Kedvenc habos-babos arisztokratáink, jedik, sárkányok, gátlástalan szuperhősök – nyáreleji sorozatajánló

Tamás Attila 2024. június 15., 21:09 utolsó módosítás: 2024. június 19., 00:08

Kijött a Bridgerton harmadik évada, folytatódik a Sárkányok háza és az Amazon szuperhősös sorozata, a The Boys, de ezeken kívül is rengeteg új néznivaló van a streamingplatformok kínálatában. Ezek közül szemléztük az általunk megnézésre érdemeseket. Ajánló.

Kedvenc habos-babos arisztokratáink, jedik, sárkányok, gátlástalan szuperhősök – nyáreleji sorozatajánló
galéria
Fotó: Liget-montázs

Bár most egy hónapig sokan focilázban égnek a pénteken elkezdődött labdarúgó EB miatt, azért sokan vannak, akik a foci helyett inkább valami mást néznének kikapcsolódásként.

Sok háztartásban már az sem tényező, hogy egy tévékészüléken kell osztozzon a család, a streaming és az okoseszközök térnyerésével pedig már laptopon, tableten, sőt akár telefonon is nézhetünk sorozatokat. Ráadásul most elég sok „nagyágyú” folytatódik, emellett pedig ígéretesnek tűnő új néznivalóknak is esélyt adhatunk. Lássuk hát, hogy mit nézhetünk, ha nem a válogatottak összecsapásait követnénk.

Bridgerton (Netflix)

A Netflix újabb forgalmazási gyakorlatából kifolyólag két részletben tették elérhetővé, de csütörtöktől már teljes egészében nézhető a Bridgerton harmadik évada, amely ezúttal Penre és Colinra fókuszál, megbontva az alapjául szolgáló Julia Quinn-regények sorrendjét.

A második évad bemutatása óta már két év telt el, a rajongók viszont tavaly egy, Charlotte királynő fiatalkorát elmesélő előzménysorozattal „vigasztalódhattak”. Most viszont újra lehet elővenni a teáscsészéket és eltartott kisujjal kortyolgatva belőle az édes nedűt ismét el lehet merülni kedvenc habos-babos, rózsaszín álomvilágában, ahol mindenki – bőrszínre való tekintet nélkül – elsővilágbeli problémákkal kénytelen küzdeni.

Videó: Netflix

The Acolyte (Disney)

A mandalóri, a Bobba Fett könyve, az Andor és az Ahsoka után újabb élőszereplős Star Wars-sorozat bővíti a messzi-messzi galaxisban játszódó történetek lore-ját. Ezúttal azonban nem kell azon agyaljunk, hogy az adott történet melyik trilógiák között játszódik, hiszen a készítők mintegy száz évvel nyúltak vissza az időrendben első, Baljós árnyak Star Wars-film történései elé. A The Acolyte olyan, mint a Trónok harcának a Sárkányok háza, csak itt éppen a fénykorukat élő jedik és egy titokzatos gonosz között megy az összecsapás. Az eddig látottak alapján nem ez a sorozat fogja elhozni a Disney-érában a Csillagok háborúja-franchise megújulását, akinek viszont nincs még elege a fénykard-párbajokból és az erőhasználatból, az nyugodtan adhat neki egy esélyt. Ki tudja, a hetente érkező új epizódok talán egy újabb trilógiának ágyaznak majd meg…

Videó: Disney+

The Boys (Prime)

Az Amazon egyik nagyágyúja, a társadalomkritikában tobzódó, véres és erőszakos The Boys rég várt negyedik évada is most kezdődött el. A tavaly kijött GenZ-vel ez a széria is megkapta a prequel-treatmentet, vagyis tovább építették az univerzumát egy előzménysorozattal, aminek néhány szereplője majd a The Boys-ban is feltűnik. Addig is azonban ismét láthatjuk a hihetetlenül tenyérbemászó és utált Homelander és a többi arrogáns és pöcsfej szuperhős újabb aljas és vérlázító húzásait. Az új évadra többek között leigazolták a The Walking Dead Neganjeként világhírűvé vált Jeffrey Dean Morgant, a készítők elmondása szerint pedig a negyedik évad az eddigi legelborultabb dolog, amit eddig csináltak (elég csak az alábbi előzetesbe belenézni). Még mielőtt megjelent volna az új évad első három része,

a csatorna bejelentette, hogy a sorozatból berendelték az ötödik és egyben utolsó évadot.

Ez azért sem feltétlenül szomorú hír, mivel a készítők szerint pont ennyi évadban tervezték képernyőre ültetni a cselekmény alapjául szolgáló képregényeket, a történet pedig egy korrekt, méltó lezárást kaphat, amit nem húznak tovább a kelleténél.

Videó: Prime Video

House of the Dragon (Max)

Egy év kihagyás után végre folytatódik a Trónok harca-spinoff, a Sárkányok háza, amely tovább görgeti az anyasorozat előtti évszázadban játszódó véres Targaryen-polgárháború történetét, amit George R. R. Martin a Tűz és Vér különálló regényben vetett papírra, Westeros egyfajta „történelemkönyveként”. Az első évad mindössze felvezetője volt a most kibontakozó szörnyűségeknek, amit a második etapban nyolc epizódon keresztül nézhetünk.

És bár rövidebb lesz a második évad, újabb összecsapástól egyáltalán nem kell tartani ugyanis az HBO-t tulajdonló Warnernél már be is rendelték a harmadik évadot, ami azt jelenti, hogy nem kapjuk most meg a feketék és a zöldek között zajló összecsapások teljes mozgóképes adaptációját, hanem újabb évado(ka)t szentelnek a történések teljes elmesélésére.

Akik a Sárkányok háza alapjául szolgáló regényt olvasták, azok már tudják, hogy a második évad feldolgozza Vér és Sajt történetét, ami talán még a Vörös násznál is borzasztóbb és szadisztikusabb, de ennél többet nem árulunk el róla.

Az tény, hogy az új évad is bővelkedni fog a Trónok harcától már megszokott sokkoló jelenetekben, váratlan fordulatokban és rendkívüli részletességgel megkoreografált csatajelenetekben. Az új évad első része nálunk hétfőtől lesz elérhető, és így nyolc héten keresztül ismét lesz amit keddenként kibeszéljünk a Sárkányok házát epizódról epizódra követő kollégáinkkal, ismerőseinkkel.

Videó: Max

Sweet Tooth (Netflix)

Világvége-történet magas cukiságfaktorral, írtuk a három éve, nyáron megjelent Netflix-sorozatról a Sweet Toothról, aminek azóta már a harmadik és egyben befejező évada vált elérhetővé a napokban.

Az ember-állat hibridek és a gonosz emberek, világvége utáni küzdelmeit egy érzelmekre ható, számos szimpatikus karaktert felvonultató történetfolyamban követhetjük végig, amelynek már a lezárására sem kell várni. A cselekmény alapjául szolgáló, meglehetősen durva és helyenként sokkoló képregényt a Netflix mondhatni kilúgozta és családbarát formában készítette el az adaptációt, amely ha nem is tart tömegek érdeklődésére számot, de sokak kedvence lehet, akik szeretik a posztapokaliptikus történeteket.

Videó: Netflix

Eric (Netflix)

Még május végén jelent meg Benedict Cumberbatch főszereplésével az Eric minisorozat, amiben a brit színész egy bábszínész apát játszik, akinek eltűnik a kilenc éves kisfia. Az alkoholizmussal és egyéb mentális problémákkal küzdő apa a cselekmény szinopszisa szerint meg van győződve, hogy fiát annak képzeletbeli óriásbábján, Ericen keresztül kaphatja vissza. Ha egy kemény drámát néznénk meg a hétvégén, akkor mindenképp érdemes ezt a limitált szériát választani.

Videó: Netflix

Az auschwitzi tetováló (SkyShowtime)

Ha viszont az Ericnél is könnyfakasztóbb tartalmat néznénk, akkor a SkyShowtime kínálatában elérhető, Az auschwitzi tetováló sorozatot kell elindítanunk, ami az azonos című regény mozgóképes adaptációja és egy Lale Sokolov nevű zsidó férfi igaz történetét meséli el, akinek az volt a feladata az Auschwitz-Birkenau haláltáborban, hogy azonosítószámokat tetováljon a rabtársai karjára. Év elején már borzonghattunk azon, hogy milyen lehetett az élet a koncentrációs tábor falain kívül egy náci tiszt és családja szemszögéből, Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület című filmjében, Az auschwitzi tetováló sorozat révén pedig újból elborzadhatunk és lesokkolódhatunk mindazon, amik a tábor falain belül történtek.

A megrázó, hatrészes minisorozat Harvey Keitel főszereplésével készült, és garantáltan megdolgozza a néző könnycsatornáit.

Videó: Sky TV

Mayor of Kingstown (SkyShowtime)

Aki szereti a Sheridan-univerzum (Taylor Sheridan forgatókönyvíró, a Yellowstone, 1883, 1923, Tulsa King készítője) sorozatait annak nagy valószínűséggel a Jeremy Renner főszereplésével készült Kingstown polgármestere is be fog jönni, ami egy fiktív, amerikai iparvárosban játszódik, ahol a McLusky család próbálja fenntartani a békét a fogvatartottak, börtönőrök, utcai bandák és rendőrök között. A sorozatból korábban két évad készült el, a főszerepet alakító Jeremy Renner 2023. január elsején egy majdnem végzetes hókotrós balesetet szenvedett, és sokáig volt ágyhoz kötött az esetet követően. A színész azóta felépült, és visszatérhetett a Kingstown polgármestere produkcióhoz is, aminek sikerült leforgatni a most, heti bontásban megjelenő harmadik évadát.

Videó: Paramount+

Under the Bridge (Disney)

A Disney-tulajdonban levő Hulura készült thriller Rebecca Godfrey azonos című regényén alapul, amely egy igaz történetet, a 14 éves Reena Virk meggyilkolását és az azt követő nyomozást dolgozza fel, amiben hét fiatalt gyanúsítanak a szörnyű tett elkövetésével. A történésekbe a Riley Kenough által megformált Godfrey szemszögéből kapunk betekintést, a nyomozást vezető rendőrt pedig A megfojtott virágokban nyújtott kiemelkedő alakításáért Oscarra jelölt, indián származású Lily Gladstone játssza. Ha egy nyomasztó thrillert néznénk mondjuk szombat este, akkor a Disney kínálatában elérhető Under the Bridge jó választás lehet.

Videó: Hulu

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.