017. május 02., 08:49 utolsó módosítás: 2017. május 02., 16:18

Habos-babos vagy egyenes vonalú, hófehér vagy krémszínű, hosszú vagy rövid? Számos kérdés felmerül, amikor egy menyasszony ruhát szeretne választani magának élete egyik legfontosabb eseményére. De mit diktálnak ezen a vonalon a nagy divatházak, melyek a legújabb menyasszonyi ruhatrendek? A György Eszter és Salló-Szász Emőke divattervezők által működtetett csíkszeredai Delikates műhelyben jártunk.

A habos-babostól a nadrágkosztümig
galéria
A menyasszonyi ruha ma már nem kötelezően fehér

Hat éve kezdtek készíteni menyasszonyi ruhákat is a Delikates műhelyben, mivel úgy látták, hogy ezen a téren igencsak le van maradva a nemzetközi trendekhez képest az erdélyi közeg.

Tervezőként lehet, hogy nem a menyasszonyi ruhakészítés a legnagyobb kihívás, hanem vannak annál nagyobb, kreatívabb feladatok is a divatiparban. A csíkszeredai tervezők viszont azt látták, hogy Erdélyben nem igazán követjük ezen a téren a nemzetközi trendeket.

Egyszerű vonalvezetés, de a felsőrész sűrűn díszített

„Hat-hét évvel ezelőtt, ha valaki menyasszonyi ruhát szeretett volna vásárolni, vagy kölcsönözni, akkor többnyire csak a nagy habos-babos ruhát lehetett választani a felhozatalból. Ez a princess-nek nevezett hercegnős ruha, ami egy nagyon szűk felsőrészből és derékból egyből bővülő, nagyon gazdag, több réteg anyagból álló szoknyarészből áll. Ez lehetett esetleg  díszítettebb vagy visszafogottabb. Viszont a nemzetközi kifutókon már lehetett látni azt, hogy a menyasszonyi ruha-vonal kezd a szimplicitás, a minimalizmus felé tartani, ugyanúgy ahogy minden, akár az építészet, vagy lakberendezés, és minden, dizájnnal kapcsolatos ág. Tehát vagy a díszítésre került kevesebb hangsúly, vagy a forma kezdett visszafogottabb lenni, de akár együttesen jelenik ez meg. Azt láttuk, hogy a nagy tortaruhák A-vonalúvá kezdenek alakulni. A derékvonal kezdett lejjebb csúszni, és eljutottunk odáig, hogy a teljesen testhezálló ruha is nagyon trendi. Nem a testhez tapadó, hanem amelyik a test vonalát követi” – magyarázta Salló-Szász Emőke.

Légies hatás

A tervező elmondta, az idei trendekben még mindig jelen van a hercegnős stílus, de csak olyan vonalon számít divatosnak, ami az A-vonal hatást idézi.

Amúgy a nagyon egyszerű, visszafogott díszítésű ruhák kerültek középpontba.

Nagyon jelentős elem – ami a kétezres éveket megkülönbözteti a kétezertízes évektől a menyasszonyi ruhák tekintetében – a görög stílusú ruhák megjelenése, amelyekre a test vonalát követő egyszerű vonalvezetés jellemző.  Ezeknél a ruháknál nagyon finomak az anyagok, hullósak, szállósak.

Egy ruha, amely követi a test vonalát

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt nem volt trendi, hogy a menyasszonyi ruha nagyon selymes, hullós, finomka anyagból legyen elkészítve, hanem inkább a vastagabb, durvább, kemény tartású taft anyagokat használták. Olyan anyagokat használtak, amelyekből leginkább megvalósítható volt a princess ruha. A görögös ruhákkal megjelent a menyasszonyi ruhákban a selyem, muszlin, a finom, puha anyagok. Megmaradt viszont, hogy a felső egy kidolgozottabb, merevebb, keményebb darab, mert abban látszik igazán csinosnak a menyasszony: szépen áll a mellen, a derékon, hason, vékonyít.

„Az idei trendben jelen van a princess leegyszerűsített változata, a tüllszoknyák, tüllruhák, de a tüll itt már nagyon finom anyagú. Nem egy kemény, ropogós, fénylő anyag, hanem nagyon tündéri, légies hatású. Ami attól lesz nagy, és gazdag, hogy sok réteg van benne.”

A fehér több árnyalata

Noha voltak próbálkozások az elmúlt években különböző színű menyasszonyi ruhák viselésére, és a kifutókon is láthatóak voltak ilyenek – tavaly a serenity kék például – , nem lett trend a színes ruha.

A menyasszonyságban még mindig benne van a fehérség, annak ellenére, hogy nem divat ma már az ártatlanság, és nem azt szimbolizálja, hogy a lány szűzön megy férjhez. A fehér mindenképp megkülönböztető szín.
Nálunk annyira beivódott a köztudatba, hogy ha esküvőre megyünk, biztos, hogy egy kiegészítőn kívül nem viselünk nagy fehér ruhát. A menyasszonnyal nem »konkurálunk«. Sok lány mondja, hogy vagány a színes ruha, de nem vállalják be, mert erre a napra csak egy ruhát tudnak választani, és az akkor fehér színű.”

A menyasszonyi ruha színe mégiscsak változott az elmúlt években.

Már nem divat a hófehér, helyette inkább az elefántcsontszín, a törtfehér van jelen.

A legújabb trendekben megjelennek ezek sötétebb változatai is, a homokszínek, a bézs, a drapp, a krémszín sötétebb árnyalata és a füstszín. Most színben trend a peach, a barackos hatás. Ami szinte már estélyi ruha, vagy koszorúslány ruha.

Merész hátvkivágás, finom anyagok

Ha a menyasszony ruháján nem is, az élénk színek a vőlegény ruháján megjelennek. Divat most is a sötétkék, fekete, szürke, drapp, barna öltöny, de vehet színes csokornyakkendőt, vagy a mellénye élénkebb színekkel lehet kombinálva.

Csipke minden mennyiségben

Néhány szezonnal ezelőtt lett nagyon közkedvelt a csipke, és azóta sem veszített népszerűségéből. Nem divat már a fényes csipke, hanem inkább a nagyon vékony pamutszálból készített, puha, matthatású.

Csipkében a legdivatosabb hangulat talán az, amikor a csipke maga nem egy konkrét virágmotívumot jelenít meg, hanem egy geometriai vonalat”

– magyarázza a tervező. Divat például a kockás csipke, amely nem is néz ki csipkének, hanem olyan, mintha egy finom tüllanyagon apró kockás mintájú hímzés lenne. Amikor ránézünk a ruhára nem rózsabimbókat és girlandokat látunk, hanem geometriai formákat, amelyek akár teljesen beborítják a ruhát. De most inkább a textúrák keveredése jellemző. Nagyon trendi, ha egy ruhán belül öt-hat anyag is megjelenik – vastagabb, tömöttebb alsó anyag, azon tüll és azon csipke – de a csipkén belül is a virágminták kombinálódna a geometriai formákkal.

Két erős vonal

A kortárs trendben tehát két határozottan erős vonal van: az egyik a tüllszoknyás, a princessnek a visszafogottabb formája, amely kombinálódik mindenféle csipkével. Fontos, hogy a szoknyák alatt nincs krinolin. Igaz, hogy vannak ruhák, amelyek alá elengedhetetlen, hogy bekerüljön, de a nagy divattervezők sora azt diktálja, hogy inkább sok anyag legyen egy ruhába, és inkább attól álljon ki.

Hosszú ujj, de csipa csipke

Emellett nagyon divatosak azok a ruhák, amelyek inkább testhez állóak, testre szabottak. „Ezek viszont nagyon kidolgozottak. Végig megjelenik valamilyen minta, forma, hangulat. Lent kis csipke, aztán kockás lesz, csíkos, gyöngyös, de mégsem érzed, hogy túl sok, mert a forma visszafogott. Ezeken a ruhákon gyakran megjelenik egy újítás, ami a tavalyi szezonban jött be divatba, a 3D-s csipke: egy alap csipkefelületen vannak kitüremkedő részek. Megjelenik egyszerű változatban is, hogy csak egy virágocska, de vannak sokkal dominánsabbak, a felső részen a virágszirmok például. Ezzel is arra kell vigyázni, hogy kisebb felületen jelenjen meg.”

Még mindig a hosszú

 Salló-Szász Emőke rámutatott a hosszú ruha nem ment ki divatból, a menyasszonyok többsége is ragaszkodik a hosszúhoz. De divatosak a rövid, vagy rövidebb, térdig érő ruhák is. Ez az azért jó, mert nagyon sok olyan lány van, aki sportosabb alkatú, maszkulinabb vonásokkal, stílussal rendelkező hölgyekről beszélünk, akik életükben nem vettek fel szoknyát. Nekik általában nagy fejtörést okoz a menyasszonyság olyan szempontból, hogy ha addig nem viselt szoknyát csak nadrágot, akkor egy nagy tüllruha elég nagy váltás tud lenni. Ezeknek a lányoknak segít sokat az, hogy vannak rövid ruhák. Mert ott lehet a formával játszani, hogy visszafogottabb legyen. De azok is rövidet választanak, akik a kényelmi szempontokat veszik figyelembe, és jobban szeretnék, ha a tánc közben ne lobogjon utánuk egy tüllréteg.

Trendi a nadrágos menyasszonyi ruha, ez egy nadrágkosztüm, de hozzánk még nem jutott el. Azoknak ajánlott, akik bátrabbak és nem vágynak a hercegnős hangulatra, hanem minimalistábbra. Tőlünk még senki nem kért ilyent, de látom, hogy létezik.”
Kevés kiegészítő

Amennyire a ruhára, úgy a megfelelő kiegészítőkre is oda kell figyelni, főleg, hogy ne legyen „túl sok”.

A kiegészítőkre is figyelni kell, fátyol helyett inkább a fejdísz menő

Divatosak most a fejdíszek, a fátyol kicsit háttérbe szorult. Az aprógyöngyös, virággirland-szerű fejdíszek, koszorúk, hajpántok, vagy éppen az élő virágból font koszorúk a közkedveltek. Nem ajánlott ilyenkor táskát hordoznia a menyasszonynak, nem valószínű, hogy szüksége lesz rá, ugyanakkor még a menyasszonyi csokrot is kell tartania. Ajánlott viszont megfelelő felsőről gondoskodnia, ha lehűlne az idő hirtelen. A boleró helyett a kis, rövid derekú kabátkákat ajánlja a szakember, háromnegyedes újjal, valamilyen érdekes textúrájút, ha a ruha egyszerű, vagy semleges anyagból, ha a ruha díszítése dominánsabb.

Koszorúslány-koszorú

Van, aki nagy hangsúlyt fektet a koszorúslányok megjelenésére is. Igaz, hogy ez pluszköltséget is jelent, de ha azon igyekszünk, hogy az esküvőnk hangulata egyedi, különleges legyen, akkor a koszorúslányok elengedhetetlenek – véli a divattervező. Viszont nem muszáj az öt lány öt egyforma ruhában legyen, lehetnek egyforma színű ruhákban, akár úgy is, hogy ez egy színnek a különböző árnyalatai. Divatosak a fényes anyagok, a flitterekkel ellátott enyhén arany, vagy ezüstszín, valamint a rose golde – a rózsaszín és az arany kombinációja. „Viszont meg lehet oldani apró trükkökkel is: mindenik koszorúslány virágos ruhában lesz, vagy bármilyen színű ruhában, de mindenkinek van egy kék derékpántja. Jól mutat az is, hogyha nagyon sok koszorúslány van, akkor a szivárvány színeibe öltöznek, egyik lila ruhába, a másik kék, a harmadik zöld, narancs stb., mert esetleg tud olyan színű ruhát tud választani, amit utána is felvesz szívesen magára.”

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport