Pinti Attila 2019. augusztus 13., kedd

Keleti különutas: Mazda6 III Sportkombi (2014)

Az autóipari Góliátok között Dávid szerepében rendületlenül küzdő Mazda kitartása becsületre méltó: pénzt és energiát nem kímélve újra meg újra bebizonyítja, hogy ismeretlen számára a lehetetlen fogalma.

Pinti Attila 2019. július 17., szerda

Örömmel vállalható „egyszínűség”: Renault Mégane Sedan Business

A nagy, színes kijelzők, krómutánzatú díszelemek, bőrimitációjú anyaggal bevont felületek és a sofőrt már-már egyszerű utassá degradáló vezetéssegéd-rendszerek korában még mindig bőven jut hely a népszerű típusok sallangmentes verzióinak is.

Pinti Attila 2019. július 02., kedd

Családi igényekre szabott: Opel Meriva 1.6 (2004)

Végeláthatatlan módon alakítható utastér egy kompakt testben, rövid túlnyúlásokkal, zavarba ejtőn nagy fej-, de megmosolyogtató méretű csomagtérrel: ez az Opel szabványos alkatrészekből másfél évtizede összeollózott egyterűje.

Pinti Attila 2019. június 18., kedd

Jelenbe hozott közeljövő: Škoda Scala Ambition

Azt már a tavaly őszi Párizsi Autószalonon sejteni lehetett, hogy a Vision RS nevű „kiállítódarabbal” hatalmas dobásra készül a Škoda, a tanulmányautó szériaváltozata azonban felülmúlta az elképzeléseket. A Scala összehozta a lehetetlent: kedvező árú, mégis teljesen kerüli az olcsó hatást.

Pinti Attila 2019. május 14., kedd

Peugeot 206: a forma vitte sikerre

Az ezredforduló legikonikusabb sorozatgyártású autóinak képzeletbeli dobogóján bebetonozott helye van a Peugeot 206-nak – a gépnek, melynek népszerűsítéséhez egyrészt minden idők egyik legjobb reklámfilmjét készítették, másrészt beírta magát az autósport történelmébe. Pedig sikerének igazi kulcsa a telital&a

Pinti Attila 2019. május 03., péntek

Funkcionalitás mindenek felett: Škoda Octavia Combi II

Mértéktartó és színvonalas: a Škoda második generációs zászlóshajója egy remek elképzelés végletekig kiforrott megvalósulása, klasszikus formavilág mellett elképesztő helykínálattal. Egy 2005-ös, kuriózumszámba menően benzinmotorral futó változatot teszteltünk.

Pinti Attila 2019. április 16., kedd

Nissan Qashqai Tekna: nem hátrány az összkerékhajtás hiánya

A Nissan Qashqai már tizenkét éve, hogy meghatározza a kategória irányvonalát. Népszerűségének most újabb lendületet adhat a francia–japán–német együttműködésből született, a közeljövő motorépítési irányzatait kétségtelenül befolyásoló turbós benzines.

Pinti Attila 2019. április 03., szerda

Műanyagba csomagolt érték: Dacia Logan Plus 1.0

A romániai mellett a nyugati piacokon is hódító népautó második generációjának felfrissített változata is egyre közelebb kerül a nemzedékváltáshoz. A „kifutófélben” lévő modell talán most, hogy kikalapálták a típus minden hibáját, gyermekbetegségét, a legjobb vétel. Még a legkisebb motorral

Pinti Attila 2019. március 04., hétfő

Kényelem sportos csomagolásban: BMW X3 M Pack

Nagy és súlyos autót dinamikus menetteljesítménnyel nem kihívás építeni, de mindehhez alsó-középkategóriás üzemanyag-fogyasztást csak ritkán sikerül párosítani. Ezúttal az optikai kiegészítőkkel teletűzdelt M-csomagos verzió került a kezeink közé, hatsebességes kézi váltóval.

Pinti Attila 2019. február 18., hétfő

Legendává érett egyszerűség: Volkswagen Golf IV

A megbízható, fenntartható negyedik generációs Golf szinte egybeforrt a gyártó Volkswagen három évvel ezelőttig használt „Das Auto” szlogenjével. Kíváncsiak voltunk, hogy a legkisebb, 1390 köbcentiméteres motorral is élvezhető-e a típus.

Pinti Attila 2019. február 05., kedd

Száguldásról szó sem lehet: Chevrolet Aveo

Amíg elkerüljük vele a baleseteket és nem vagyunk híve a gyorshajtásnak, az ötajtós kivitel mutációjaként született, Daewoo-örökség Aveo szedán elfogadható partner lehet a hétköznapokban. Még annak tudatában is, hogy az európai piacról már néhány éve kivonult a márka.

Pinti Attila 2019. január 18., péntek

A bátrakra fókuszálva: Ford Focus 1.8 TDCI 115 LE (2003)

Kategóriája legjobb futóműve mellett a különleges formavilága vitte sikerre a több mint két évtizede piacra dobott Ford Focus első generációját. Megnéztük, hogy az elpusztíthatatlan benzineseken túl a kevésbé jó hírű közös nyomócsöves dízel manapság is megfontolandó vétel lehet-e.

Pinti Attila 2019. január 04., péntek

Igényekhez igazított: Škoda Rapid Ambition

A Škoda is előállt a keleten töretlenül népszerű karosszéria formájú, pénztárcabarát modelljével, a Fabia szedánnal. Csakhogy kellett valami picivel nagyobb és jobb. Helyenként ellentmondásosan, de megcsinálták.

Pinti Attila 2018. július 30., hétfő

Biztonságos nyaraláshoz biztonságos autót

Szállásfoglalás, útvonalterv, üzemanyagköltség, költőpénz, poggyászok száma – valahogy így néz ki egy hosszabb utazással is járó nyaralás előtti lajstrom. Egy alapvető, de létfontosságú részlet azonban gyakran háttérbe szorul: kibírja-e a távot az autónk?

Pinti Attila 2018. július 16., hétfő

Kettőnek kényelmes: benyomásaink a Mazda2-ről

A B-szegmens ismeretlen ismerőse – így is jellemezhetnénk a Ford Fiestához szoros rokoni szálakkal fűződő Mazdát, amely annak ellenére sem vált tucatautóvá, hogy nyújt némi pluszt rendkívül népszerű európai társával szemben.

Pinti Attila 2018. június 04., hétfő

Kiválóság a dízelapokalipszis előttről: Volkswagen Polo

Az ötödik generációs, TDI-motoros Polo minden bizonnyal úgy marad meg a köztudatban, mint a lassan múltba vesző dízel kisautók etalonja.