HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. február 09., péntek

Trükkök szemfényvesztés nélkül: Škoda Karoq

Tőlünk nyugatabbra már tudják, hogy a kompakt szabadidő-autókhoz nem kötelező a dízelmotor, és összkerékhajtásra sincs szükség. Ilyen szempontból akár „népnevelő” szerepet is kaphatna nálunk a Škoda új hobbiterepjárója –, de ne legyünk álszentek, a Karoq is kapható dízellel.

Pinti Attila 2018. január 16., kedd

Családbarát Suzuki: Baleno, az ideális társ

Egy autó, amelyben mindaz, amit először hátrányának tűnt, tulajdonképpen előnyére válik. Körbejártuk, átvizsgáltuk, belenéztünk, mérlegeltünk: tényleg a B-szegmensbe, a kisautók mezőnyébe érkezett ez a típus?

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. december 18., hétfő

Karakterében régi, mégis alapjaiban új: a második generációs Duster

Eddig nem az jellemezte a Dacia modelljeit, hogy túl sok tekintetet vonzottak – az egyszerű, megfizethető típusok a forgalomba olvadva teljesítették feladatukat, és ennyi. A néhány napja kapható második generációs Duster után azonban már megfordulnak az úton.

Pinti Attila 2017. november 17., péntek

Különleges alkotás a művészek között

Összességében nagyon jó, részleteiben zseniális – ez már a Hard Rock Cafe előtt kiállított négy új Škoda tüzetes áttekintésekor egyértelművé vált, holott egy métert sem tehettünk meg a csehek új, december 15-étől kereskedelembe kerülő modelljéről. Meghívást kaptunk a Karoq romániai bemutatójára.

Pinti Attila 2017. október 24., kedd

Egy korszakváltás előfutára: Dacia Solenza

Vannak autótípusok, amelyekben a múlt úgy keveredett a jelennel, hogy közben irányt mutattak a jövőbe. Ahogyan a Volkswagen a Škoda Feliciával szemléltette, hogyan képzelik a németek a csehek fejlődését, úgy a Renault a Solenzát tette meg a Dacia korszakváltása előfutárának.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 06., péntek

Hatalmas a legkisebbek között: Suzuki Ignis

Jó látni, hogy vannak gyártók, amelyek időnként bevállalnak olyan „ellenforradalmat”, mint a Suzuki – még ha egy ilyen kisebb autóipari szereplő számára ez fokozott kockázattal is jár. Csakhogy ezt a „modern retró” irányvonalat a japánok úgy gondolták újra, ahogyan az eddig másnak nem igazán sikerült.

Pinti Attila 2017. szeptember 22., péntek

Kompakt térben hatalmas karakter: Nissan Qashqai

A Nissan Qashqai elsősorban azokat célozza meg, akik felszereltség és minőség terén többre vágynak egy Dacia Dusternél, de jobban szeretik a távol-keleti hangulatú autókat például a Renault Kadjarban is fellelhető franciás eleganciánál. Leteszteltük.

Pinti Attila 2017. augusztus 17., csütörtök

Duster automata sebváltóval: hiánypótló pedálszámcsökkentés

Ha valami igazán hiányzott eddig egy Dacia felszereltségi listájáról, akkor az nem más, mint az automata sebességváltó. Mostantól új idők járnak, ráadásul Európa egyik legnépszerűbb hobbiterepjárója egy igazi duplakuplungos automatát kapott az anyacégtől.

Pinti Attila 2017. augusztus 02., szerda

Kuriózum a közelmúltból: az örömautóvá csiszolt Fabia

A korábbi Fabia RS-ben teljesítő 1,9 literes öngyulladóst szerencsére 2010-ben valami igazán sportosra cserélte a Škoda: egy kettős feltöltésű, 1,4-es benzinesre. Aki jutányos áron akar hihetetlen tapasztalatokkal gazdagodni, ilyet vegyen – amíg még használtan hozzájut.

Pinti Attila 2017. július 17., hétfő

Erre a szabadidőautóra emlékezni fogunk

Emlékeznek még az első, 2007-ben bemutatott Koleosra? Nem? Ezzel valószínűleg sokan vannak így. Nem baj, az Európába idén érkezett új generációs szabadidő-autót úgysem fogják elfelejteni. Kipróbáltuk az új Koleos hobbiterepjárót.

Pinti Attila 2017. július 03., hétfő

Friss karakter, megszokott minőség: az új Škoda Octavia

Egyetlen kisebb, a fényszórókat érintő változtatásnak tűnik a közelmúltban jelentős „karakterfrissítésen” átesett Octavia ráncfelvarrása, holott ennél jóval többről van szó. Szinte minden részletében „finomodott” a csehek kínálatának egyik legnépszerűbb típusa.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. június 16., péntek

Tippek, tanácsok, javaslatok az autó kímélő használatára

Hanyagság, helyes használat ismeretének hiánya, tévhitek – ezek miatt hibásodnak meg idő előtt a leggyakrabban a személyautók. Az információk szakszerűségére vonatkozóan véleményt kértünk egy brassói autómérnöktől is.

Pinti Attila 2017. május 19., péntek

Škoda Kodiaq: egyszerre áttörve több határt

A „modern idők” a Felicia, az Octavia, a Fabia, majd a Superb, Roosteren át a Yeti, Rapid és Citigon keresztül most a Kodiaq-al folytatódnak a Škodánál. Teszteltük az új hobbiterepjárót, amellyel egyszerre törtek át több határt a csehek.