D. Balázs Ildikó 2019. február 21., csütörtök

Fémtől fáig, gitártól a hegedűig

A hegedűkészítés kicsit több mint szakma, már szinte művészet. András Gusztáv Imre, aki maga is készít ilyen hangszert, mindenképpen ezen a véleményen van. Nemrég rangos nemzetközi elismerésben is részesült keze munkája.

D. Balázs Ildikó 2019. február 08., péntek

Nem csupán toll, életérzés

Sokan ugyan már temetik a kézírást, ám ennek dacára van, aki nem adja fel. Na, nem a kézírást, hanem az írószer készítését. Egy olyan székelyföldi kis családi manufaktúrában jártunk, ahol ékszerszámba menő íróeszközök készülnek egzotikus fából, nemesfémborítással.

D. Balázs Ildikó 2019. február 06., szerda

Szelfi edzőteremben? Fitnesztermi etikett kezdőknek és nem csak

Mit illik tenni és mit nem az edzőteremben? Illik például belépéskor köszönni és tisztelettudóan viselkedni másokkal, nem illik hangoskodni, hosszasan telefonon traccsolni. Hogy ne nézzenek kakukktojásnak, ha fitneszterembe mész, íme néhány jó tanács Molnár-Barabás Zsófia okleveles személyi edzőtől.

Hallgassa online rádióinkat
D. Balázs Ildikó 2019. február 05., kedd

Elvinnének Európába? Székely önkéntesek Ghánában (VIDEÓVAL)

Ünnepelték már a karácsonyt Ghánában? Hát a szilvesztert? Kóstoltak plantaint? Jártak togói vudu piacon? Én sem. De többek között erről is mesélt az a két székelyföldi fiatal, aki az Európai Önkéntes Szolgálat önkénteseként három hónapot töltött az afrikai országban.

D. Balázs Ildikó 2019. február 01., péntek

Valóra szőtt álom

Antal Imola néhány évvel ezelőtt arról álmodozott, hogy egyszer majd saját szövésű vászonból készít olyan népi viseleteket vagy népies stílusú ruhákat, amelyeket akár a hétköznapokban is viselni lehet. Az álom mára valóra vált, húgát is „megfertőzve”.

D. Balázs Ildikó 2019. január 31., csütörtök

Egy kis trópus a rideg januárban: a melegházban már nőnek a virágok

Bár odakint még foga van a télnek, csípnek a januári mínuszok, van olyan hely Székelyföldön, ahol akár azt is mondhatnám, hogy ott a tavasz illata a levegőben. A kertészetnél jártunk, meglestük, mi történik a melegházban.

D. Balázs Ildikó 2019. január 25., péntek

A beszéd gyógyít! A Barátság kuckóban pláne

Mi történik, ha néhány lelkes nő összedugja a fejét, és gondol egy nagyot? Megálmodnak egy olyan helyet, ahol heti rendszerességgel találkozhatnak, ismerkedhetnek önmagukkal és másokkal. Beszélgetnek. Mert a beszéd gyógyít, mondják. A Barátság kuckó ajtaja mindenki előtt nyitva áll.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat