HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. július 30., hétfő

Biztonságos nyaraláshoz biztonságos autót

Szállásfoglalás, útvonalterv, üzemanyagköltség, költőpénz, poggyászok száma – valahogy így néz ki egy hosszabb utazással is járó nyaralás előtti lajstrom. Egy alapvető, de létfontosságú részlet azonban gyakran háttérbe szorul: kibírja-e a távot az autónk?

Pinti Attila 2018. július 16., hétfő

Kettőnek kényelmes: benyomásaink a Mazda2-ről

A B-szegmens ismeretlen ismerőse – így is jellemezhetnénk a Ford Fiestához szoros rokoni szálakkal fűződő Mazdát, amely annak ellenére sem vált tucatautóvá, hogy nyújt némi pluszt rendkívül népszerű európai társával szemben.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. június 04., hétfő

Kiválóság a dízelapokalipszis előttről: Volkswagen Polo

Az ötödik generációs, TDI-motoros Polo minden bizonnyal úgy marad meg a köztudatban, mint a lassan múltba vesző dízel kisautók etalonja.

Hallgassa online rádióinkat
Pinti Attila 2018. május 18., péntek

Hogy ne legyen félrehúzás se

Elengedett kormánykerék mellett egyenes útról letérő autó, fokozott kopás az abroncsok valamelyik oldalán, csikorgó gumik már alacsony sebességgel bevett kanyarokban – mindezek nemcsak az autójavító szakembereknek, hanem a laikusoknak is figyelmeztető jelek.

Pinti Attila 2018. május 04., péntek

Észrevétlenül nyújtani a legtöbbet: Renault Laguna III

Két „kísérletező”, hibától hemzsegő generáció után a harmadik Laguna-széria minden téren hatalmas ugrás volt elődjeihez képest. A gyártó ezzel a típussal próbálta bizonyítani, hogy van élet a német modelleken túl is.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. április 24., kedd

Abroncscserénél a munkálat minősége is fontos szempont

A gumiabroncsok cseréjéről a legjobb útmutatót azoktól a szakemberektől kaphatjuk, akik már több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Hány év után érdemes új abroncsot vásárolni, mit kockáztat, aki „kontárkodik”, vagy nem figyel oda a szelep állapotára? Válaszokat kerestünk.

Pinti Attila 2018. április 06., péntek

Utód nélkül maradva: Renault Fluence facelift

Érthetetlen módon csak egy generációt élt meg a kelet-európai piacokon megingathatatlanul népszerű Fluence. A megjelenésekor tipikus európai hódítónak szánt dél-koreainak egyébként kimondottan jót tett a modellciklus közepén kapott ráncfelvarrás.

Pinti Attila 2018. március 27., kedd

Vidám formák elavult tartalommal: a nagy Matiz-teszt

Egy harminc évvel ezelőtti japán modell műszaki alapjaira épült két évtizede Kelet-Európában a dél-koreai Matiz. Olyan tömegmodell lett belőle, amely az évek során vagy szó szerint szétporladt, vagy éppen a rozsda okozta teljes megsemmisülés irányába halad.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. március 12., hétfő

Amikor megértjük a BMW-seket: X3, az arany középút

Amikor az óránként száznegyven kilométeres tempóval haladás egy süketszobába zárt komótos csorgásnak tűnik, akkor a „hétköznapi” autókhoz szokott, ebbe a propellerjelvényes zárt világba ideig-óráig bekerülő ember is némileg átértékeli a bajor gépeket vezetőkkel szembeni előítéleteket.

Pinti Attila 2018. február 23., péntek

Az örömautó szintet lépett: Suzuki Swift Spirit

A Swift mintegy mintája annak, hogyan lehet nagy teljesítmény nélkül is örömautót építeni.

Pinti Attila 2018. február 09., péntek

Trükkök szemfényvesztés nélkül: Škoda Karoq

Tőlünk nyugatabbra már tudják, hogy a kompakt szabadidő-autókhoz nem kötelező a dízelmotor, és összkerékhajtásra sincs szükség. Ilyen szempontból akár „népnevelő” szerepet is kaphatna nálunk a Škoda új hobbiterepjárója –, de ne legyünk álszentek, a Karoq is kapható dízellel.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. január 16., kedd

Családbarát Suzuki: Baleno, az ideális társ

Egy autó, amelyben mindaz, amit először hátrányának tűnt, tulajdonképpen előnyére válik. Körbejártuk, átvizsgáltuk, belenéztünk, mérlegeltünk: tényleg a B-szegmensbe, a kisautók mezőnyébe érkezett ez a típus?

Pinti Attila 2017. december 18., hétfő

Karakterében régi, mégis alapjaiban új: a második generációs Duster

Eddig nem az jellemezte a Dacia modelljeit, hogy túl sok tekintetet vonzottak – az egyszerű, megfizethető típusok a forgalomba olvadva teljesítették feladatukat, és ennyi. A néhány napja kapható második generációs Duster után azonban már megfordulnak az úton.

Pinti Attila 2017. november 17., péntek

Különleges alkotás a művészek között

Összességében nagyon jó, részleteiben zseniális – ez már a Hard Rock Cafe előtt kiállított négy új Škoda tüzetes áttekintésekor egyértelművé vált, holott egy métert sem tehettünk meg a csehek új, december 15-étől kereskedelembe kerülő modelljéről. Meghívást kaptunk a Karoq romániai bemutatójára.

Pinti Attila 2017. október 24., kedd

Egy korszakváltás előfutára: Dacia Solenza

Vannak autótípusok, amelyekben a múlt úgy keveredett a jelennel, hogy közben irányt mutattak a jövőbe. Ahogyan a Volkswagen a Škoda Feliciával szemléltette, hogyan képzelik a németek a csehek fejlődését, úgy a Renault a Solenzát tette meg a Dacia korszakváltása előfutárának.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 06., péntek

Hatalmas a legkisebbek között: Suzuki Ignis

Jó látni, hogy vannak gyártók, amelyek időnként bevállalnak olyan „ellenforradalmat”, mint a Suzuki – még ha egy ilyen kisebb autóipari szereplő számára ez fokozott kockázattal is jár. Csakhogy ezt a „modern retró” irányvonalat a japánok úgy gondolták újra, ahogyan az eddig másnak nem igazán sikerült.