D. Balázs Ildikó 2019. április 25., csütörtök

Tavaszi fáradtság: tévhit vagy valóság?

Létezik vagy sem tavaszi fáradtság? Egyáltalán tavasszal szüksége van-e szervezetünknek vitaminpótlásra, és ha igen, mire figyeljünk? Vagy az egész csupán valamiféle divatos kitaláció, marketingfogás? Kovács Emőke háziorvos segítségével merülünk el a témában.

D. Balázs Ildikó 2019. április 18., csütörtök

Manikűr és pedikűr otthon

Ki nem szeretne erős és szép körmöket, ápolt kezet? Ez amellett, hogy tetszetős a szemnek is, körmünk, kezünk sok mindent elárul rólunk. Kéz- és körömápolásról kérdeztem Beján-Farkas Gabriella műkörömépítő oktatót.

D. Balázs Ildikó 2019. április 17., szerda

Túrázási kisokos: csak a lábnyomunk maradjon utánunk

Tegyük azt két lábon vagy két keréken, a túrázásnak, kirándulásnak megvannak az írott és íratlan szabályai. Hogyan viselkedjünk, hogyan öltözködjünk, mit vigyünk magunkkal, mire készüljünk fel, ha túrázni indulunk? Egyáltalán merre induljunk? Tanácsok túrázáshoz.

Hallgassa online rádióinkat
D. Balázs Ildikó 2019. április 12., péntek

Hajómérnökből gyimesi farmer

Dolgozott Nigériában, élt Panamában, Mexikóban, Ausztráliában, néhány éve pedig a Gyimesekben lelt otthonra. Az idegen, a német vagy a kicsi belga – így emlegetik őt az Ugra-patak völgyében, hiszen itt él feleségével, Katával, valamint a három és fél éves Minkával a Belgiumban született Jonas Mertens.

D. Balázs Ildikó 2019. április 10., szerda

A szervező elégtétele: büszke a Csíki Jazzre az év dzsesszmenedzsere

Azt kérdezem, boldog-e, noha látom, hogy az. Olyan magas szinten ismerték el munkáját, amire tán maga sem számított. A bukaresti Muzza Alapítvány részéről nemrégiben igen rangos szakmai elismerésben részesült Szilágyi Nóra, a Csíki Jazz fesztivál szervezője. Vele, azaz az év dzsesszmenedzserével beszélgettem.

D. Balázs Ildikó 2019. április 08., hétfő

Szőkeség a szorítóban: nem kíméli magát sem Török Eszter

Kipróbálta magát a fociban, az atlétikában, aztán végül csak az ökölvívás mellett döntött. Tavaly ifjúsági országos bajnok lett, majd elhódította immár a felnőtteknél a Románia kupát. Eddig ugye semmi rendkívüli nincs? Na és ha ezek a sorok egy lányról szólnak?

D. Balázs Ildikó 2019. április 04., csütörtök

Közelebb hozni a csillagokat az emberekhez

Hányszor történt meg a kedves olvasóval, hogy egy csillagos nyári éjszakán csak úgy, a fűben fekve fürkészte a csillagos eget? Feltételezem nem sokszor, s lehet csak azért, mert eszébe sem jutott. Van aki számára ez hobbi, felnéz a csillagos égboltra, és egy olyan csodálatos világot lát, amelyről akár órákon át tudna mesélni.

D. Balázs Ildikó 2019. április 02., kedd

Családok kálváriája: a még mindig megbélyegző autizmus

Az autizmus április 2-i világnapja alkalmából autista gyerekeket látogattunk meg. Ezen a napon, ki teheti, kék színű ruhába öltözik, így fejezve ki együttérzését velük. De hiába a figyelemfelkeltő akció, az érintettek sokszor ma is rejtőzködnek, és a megbélyegzéstől tartva csak névtelenül mesélnek.

D. Balázs Ildikó 2019. március 29., péntek

A gondolat teremtő ereje: az elfojtott érzelmek megbetegíthetnek

Legyünk derűsek, mosolygósak, szeressünk magunkat és másokat, ha pedig bosszúság, bántás ér, ne fojtsuk el a mérgünket, bánatunkat, mondjuk ki, éljük meg a rossz érzéseinket is. A mindennapokban helye van a derűnek, de az indulatnak is. Mindkettőt meg kell élni, ha jót akarunk magunknak.

D. Balázs Ildikó 2019. március 29., péntek

Élete része a tánc

Valamikor kisiskolás korában volt az első fellépése szülőfalujában, mint nevetve megjegyzi, ezt már akár szakszerű táncnak is lehetne nevezni. Az akkor tízéves kicsi legény aztán felcseperedett, egyre több figurát ellesett, megtanult, szerencsét próbált, megfordult kis és nagy színpadokon, élete részévé vált a tánc. Jelenleg a K&

D. Balázs Ildikó 2019. március 29., péntek

Emlékezni a víz nyelvére: vizes foglalkozások kisbabáknak

Kinek nem lágyul el a szíve, amikor az uszoda medencéjében magabiztosan ficánkoló babákat lát? Megadott jelre a víz alá merülnek, lebegnek, láthatóan jól érzik magukat. Ők nem felejtették el a víz nyelvét. Zakariás Éva közel tíz éve tart vizes foglalkozásokat a három hónaptól három éves korig terjedő koroszt&

D. Balázs Ildikó 2019. március 22., péntek

A fegyvertartás nem presztízskérdés

Férfiasabb egy férfi, ha fegyvere van? És ha már van, miként kell azt használni, tárolni, egyáltalán milyen utat kell bejárni ahhoz, hogy valaki fegyvertulajdonos legyen? A fegyvertartásról, a fegyverek tárolásáról, a fegyverhasználat négy alapvető szabályáról András Róbert lövészetoktató mesél.

D. Balázs Ildikó 2019. március 22., péntek

Amikor az agancs lelke életre kel

Fogászati fúrókkal, csiszolókkal dolgozik, de bármennyire is meglepő, nem fogorvos, nem fogtechnikus. Ezekkel az eszközökkel Szász Róbert Szilárd csontot farag, úgy is fogalmazhatnánk, hogy az elhullott szarvasagancs rózsáját kelti életre.

D. Balázs Ildikó 2019. március 21., csütörtök

A sízés szabadságára voksol a zenepedagógus

Képzeljék el, hogy mínusz húsz fokban, erős szél kíséretében hátukra veszik a síbakancsot, a síléceket, és felgyalogolnak egy meredek hegyoldalon, hogy aztán onnan leereszkedjenek. Ádám Rebeka egyike azoknak, aki ezt nem csak elképzeli, hanem meg is teszi. És nem is akárhogyan.

D. Balázs Ildikó 2019. március 15., péntek

A huszárbecsület nem játék

Tudják, hogy miért magas a huszárcsákó? Hát azt, hogy miért nincs a zászlósnak sarkantyúja? Hogy miből áll a huszáröltözet, és ennek milyen funkciója van? Egyáltalán mit jelent ma huszárnak lenni? Minderről Szőcs Elek, a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület kapitánya mesél.

D. Balázs Ildikó 2019. március 14., csütörtök

Mert szaladni jó. Egy veterán atléta kitartása

Immár hatodik éve, hogy rendszeresen rajthoz áll a különböző, veteránoknak kiírt versenyeken. És ha már indul, sok esetben dobogós helyezést is ér el. Vákár Lajos legendás jégkorongozó unokája, Csiszér Csongor mesél a szaladásról, hasznos tanácsokat is adva azoknak, akik fontolgatják kipróbálását.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat