Pinti Attila 2019. május 14., kedd

Peugeot 206: a forma vitte sikerre

Az ezredforduló legikonikusabb sorozatgyártású autóinak képzeletbeli dobogóján bebetonozott helye van a Peugeot 206-nak – a gépnek, melynek népszerűsítéséhez egyrészt minden idők egyik legjobb reklámfilmjét készítették, másrészt beírta magát az autósport történelmébe. Pedig sikerének igazi kulcsa a telital&a

Pinti Attila 2019. május 03., péntek

Funkcionalitás mindenek felett: Škoda Octavia Combi II

Mértéktartó és színvonalas: a Škoda második generációs zászlóshajója egy remek elképzelés végletekig kiforrott megvalósulása, klasszikus formavilág mellett elképesztő helykínálattal. Egy 2005-ös, kuriózumszámba menően benzinmotorral futó változatot teszteltünk.

Pinti Attila 2019. április 16., kedd

Nissan Qashqai Tekna: nem hátrány az összkerékhajtás hiánya

A Nissan Qashqai már tizenkét éve, hogy meghatározza a kategória irányvonalát. Népszerűségének most újabb lendületet adhat a francia–japán–német együttműködésből született, a közeljövő motorépítési irányzatait kétségtelenül befolyásoló turbós benzines.

Hallgassa online rádióinkat
Pinti Attila 2019. április 03., szerda

Műanyagba csomagolt érték: Dacia Logan Plus 1.0

A romániai mellett a nyugati piacokon is hódító népautó második generációjának felfrissített változata is egyre közelebb kerül a nemzedékváltáshoz. A „kifutófélben” lévő modell talán most, hogy kikalapálták a típus minden hibáját, gyermekbetegségét, a legjobb vétel. Még a legkisebb motorral

Pinti Attila 2019. március 04., hétfő

Kényelem sportos csomagolásban: BMW X3 M Pack

Nagy és súlyos autót dinamikus menetteljesítménnyel nem kihívás építeni, de mindehhez alsó-középkategóriás üzemanyag-fogyasztást csak ritkán sikerül párosítani. Ezúttal az optikai kiegészítőkkel teletűzdelt M-csomagos verzió került a kezeink közé, hatsebességes kézi váltóval.

Pinti Attila 2019. február 18., hétfő

Legendává érett egyszerűség: Volkswagen Golf IV

A megbízható, fenntartható negyedik generációs Golf szinte egybeforrt a gyártó Volkswagen három évvel ezelőttig használt „Das Auto” szlogenjével. Kíváncsiak voltunk, hogy a legkisebb, 1390 köbcentiméteres motorral is élvezhető-e a típus.

Pinti Attila 2019. február 05., kedd

Száguldásról szó sem lehet: Chevrolet Aveo

Amíg elkerüljük vele a baleseteket és nem vagyunk híve a gyorshajtásnak, az ötajtós kivitel mutációjaként született, Daewoo-örökség Aveo szedán elfogadható partner lehet a hétköznapokban. Még annak tudatában is, hogy az európai piacról már néhány éve kivonult a márka.

Pinti Attila 2019. január 18., péntek

A bátrakra fókuszálva: Ford Focus 1.8 TDCI 115 LE (2003)

Kategóriája legjobb futóműve mellett a különleges formavilága vitte sikerre a több mint két évtizede piacra dobott Ford Focus első generációját. Megnéztük, hogy az elpusztíthatatlan benzineseken túl a kevésbé jó hírű közös nyomócsöves dízel manapság is megfontolandó vétel lehet-e.

Pinti Attila 2019. január 04., péntek

Igényekhez igazított: Škoda Rapid Ambition

A Škoda is előállt a keleten töretlenül népszerű karosszéria formájú, pénztárcabarát modelljével, a Fabia szedánnal. Csakhogy kellett valami picivel nagyobb és jobb. Helyenként ellentmondásosan, de megcsinálták.

Pinti Attila 2018. július 30., hétfő

Biztonságos nyaraláshoz biztonságos autót

Szállásfoglalás, útvonalterv, üzemanyagköltség, költőpénz, poggyászok száma – valahogy így néz ki egy hosszabb utazással is járó nyaralás előtti lajstrom. Egy alapvető, de létfontosságú részlet azonban gyakran háttérbe szorul: kibírja-e a távot az autónk?

Pinti Attila 2018. július 16., hétfő

Kettőnek kényelmes: benyomásaink a Mazda2-ről

A B-szegmens ismeretlen ismerőse – így is jellemezhetnénk a Ford Fiestához szoros rokoni szálakkal fűződő Mazdát, amely annak ellenére sem vált tucatautóvá, hogy nyújt némi pluszt rendkívül népszerű európai társával szemben.

Pinti Attila 2018. június 04., hétfő

Kiválóság a dízelapokalipszis előttről: Volkswagen Polo

Az ötödik generációs, TDI-motoros Polo minden bizonnyal úgy marad meg a köztudatban, mint a lassan múltba vesző dízel kisautók etalonja.

Pinti Attila 2018. május 18., péntek

Hogy ne legyen félrehúzás se

Elengedett kormánykerék mellett egyenes útról letérő autó, fokozott kopás az abroncsok valamelyik oldalán, csikorgó gumik már alacsony sebességgel bevett kanyarokban – mindezek nemcsak az autójavító szakembereknek, hanem a laikusoknak is figyelmeztető jelek.

Pinti Attila 2018. május 04., péntek

Észrevétlenül nyújtani a legtöbbet: Renault Laguna III

Két „kísérletező”, hibától hemzsegő generáció után a harmadik Laguna-széria minden téren hatalmas ugrás volt elődjeihez képest. A gyártó ezzel a típussal próbálta bizonyítani, hogy van élet a német modelleken túl is.

Pinti Attila 2018. április 24., kedd

Abroncscserénél a munkálat minősége is fontos szempont

A gumiabroncsok cseréjéről a legjobb útmutatót azoktól a szakemberektől kaphatjuk, akik már több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Hány év után érdemes új abroncsot vásárolni, mit kockáztat, aki „kontárkodik”, vagy nem figyel oda a szelep állapotára? Válaszokat kerestünk.

Pinti Attila 2018. április 06., péntek

Utód nélkül maradva: Renault Fluence facelift

Érthetetlen módon csak egy generációt élt meg a kelet-európai piacokon megingathatatlanul népszerű Fluence. A megjelenésekor tipikus európai hódítónak szánt dél-koreainak egyébként kimondottan jót tett a modellciklus közepén kapott ráncfelvarrás.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat