Harminc év a DJ-pult mögött: Mezey Zsolt

D. Balázs Ildikó 2021. november 05., 18:27

Az egyik legnagyobb partiarc, akit ismerek. Éveken keresztül nemhogy ott volt minden buliban, hanem ő csinálta a bulit. Csak belenézett az előtte táncolók szemébe, és tudta, melyik dal hatol a szívekig. Lecsó party, retró diszkó – Zsola bulijai alkalmanként többszáz embert mozgattak meg. Mezey Zsolttal nosztalgiáztunk.

Harminc év a DJ-pult mögött: Mezey Zsolt
galéria
Mezey Zsolt. Éveken keresztül nemhogy ott volt minden buliban, hanem ő csinálta a bulit Fotó: Veres Nándor

„Ha zenét hallottam, pezsdült meg a vérem, mentem utána” – mondja Mezey Zsolt. Tizedikes volt, amikor az első buliját csinálta, jövőben lesz harminc esztendeje annak, hogy egy keverőpult mögül tolja a zenét. S ez idő alatt a magnószalagot felváltotta a kazetta, majd megérkezett a CD, később az MP3.

Megmutatta, milyen a buli

„1986-ban bátyám 11-12. osztályos lehetett a sportiskolánál, amikor kaptak egy termet, s eldöntötték, hogy oda ők diszkót csinálnak. Kaptak is nagy nehezen két Kashtan magnót, kezdetben magnószalagról ment a zene, hozták a szalagokat Bukarestből a nagy diszkóba, s nekünk adtak belőle. S én mit csináljak? Másoltam a számokat az ismerősöknek. Ott kellett ülni a magnó mellett, általában az utolsó számok soha nem voltak teljesek, s ezért ceruzával fel kellett írni a szalagnak a tokjára, hogy inc. Én két év után tudtam meg, hogy az inc. rövidítés tulajdonképpen azt jelenti, hogy incomplet, azaz, hogy nincs meg a teljes dal. Hetedik, nyolcadik osztályos lehettem, jó pár évig ezt csináltam, akarva akaratlanul rám tapadtak, belém ivódtak ezek a slágerek, és elkezdtem fantáziálni, milyenek is lehetnek az előadók. Egyszer elmentem egy buliba, amelyet a bátyámék szerveztek, volt deszkából egy pult fabrikálva, volt egy kétkezes keverő, s azért kétkezes, mert egyik kezeddel kellett fogd a keverőt, s a másikkal tiszta erődből kellett felnyomni a sávot. Voltak fények, két magnó, táncoló emberek, s ez engem elvarázsolt, örökre megmaradt bennem” – meséli Zsolt.

Lecsó party, retró diszkó – amikor Mezey Zsolt tolja a zenét Fotó: Veres Nándor

Mert valahogyan ezekre az évekre vezethető vissza a zene iránti rajongása, s az akkori kis suhanc addig-addig figyelte a nagyok bulijait, amíg azt nem érezte, hogy ezt ő jobban tudná csinálni. „Tizedikes voltam, amikor az első bulit csináltuk a mai Márton Áron Főgimnáziumban, akkor úgy indultunk neki, hogy megmutatjuk, ilyen buli még nem volt. Hát nem is volt, mert az ablakok majdnem kimentek. Na ez pontosan harminc évvel ezelőtt történt. Telt ház volt, ez mondjuk nem volt nehéz, mert ha valaki szervezett valamit, mindenki odagyűlt. Azt a bulit már audiókazettákról nyomtuk, fel voltak írva a dalcímek, az előadók a kazettákra, de olyan sötét volt, hogy semmit sem láttunk. Aztán lettek fények is. Amikor látod, hogy van kétszáz-háromszáz ember előtted, leengedsz egy kicsi muzsikát, sztorizol, és mindenki veszi a lapot, az nagyon menő. Azok a tekintetek, ahogy a csajok rád néztek, hát azt mondod, hogy ez nekem minden nap kell. Rabul ejtett” – nosztalgiázik kacagva.

A Sarki diszkótól a Flash Dance-ig

De óhatatlanul a bulizással is le kellett állni aztán egy időre, dönteni kellett, marad a DJ-pult mögött, vagy hokizik, s persze ott volt még a tanulás. Közben elteltek a középiskolai évek is, s egyszer csak „a homoródi rocktábor kellős közepén egy beteg ötlettől vezérelve csináltunk diszkót”. S valójában itt indult el minden, mert az a bizonyos homoródi diszkóhétvége után a városi és a környékbeli, bulira éhes ifjúság már a csíkszépvízi Sarki diszkóban gyűlt össze, ahol Zsola keverte a zenét.

Ma már nem kazettáról vagy magnóról teszi a muzsikát Fotó: Luka Kázmér

„Vasárnaponként volt a legnagyobb buli, Taplocán a buszmegálló tele volt ránk várakozó emberekkel. Érkeztünk a kis mikrobusszal, vittük őket, de egy idő után olyan sokan akartak jönni, hogy hármat-négyet kellett térni. Én meg már kezdtem azon ábrándozni, hogy Csíkszeredában is vannak jó klubok, jó lenne valahova bekerülni. Közben bejött az életembe a rádiózás, sok olyan zeném volt, ami a rádiónak akkor nem volt meg. Bejátszottuk a kilencvenes évek diszkózenéit, s akik hallgatták, tudták, hétvégén buli lesz” – emlékszik vissza. S közben a magnóról való vetetést felváltotta a kazettamásolás, azt pedig a CD-írás. „Best of music 36 – ezzel az összeállítással kezdtem a CD-írást, és a 400-asnál hagytam abba” – jegyzi meg. Majd Szépvíz után Madéfalván az Eclipse-ban indultak be a Zsola-diszkók alkalmanként nyolcszáz-kilencszáz emberrel, majd következett Csíkszeredában az Ami Club, a Flash Dance, majd a Club 76, az Extasy Club, a Grund. Ma már mindez a múlté.

Régi szép idők – ábrándozik közben –, hiszen akkoriban legalább három olyan nagy diszkója is volt Csíkszeredának, ahol hétvégenként több százan gyűltek össze. Most is nagy az érdeklődés egy retró diszkóra – fűzi hozzá Zsolt –, de már korántsem lehet ekkora tömeget megmozgatni. Közben előkúsznak dalok, előadók, emlékek, azt mondja, amit most mi retrónak nevezünk, annak ő megélte minden egyes percét. S talán ettől tud igazán hiteles lenni.

„Nagyon közel áll hozzám a retró muzsika, de én minden egyes buli előtt nagyon kemény zenét hallgatok. Metallica, Pokolgép, Ossián – én ezeken nőttem fel, én ennek a zenének már fanatikusa vagyok.”
Amikor menekülőre kellett fogni

S ha már emlékek elevenednek fel, azért a diszkós világ egy kevésbé vidám arca is felsejlik. Mert a diszkó akkoriban valahogy kéz a kézben járt a verekedéssel, a balhéval. „Volt olyan, hogy érkeztünk Szépvízre, s a biliárdasztal repült szembe velünk.

A legnagyobb buliban is akadt olyan, aki egyszer csak megkérdezte a mellette állót, hogy te mit nézel, s indult a balhé.

Aztán volt az az időszak is, hogy ha valahol jó buli volt, befújtak gázsprével. Brutális. De olyan is volt, hogy menekülni kellett. Egy falunapi rendezvényen szabadtéri diszkóban egyszer csak azt vettem észre, hogy forrósodik hangulat, a szervezők, a biztonságiak leléptek, a társam elindította az autót, miközben mindent szép lassan összecsomagoltunk, csak a laptop maradt. Aztán az utolsó számánál kábel ki, laptop le, autóba be, s az indult. Olyan is volt, hogy a laptop is maradt, de mi mentünk” – meséli.

Nem csak csinálja a bulit, ő is élvezi Fotó: Ferenczy Győző

De mitől is függ egy igazán jó buli hangulata? Akár attól is, hogy hogyan készül fel rá a lemezlovas. De fontos a befogadó közösség, aki reagál a poénokra, kellenek az ismerős vagy ismeretlen arcok, tekintetek. „Én mindig megnézem ki az az öt-tíz ismerős arc akikre, akiknek a tekintetére építem a bulit, és kezdek számolni: most hány évesek, hányban lehettek 16-18 évesek, mikor lehetett az első szerelem, és akkor milyen számok mentek. Az ember sokat tanul. Sosincs az a pillanat, amikor azt mondom, hogy én most már a csúcson vagyok, mindent tudok. Amikor csak keverem a zenét, elvannak, táncolnak, de amikor mikrofont veszek a kezembe, s nem sokat, de két-három dal közé belopok egy frappáns sztorit, amin röhögnek, veszik a lapot, máris emelkedik a hangulat. Itt jön elő az én egyéniségem. Ezek a bulik sokkal jobban telnek főleg nekik, s persze nekem is, de ehhez hangulat kell. A közönség nagyon sokat jelent” – summázza.

Vissza a kezdetekhez Fotó: Ferenczy Győző

A nagy diszkók ideje lejárt, ma már privát bulikon, nagyobb családi rendezvényeken, cégbulikon lehet ropni Zsola zenéjére, ilyenkor – s mintegy megerősítve, hogy bizony sok idő eltelt azóta a bizonyos első buli óta – nevetve mondja, már egy kisebb mozgó diszkóval érkezik a helyszínre, van az autóban mélynyomó, teljes hangtechnika, DJ-pult, fénytechnika, füst és sok egyéb huncutság.

Online buli a javából

A karantén alatt egyébként online retró bulikat is tartott, kacagva ismeri el, az első „felcsavarta”, nem volt egyszerű a technikát összeegyeztetni a minőséggel. „A világ legbonyolultabb technikájával próbálkoztunk, s nem működött, aztán kiderült, hogy egy kábelen múlt a dolog. Azt nem szerettem benne, hogy nem tudtam, ki bulizik. Három ilyen online bulit csináltam, de az is bosszantó volt, hogy egy bizonyos nézőszámnál mindig kidobott a rendszer. A csúcs 850 néző volt. Az online Csíki Majális keretében is nyomtam egy online bulit, az nagyon komoly volt, egy egész napot dolgoztunk az előkészületeken. Jó volt a hangulat, közbe-közbe kinéztem, s láttam, hogy a fénytechnikusok integetnek, ott voltak mind a hárman” – kacag nagyot.

Pezseg a vére, ha zenét hall Fotó: Veres Nándor

Hogy melyek azok a dalok, amelyek nélkül nincs Zsola buli? Például a Soho Partytól Az éjjel soha nem érhet véget vagy Tiggytől a Why s talán még Republiktól a Repül a bálna. Egyébként – folytatja – volt olyan lagziban, ahol kimondottan azt kérték, hogy ez utóbbit ne játssza le. Kacag is rajta, hogy olyan tiltólistát kapott, amelyekre máskor hatalmas bulit tudott építeni.

Azt, hogy ezt meddig lehet csinálni, maga sem tudja. Hogy az évek elteltek, azt ő is érzi. „Lassan húsz éve nem pihentem, s hogy egy hétvégén ne csináljak semmit, azt nem is tudom milyen. A vasárnap azért többnyire a családé, de ha rendezvény van, hangosítani kell, akkor a nagyobbik fiamat, Koppányt viszem magammal. Sokan mondogatták korábban, hogy jó nekem, mert minden buliban ott vagyok. A feleségem is így gondolta egy időben, aztán elkísért egyszer egy ilyen buliba, s utána tizenkét évig nem is jött.”

Aki számít, ott lesz a harmincéves jubileumi partin Fotó: Veres Nándor

Jövőre lesz harminc éve annak, hogy lemezlovas. Természetesen az ünnepnek is meg szeretné adni a módját, hogy – mint fogalmaz – nagyot szóljon, s azon mindenki ott legyen, aki számít.

„Amíg az ember örömét leli benne, addig kell csinálni. S ha azt nézzük, hogy Dévényi Tibi bácsi közel nyolcvanéves, s még mindig DJ, nincs ok az aggodalomra”

– jegyzi meg mosolyogva.

Előadók, dalok, dalcímek sokasága kavarog a fejében, de közben előkerül az okostelefon, amelyen egy program egy dal első akkordjaira azonnal mutatja a dal címét és az előadót. Telik az idő...

A cikk először a Székelyhon napilap Liget című életmód-kiadványában jelent meg 2021. november 5-én.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport