Gergely Imre 2019. május 22., szerda

Autórestaurálás mint életforma

Saját bevallásuk szerint nem értenek az autószereléshez, ehhez képest életforma lett számukra a veterán autók felújítása. Amerikai oldtimer járgányok születnek újjá a gyergyószentmiklósi Garage Petrol Steam műhelyében a Rusz testvérek munkája által.

Gergely Imre 2019. május 06., hétfő

Amikor tánc mindennél többet jelent

A Step Dance táncegyüttesnél régi szokás és mindig nagyon várt esemény az évi gálaelőadás, idén négyszáz gyerek és fiatal lép színpadra egy látványos és nagy tapsot érdemlő show keretében. Az előadások gyergyói helyszíneken lesznek láthatók, bár máshol is sikerre számíthatnának.

Gergely Imre 2019. március 12., kedd

Nem lesz mindenki művész, de a kreativitás megmarad

Nem művész, nem is tartja annak magát Szőcs Zsuzsanna, de mindenféle alkotói tevékenység közel áll hozzá – vallja magáról. A gyergyószentmiklósi Tanulók Házánál dolgozó oktató célja, hogy ezt az alkotási késztetést átadja mindenkinek, aki erre nyitott.

Gergely Imre 2019. február 08., péntek

Nem sport, inkább kikapcsolódás: fáradtság nélkül a Gyilkos-tó körül

Akár télen is használhatók azok az elektromos kerékpárok, amelyek egy gyergyószentmiklósi fiatal ötletéből válnak hozzáférhetővé a Gyilkos-tónál. A kétkerekű járgányok jelenlegi formájukban saját fejlesztésnek számítanak, és ezzel új, eddig ismeretlen szolgáltatást kínálnak a turistáknak.

Gergely Imre 2019. január 09., szerda

Tactiki: a világpiacot célozzák a székely társasjáték-fejlesztők

Semmiképpen nem hétköznapi, hogy egy székely fiatal első saját fejlesztésű termékével egyből a nemzetközi piacot célozza meg, és erre alapozza jövőjét. A gyergyószentmiklósi Incze Gábor egy új társasjátékot talált ki, és négyéves munka után most jön el az a pillanat, hogy a terméket megismerje a világ.

Gergely Imre 2018. május 10., csütörtök

Igaz medvemesék a lesen: új vendégcsalogató a Bucsin alatt

Tucatnyi vaddisznó, szarvas, és néhány medve is megfér egyszerre egy tisztáson, egymás mellett esznek, nem zavarva egymást – ilyen látványban és ilyen mesékben is lehet része annak, aki Borzont  közelében lekanyarodik az útról, be az erdőbe, és csendben, türelmesen vár a medvelesen.

Gergely Imre 2018. április 16., hétfő

Történelemkör megfigyelés alatt: magyarságtudatról a kommunizmusban

A kommunizmus legsötétebb évtizedeiben, 1978 és 1989 között egy olyan történelemkör működött a gyergyószentmiklósi gimnáziumban, amelynek létezése szinte a lehetetlennel volt határos: a rendszer szemében bűnnek számító helytörténettel és a magyarság történelmével foglalkoztak a diákok.

Gergely Imre 2017. augusztus 25., péntek

Amikor a testvérvárossal nem a díszküldöttség találkozik

Kiskunmajsa 1941 óta Gyergyószentmiklós testvérvárosa, szoros kapcsolat létezik a két város önkormányzata, de más intézményei között is. Nemrégiben például a Mayossa táncegyüttes volt a Hóvirág táncosainak vendége. Mi turistaként kerestük fel. Másoknak is ajánljuk.