Gyereket a magasba! Lehet csatlakozni a rekordkísérlethez

Liget 2020. április 28., 16:23

Harmadik alkalommal csatlakozik a Csíki Anyák Egyesülete a gyerekemelési rekordkísérlethez, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervez április 29-én – ezúttal online.

Gyereket a magasba! Lehet csatlakozni a rekordkísérlethez
galéria
Tavaly az Édesanyák Hete rendezvénysorozat keretében csatlakozott az akcióhoz a Csíki Anyák Egyesülete Fotó: Tiboldi István

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén online rendezi meg április 29-én a Gyereket a magasba! programot. A 12 órakor (magyarországi idő szerint 11 órakor) kezdődő programhoz könnyű csatlakozni, elég feltölteni az otthoni gyerekemelésről készült fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel – közölte a szervezet az MTI-vel.

Az esemény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes. A kezdeményezéshez csatlakozott Mádai Vivien és Takács Bence tévés műsorvezető, Kiss Ramóna színésznő, Lékai Máté válogatott kézilabdázó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, valamint több más sportoló, zenész és színész.

„A koronavírus okozta helyzetben különösen fontos számunkra a családok támogatása, a mellettük való kiállás. A karantén, bár nagyon megnehezíti a mindennapokat, nem lehet akadálya a vidámságnak, az összetartozás kifejezésének.

A Gyereket a magasba! akcióval mosolyt szeretnénk varázsolni a távol lévő nagyszülők arcára” – áll a szervezők közleményében.

A gyerek a legnagyobb érték az életben – hívják fel a figyelmet Fotó: Tiboldi István

Az akció élő Facebook-bejelentkezéssel (https://www.facebook.com/gyereketamagasba/) indul április 29-én 11 óra 40 perckor, ennek házigazdája Takács Bence műsorvezető, aki otthonaikban szólítja meg a gyerekük emelésére készülő sportolókat, tévéseket, hírességeket.

Tavaly több mint tízezren vettek részt a programban, egy időben megmutatva, hogy a gyerek a legnagyobb érték az életben. Ezzel felállították az egyszerre felemelt gyerekek nem hivatalos világrekordját.

A csíkszeredai Szabadság téren Lovasi András is magasba emelte Dóri lányát Fotó: Tiboldi István

„Egyesületünk harmadik alkalommal csatlakozik a rekordkísérlethez. Aki teheti, idén is lengesse meg jó magasan gyermekét – otthonról, lehetőleg egy időben a közösségi felhívásban szereplő április 29-én, erdélyi idő szerint 12 órakor, majd kövesse az utasításokat: hogy megtudjuk, pontosan hány gyereket sikerült megemelnünk, az erről készült fotót a gyereketamagasba.hu oldalra kell feltölteni, vagy a #gyereketamagasba taggel ellátva feltölteni a közösségi felületekre” – írja a Csíki Anyák Egyesülete.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az eseményt a Családbarát Magyarország program keretében valósítja meg.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.