Végre egy fantasy, ami nem veszi túl komolyan magát, és pont emiatt működik

Tamás Attila 2023. április 05., 22:49 utolsó módosítás: 2023. április 05., 22:52

Lassan az idejét sem tudni, hogy mikor jelent láthattunk igényes kivitelezésű, és még jó történettel rendelkező fantasy-mozifilmet a Gyűrűk ura-trilógia óta. A műfaj azóta streamingre költözött a Trónok harca sikerének köszönhetően, ám most mintha Hollywood is meglátta volna a fantáziát abban, hogy felélessze a műfajt. A március végén mozikba érkezett Dungeons & Dragons: Betyárbecsület egy minden téren jól sikerült, könnyed fantasy, amihez hasonló még bármennyi készülhetne a jövőben. Kritika.

Végre egy fantasy, ami nem veszi túl komolyan magát, és pont emiatt működik
galéria
Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Míg a 2000-es években Hollywoodban szinte évente készült filmfeldolgozás valamelyik népszerű fantasy-regény alapján, addig a 2010-es évektől mondhatni, hogy szinte teljesen kikopott a műfaj a mozivásznakról. A magyarázat egyszerű:

ezek helyét átvették a szuperhősök, az élőszereplős Disney-feldolgozások, folytatások és az előzménytörténetek, ami Hollywood, az utóbbi évtizedekben meghonosított kockázatkerülését mutatják.

Idén lesz húsz éves a Gyűrűk ura harmadik része, A király visszatér, de lassan az olyan fantasyk is elérik a két évtizedes régiséget, mint a Narnia krónikái első része, az Eragon, a Híd Terabithia földjére, a Csillagpor, Az arany iránytű, A Spiderwick krónikák, a Tintaszív, a Percy Jackson és az olimposziak, vagy éppen a legendás A faun labirintusa.

Ezek a fantasy-adaptációk hol rosszul, hol egész jól sültek el, de a Gyűrűk urát leszámítva

nem igazán voltak olyan kritikai és anyagi megbecsülésnek örülő fantasyk, hogy a nagy stúdiók újabb és újabb nagy büdzséket biztosítsanak újabb, számukra bevételi szempontból kockázatos, harcosokat és varázslókat felvonultató, kitalált középkori környezetben játszódó alkotásokra.

A műfaj szép csendben átvándorolt az akkor még kisebb presztízsű tévéképernyőkre, de sajnos az első itteni próbálkozások sem öregbítették tovább a fantasy hírnevét (Merlin, A hős legendája, Grimm, Egyszer volt, hol nem volt). Az áttörést a 2011-ben debütált Trónok harca hozta meg, a többi pedig már történelem: a sorozatnak akkora popkulturális impaktja lett, hogy a streamingcégek és a hollywoodi stúdiók azóta egymásra licitálnak a különböző fantasyk megfilmesítési vagy képernyőre viteli jogaiért (lásd a Hatalom gyűrűi esetét), azóta pedig ömlenek ránk a nagyköltségvetésű fantasy-produkciók, mint a Vaják, a Sárkányok háza, Az Úr sötét anyagai (Philipp Pullman: Az arany iránytű trilógiájának sorozatverziója), valamint az Árnyék és Csont, hogy csak a legnagyobbakat említsük a Gyűrűk ura előzménysorozata mellett.

Mozis téren azonban még nem jött el a fantasy-műfaj reneszánsza, hiszen az ipar még nem heverte ki, hogy mekkora kritikai és anyagi bukás volt a hosszú huzavona után megvalósult Warcraft-film (ami egy több milliós játékosbázisú mmorpg-játék alapjául szolgáló fantasy-történetből készült) érthető tehát, hogy a stúdiók miért nem adnak pénzt egy újabb kockázatos fantasy-filmre, ha

helyette szuperhős-mozikat, vagy A-listás sztárokkal telepakolt akciófilmeket és azok folytatásait készíthették el, ami aztán tömegeket csalt a mozikba a pandémia előtt és után is.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Ezért is volt váratlan, amikor nyolc hónappal ezelőtt a Paramount a semmiből „mutatta meg” a náluk készülő, élőszereplős Dungeons & Dragons: Betyárbecsület (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) első előzetesét, aminek főszerepeire a sármos Chris Pine-t és a minden filmjében badass csajokat játszó Michelle Rodriguezt választották. Aki esetleg nem tudná: az Amerikai Egyesült Államokban a nyolcvanas években népszerű Dungeons & Dragons szerepjáték minden generic fantasy ősapja, vagyis a keményvonalas fantasy-rajongás egyik alapköve Tolkien és a többi híres fantasy-szerzők művei mellett, ami

szabad kezet adott a rajongóknak a saját, mágiával és karpárbajokkal tarkított történeteik elmesélésére, sőt mi több, megélésére, hiszen mindenki aktív szereplője lehetett ezeknek a saját, kitalált karakterével.

A film előzetese láttán úgy tűnt, hogy került egy őrült stúdió, aki több mint százmillió dollárt fog eltapsolni a semmiért, hiszen

az alkotás ez alapján egy jópofáskodó, de egyáltalán nem működő, a szokásos vígjáték-elemekkel felturbózott fantasy-kalandnak tűnt, ami aztán csúnyán elhasal a mozipénztáraknál.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Ehhez képest azonban meglepően jó fogadtatásban részesült a film a március 31-i premierje után úgy kritikai, mint anyagi szempontból, hiszen az első hétvégéjén több mint 70 millió dollárt termelt, és a kritikusok is szeretik (cikkünk megjelenésekor 90 százalékos a mérlege a Rottentomatoes kritikaösszesítő-oldalon és a nézői vélemények is 94 százalékon vannak), szóval a készítőknek semmi okuk nem lehet a panaszra.

A Dungeons & Dragons-jogokat (a későbbiekben csak D&D) birtokló játékipari nagyvállalat, a Hasbro és a Paramount Studios közös projektje tehát jól sült el, és egyáltalán nem süllyedt el a feledés mocsarába a középszerűsége miatt, ahogy az az előzetes alapján várható volt.

Az, hogy mekkora kockázat volt ennek a filmnek az elkészítése, abból is látszik, hogy a készítők a bemutatót követően elmondták, hogy ők nem is franchise-ban gondolkodtak (tehát a készítés pillanatában fel sem merült egy esetleges folyatás, nem beszélve univerzumépítésről), de a pozitív fogadtatást (és persze a stúdió a bevételt) látva nem zárkóznak el attól, hogy valamilyen formában tovább meséljék a Dungeons & Dragons szereplőinek történetét.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület egy nagyon kellemes csalódás, és

pont amiatt működik, hogy szinte egyáltalán nem veszi komolyan magát.

Persze benne vannak a szokásos fantasy-toposzok, emellett egy teljesen új világot kell bemutatnia a maga sajátos karaktereivel, de nem érezzük hogy, hogy nézőként agyonnyom a világ lore-ja, hiszen a film kétrétegű.

Akik D&D-ztek már, azoknak számos kikacsintást és easter egget kínál a különböző helyszínek, varázstárgyak, küldetések, karaktertípusok megidézésével, akik pedig nem ismerik a legendás szerepjátékot, azoknak úgyis mindegy, hogy miként hívják az újabb fantasy-birodalmat és annak különböző helyszíneit.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Adott tehát egy tipikus fantasy-világ, amiben különböző karaktertípusok élik mindennapjaikat:

a szépek szépek, a csúnyák csúnyák, a gonoszak gonoszak, a sunyik sunyik, és így tovább, ez pedig a szereplők küllemén is megmutatkozik.

Hőseink: egy bárd és egy harcos, akikkel egy világvégi börtönben találkozunk, és akik múltjába és motivációikba szinte rögtön betekintést is kapunk, tehát semmi időhúzás nincs a történetmesélés terén. És ahogy ez a kötelező kör lejár, úgy kapjuk a fő- és mellékküldetéseket, vagyis azon események sorozatát, ami a végkifejletig visz a történetben.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Közben pedig kapunk újabb (sokszor komikus) mellékkaraktereket, akik a maguk sajátos eszközeivel, képességeikkel és tudásukkal egyengetik, vagy éppen nehezítik hőseink útját, lesz itt megszerezhető NAGYHATALMÚ VARÁZSTÁRGY, ami elengedhetetlenül szükséges a főküldetés teljesítéséhez, de

a történetben helyet kap egy kövér sárkány, egy – az erejét kihasználni nem tudó – kezdő varázsló, teleportkaput nyitó bot, és persze egy örök szélhámos is, akinek végül túl kell járni az eszén.

Mindez felsorolva elég nagy katyvasznak tűnik, de fokozatosan adagolva nagyon is működik ez az egyveleg. Itt nincsenek bonyolult felvezetők, nagy csavarok, nehezen befogadható történet, hanem különböző habitusú karakterek sodródnak egyik helyzetből a másikba, pont úgy

ahogy a szerencse, a képességek, a dobókockák és a mesélő alakítja a cselekményt egy D&D-meccs során.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

Az utóbbi években a modern Star Trek-mozifilmek Kirk kapitányaként és a Wonder Women-filmek Steve Trevorjaként befutott Chris Pine nagyon jól hozza az időnként érzéseivel és döntéseivel viaskodó, meglehetősen pimasz bárd szerepét, Michelle Rodriguez pedig Michelle Rodriguez itt is, vagyis egy harcos amazon, akivel senki nem baszakodhat (de azért neki is vannak érzései). Hugh Grant ismét egy irritáló pöcsöt játszhat, aki sokszor túl is játssza a szerepét, a mellékkarakterek közül pedig szimpatikusra és szerethetőre sikerült a fiatal Justice Smith Simonja és Sophia Lilis Doricja (a varázsló és a druida), de a Bridgertonnal világhírnevet szerző Regé-Jean Page paladinja is egy üde színfoltja a filmnek.

Ez az egyveleg pedig az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb hollywoodi fantasy-vígjátékát eredményezi (amiben azért elfért volna több jobb poén is), és

az ellaposodó és egyre gagyibb kivitelezésű (kivéve a Trónok harca és a Sárkányok háza) fantasy műfajt is felrázza egy kicsit.

A mostani szuperhős- és akció-blockbusterek tengerében üde színfoltnak bizonyul a Dungeons & Dragons, aki pedig még nézne hasonló, D&D-n alapuló feldolgozást, az Amazon animációs sorozatának, A Vox Machina legendájának adhat egy esélyt, hiszen az is a szerepjáték alapján készült, csak kevésbé széles közönségnek.

Ami pedig a fantasy-műfajt illeti, az elkövetkező években nem is lenne rossz hasonlóan jól sikerült kardozós, varázslós kalandokat nézni a moziban. Reméljük, hogy

Hollywood a Dungeons & Dragons pozitív fogadtatásán felbuzdulva, hasonló kaliberű és minőségű fantasy-produkciókat készíttet majd.

Pont jók lennének az éppen kifulladó, önismétlő, és ugyanazokból a toposzokból építkező, egy kaptafára készülő szuperhősfilmek újabb szükségtelen folytatásai helyett.

Fotó: Paramount Pictures/Hasbro

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport