Pinti Attila 2019. december 27., péntek

Fényűzésen innen, szerénységen túl: Škoda Kamiq

A legkülönbözőbb méretű, formájú és minőségű hobbiterepjárók, szabadidőautók korszakában igazán kimagaslót mutatni művészet. A Škoda újdonsága mégis új színt hoz a kis crossoverek kategóriájában – pedig több elemét is láttuk már.

Pinti Attila 2019. december 06., péntek

Kiválóság nagyszerű csomagolásban: Renault Clio5

Bevált recepten vétek változtatni – valószínűleg ezzel a vezérgondolattal futottak neki a franciák formatervezői Európa legnépszerűbb kisautója „újragondolásának”. A már csak raktárkészletről kapható Clio4 utódja azonban külalakra hiába hasonlít szinte megszólalásig „felmenőjéhez”.

Pinti Attila 2019. november 15., péntek

Toyota Corolla Sedan. Amit a nyereményautónkról tudni kell

A világ legnépszerűbb autójaként ismert Toyota Corolla karnyújtásnyi közelségbe került előfizetőinkhez: nyereményakciónk fődíjaként egy ilyen típust vihet majd decemberben haza egy szerencsés olvasónk. Összegyűjtöttük a legfontosabb műszaki tudnivalókat a Business felszereltségi szintű, benzinmotoros autóról.

Pinti Attila 2019. október 17., csütörtök

Az önvezetés előszobája: Ford Focus ST-Line

Rohamléptekkel közeledik az idő, amikor az irányítói feladatokat teljes egészében átveszi a jármű. Addig azonban itt a „köztes idő”: ha akarjuk, a gépnek adhatunk egy adag önállóságot, de arra is van lehetőség, hogy mi élvezzünk ki minden megtett métert. Az új Ford Focus tökéletesen alkalmas mindkettőre.

Pinti Attila 2019. szeptember 23., hétfő

A roncsautóprogram sztárja: Renault Clio

Nagyon ráérzett a Renault-Dacia arra, hogy mivel lehet megfogni az elöregedett romániai gépkocsipark modernizálását célzó roncsautóprogram kedvezményeit kihasználó vásárlókat. Míg a Dacia a limitált szériájú Plus nevű felszereltségi szintet dobta piacra a Logan és Sandero modelleknél, a Renault az úgynevezett Collection Evo t&a

Pinti Attila 2019. szeptember 10., kedd

Némi szerencsével jó vétel: Opel Corsa C (2004)

Kicsi, könnyű, olcsón fenntartható – szólnak az érvek a romániai használtautó-piacon jelentős „részesedéssel” bíró Corsa C mellett. Érdemes fokozott figyelemmel belevágni egy vételbe, ezer eurós „szalonállapotú” Opel csak a hirdetések szövegében létezik.

Pinti Attila 2019. augusztus 29., csütörtök

Indokolatlan hátrányból indulva: Renault Mégane Expression (2003)

A használtautó-piac túltelítettsége miatt több olyan típus is van, amelyek eladói többszörös hátrányból indulnak a fillérekért kínált ezredfordulós VW Golfok, 3-as szériájú BMW-k és Opel Astrák miatt. Pedig megbízható és korának egyik legbiztonságosabb autójáról van szó.

Pinti Attila 2019. augusztus 22., csütörtök

Mini Cooper: a retróhullám bajnoka

A brit autóipar és popkultúra egyik ikonikus terméke alig fejezte be 2000 őszén több évtizedes pályafutását, kevesebb mint egy esztendővel később az utolsó csavarig megújulva, a teljesíthetetlennek tartott elvárásokat nevetve felülmúlva ismét meghódította a világot.

Pinti Attila 2019. augusztus 13., kedd

Keleti különutas: Mazda6 III Sportkombi (2014)

Az autóipari Góliátok között Dávid szerepében rendületlenül küzdő Mazda kitartása becsületre méltó: pénzt és energiát nem kímélve újra meg újra bebizonyítja, hogy ismeretlen számára a lehetetlen fogalma.

Pinti Attila 2019. július 17., szerda

Örömmel vállalható „egyszínűség”: Renault Mégane Sedan Business

A nagy, színes kijelzők, krómutánzatú díszelemek, bőrimitációjú anyaggal bevont felületek és a sofőrt már-már egyszerű utassá degradáló vezetéssegéd-rendszerek korában még mindig bőven jut hely a népszerű típusok sallangmentes verzióinak is.

Pinti Attila 2019. július 02., kedd

Családi igényekre szabott: Opel Meriva 1.6 (2004)

Végeláthatatlan módon alakítható utastér egy kompakt testben, rövid túlnyúlásokkal, zavarba ejtőn nagy fej-, de megmosolyogtató méretű csomagtérrel: ez az Opel szabványos alkatrészekből másfél évtizede összeollózott egyterűje.

Pinti Attila 2019. június 18., kedd

Jelenbe hozott közeljövő: Škoda Scala Ambition

Azt már a tavaly őszi Párizsi Autószalonon sejteni lehetett, hogy a Vision RS nevű „kiállítódarabbal” hatalmas dobásra készül a Škoda, a tanulmányautó szériaváltozata azonban felülmúlta az elképzeléseket. A Scala összehozta a lehetetlent: kedvező árú, mégis teljesen kerüli az olcsó hatást.

Pinti Attila 2019. május 14., kedd

Peugeot 206: a forma vitte sikerre

Az ezredforduló legikonikusabb sorozatgyártású autóinak képzeletbeli dobogóján bebetonozott helye van a Peugeot 206-nak – a gépnek, melynek népszerűsítéséhez egyrészt minden idők egyik legjobb reklámfilmjét készítették, másrészt beírta magát az autósport történelmébe. Pedig sikerének igazi kulcsa a telital&a

Pinti Attila 2019. május 03., péntek

Funkcionalitás mindenek felett: Škoda Octavia Combi II

Mértéktartó és színvonalas: a Škoda második generációs zászlóshajója egy remek elképzelés végletekig kiforrott megvalósulása, klasszikus formavilág mellett elképesztő helykínálattal. Egy 2005-ös, kuriózumszámba menően benzinmotorral futó változatot teszteltünk.

Pinti Attila 2019. április 16., kedd

Nissan Qashqai Tekna: nem hátrány az összkerékhajtás hiánya

A Nissan Qashqai már tizenkét éve, hogy meghatározza a kategória irányvonalát. Népszerűségének most újabb lendületet adhat a francia–japán–német együttműködésből született, a közeljövő motorépítési irányzatait kétségtelenül befolyásoló turbós benzines.

Pinti Attila 2019. április 03., szerda

Műanyagba csomagolt érték: Dacia Logan Plus 1.0

A romániai mellett a nyugati piacokon is hódító népautó második generációjának felfrissített változata is egyre közelebb kerül a nemzedékváltáshoz. A „kifutófélben” lévő modell talán most, hogy kikalapálták a típus minden hibáját, gyermekbetegségét, a legjobb vétel. Még a legkisebb motorral