Gergely Imre 2019. március 12., kedd

Nem lesz mindenki művész, de a kreativitás megmarad

Nem művész, nem is tartja annak magát Szőcs Zsuzsanna, de mindenféle alkotói tevékenység közel áll hozzá – vallja magáról. A gyergyószentmiklósi Tanulók Házánál dolgozó oktató célja, hogy ezt az alkotási késztetést átadja mindenkinek, aki erre nyitott.

Gergely Imre 2019. február 08., péntek

Nem sport, inkább kikapcsolódás: fáradtság nélkül a Gyilkos-tó körül

Akár télen is használhatók azok az elektromos kerékpárok, amelyek egy gyergyószentmiklósi fiatal ötletéből válnak hozzáférhetővé a Gyilkos-tónál. A kétkerekű járgányok jelenlegi formájukban saját fejlesztésnek számítanak, és ezzel új, eddig ismeretlen szolgáltatást kínálnak a turistáknak.

Gergely Imre 2019. január 09., szerda

Tactiki: a világpiacot célozzák a székely társasjáték-fejlesztők

Semmiképpen nem hétköznapi, hogy egy székely fiatal első saját fejlesztésű termékével egyből a nemzetközi piacot célozza meg, és erre alapozza jövőjét. A gyergyószentmiklósi Incze Gábor egy új társasjátékot talált ki, és négyéves munka után most jön el az a pillanat, hogy a terméket megismerje a világ.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2018. május 10., csütörtök

Igaz medvemesék a lesen: új vendégcsalogató a Bucsin alatt

Tucatnyi vaddisznó, szarvas, és néhány medve is megfér egyszerre egy tisztáson, egymás mellett esznek, nem zavarva egymást – ilyen látványban és ilyen mesékben is lehet része annak, aki Borzont  közelében lekanyarodik az útról, be az erdőbe, és csendben, türelmesen vár a medvelesen.

Gergely Imre 2018. április 16., hétfő

Történelemkör megfigyelés alatt: magyarságtudatról a kommunizmusban

A kommunizmus legsötétebb évtizedeiben, 1978 és 1989 között egy olyan történelemkör működött a gyergyószentmiklósi gimnáziumban, amelynek létezése szinte a lehetetlennel volt határos: a rendszer szemében bűnnek számító helytörténettel és a magyarság történelmével foglalkoztak a diákok.

Gergely Imre 2017. augusztus 25., péntek

Amikor a testvérvárossal nem a díszküldöttség találkozik

Kiskunmajsa 1941 óta Gyergyószentmiklós testvérvárosa, szoros kapcsolat létezik a két város önkormányzata, de más intézményei között is. Nemrégiben például a Mayossa táncegyüttes volt a Hóvirág táncosainak vendége. Mi turistaként kerestük fel. Másoknak is ajánljuk.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat