De mitől ekkora nagy szám a Bridgerton?

Tamás Attila 2021. január 26., 18:36 utolsó módosítás: 2022. július 25., 12:50

Szép emberek, gyönyörű színkavalkádban pompázó, túlzásoktól hemzsegő kosztümös világ, első világbeli problémák, nem létező rasszizmus és a látszatnak való megfelelni akarás. Ez a Bridgerton, ami az ünnepek alatt a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává és egyfajta jelenséggé nőtte ki magát. De mitől tudott több milliós nézettségre szert tenni? Szubjektív elemzésünkben ennek próbálunk utánajárni.

De mitől ekkora nagy szám a Bridgerton?
galéria
Fotó: Netflix

Míg egy évvel ezelőtt még a mozik jegybevételeiben mérték a nagy hollywoodi szuperprodukciók sikerét és a mozibajárási hajlandóságot, addig idén már az megy eseményszámba, ha a Netflixen irtózatosan felpörög egy adott sorozat nézőszáma.

Nem hazudtolta meg ilyen téren önmagát a Netflixre, karácsony napján érkezett Bridgerton, amiről

azt is lehetne mondani, hogy „jókor volt jó helyen”, ennél azonban jóval több kellett, hogy a mérések szerint 63 millió embert érdekeljen ez a sorozat

(ez azt jelenti, hogy 63 millió Netflix-felhasználó indította el, és nézett meg legalább néhány percet a Bridgertonból).

Anyagunk megjelenése után derült ki, hogy a Bridgerton lett minden idők legnézettebb Netflix-sorozata, mivel 82 millió háztartásban (ez 82 millió Netflix-felhasználót jelent) néztek meg legalább két percet a sorozatból. A Bridgerton ezzel olyan, szintén rendkívül népszerű szériákat utasított maga mögé, mint a Vaják, vagy éppen a Nagy pénzrablás.

Az alábbiakban megpróbáljuk megfejteni, hogy mitől is tudott ennyire népszerű lenni a Julia Quinn romantikus bestselleréből készült sorozat első és mindeddig egyetlen évada, aminek

a napokban rendelték be a folytatását.

Fotó: Netflix

A Bridgerton az a sorozat, ami a jelenünk szája íze szerint értelmezi és alakítja át a 19. századi angolság felső tízezerjének mindennapjait, és

úgy rúgja rá a viktoriánus nemességre a hálószoba-ajtaját, hogy a néző azt sem tudja, hogy merre nézzen a nagy pironkodások közepette.

A helyenként szoftpornónak is beillő jeleneteket felvonultató, a korra jellemző rasszizmust egy huszárvágással eltüntető történetfolyam igazi guilty pleasure (bűnös élvezet), ami összeházasítja a Gossip Girlt a Downton Abbeyval, az arisztokrata elsőbálozók világát egy kis túlzással élve a Szürke ötven árnyalatával.

A Bridgerton tehát nem véletlenül lett olyan, amilyen, hiszen egyértelmű, hogy a nézői igények alapján készült, amit vissza is igazol a máig is töretlen népszerűség (cikkünk írásának pillanatában is benne van a Netflix top tíz sorozata között Romániában, és vélhetően több másik országban is).

Adott volt Julia Quinnek a történelemből építkező, fiktív, romantikus regénysorozata a királyi udvarhoz közel álló Bridgerton családról, amiből a Shonda Rhimes (a Greys Anatomy és a Scandal készítője) produkciós cége, a Shondaland készített pénzt nem sajnálva sorozatot a Netflixnek (fontos tudni, hogy Shonda Rhimes nem vett részt magában alkotói folyamatban, mindössze producerként adta a nevét, és a castingba volt beleszólása), ami

a patikamérlegen adagolt nézői igényeknek való megfelelésnek köszönhetően hozta is a bombasztikus nézettségi adatokat.

Fotó: Netflix

A Bridgertonra és az általa kiváltott jelenségre (rendkívül sok pozitív és ajnározó nézői visszajelzés, valamint Tik-Tok videók tömkelege) nem lehet és nem is érdemes haragudni, hiszen a készítők meglátták benne a lehetőséget, és éltek is vele: abból kiindulva, hogy az emberek többségét változatlanul érdekli, hogy mik történnek az angol királyi családban (lásd Harry herceg és Meghan Markle házassága és a királyi családból kiválása, az Erzsébet királynő életét fikciós elemekkel feldolgozó The Crown), vagy éppen az, hogy miként éltek a századelőn az angol nemesek (lásd a komoly hangvételű Downton Abbey és a szatirikus Csengetett Mylord népszerűsége), akkor

pláne ráharap egy jelentős nézői réteg egy olyan sorozatra, ami a viktoriánus-korszak fiataljainak „szerelmi életét”, a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszerűségét és a grandiózus bálok, fogadások világát, és megannyi „kosztümös úri mulatságot” mutat be.

A Bridgerton pedig mindezt pofátlanul és látszólag rendkívül nagy élvezettel maxolja ki, és jól is teszi, hiszen talán nincs még egy ennyire harsány, komolyanvehetetlen, de mégis

rendkívül szórakoztató kosztümös sorozat a jelenlegi palettán.

Fotó: Netflix

Minden adott volt tehát ahhoz, hogy a Bridgertont milliók darálják le akár órák alatt: jóképű, titokzatos múlttal rendelkező (a kor ízlésének megfelelően nem szőke) herceg (Simon), egy rendkívül jómódú arisztokrata család (a Bridgertonok), ahol a megözvegyült anya dolga, hogy kiházasítsa a lányait, egy kicsapongó, saját szabályrendszere szerint élő, a családfővé előlépő elsőszülött fiú (Anthony), egy gyönyörű, szende és rendkívül naiv, elsőbálozó lány, akinek minden vágya, hogy ahhoz menjen férjhez, akit igazán szeret (Daphne), a független életben és alkotásban gondolkodó lánytestvér (Eloise) és még sorolhatnánk.

A könyvsorozat első kötetét feldolgozó évad főként Daphne és Simon történetére fókuszál, de azért a többi testvér is elegendő teret kap ahhoz, a nézők tűkön ülve várják, hogy mi lesz az ő sorsuk a későbbiekben. Azt már tudjuk, hogy

a napokban hivatalosan berendelt második évad főként Anthonyról fog szólni, de biztosak lehetünk benne, hogy vele párhuzamosan a többi testvér története is halad majd előre.

Fotó: Netflix

Az azonban egy másik kérdés, hogy a tervezett, tavasszal kezdődő forgatásra mennyire nyomja rá a bélyegét a járványhelyzet, illetve hogy nélkülöznünk kell-e emiatt a második évadban a grandiózus tömegjeleneteket, bálokat, és az élettől hemzsegő, tizennyolcadik századi utcákat. A nézői elvárások adottak, de valószínűsíthetően meg fog felelni a többségnek az, amit a folytatásban elénk tárnak.

A Bridgerton nem más, mint egy valóságból építkező tündérmese, egy könnyed limonádé, ahol a bemutatott kor felső tízezerjének „elsővilági problémáiba” kapunk betekintést,

vagyis olyan súlyos döntésekbe, hogy kihez kellene férjhez mennie az eladósorba került lánynak, kiről mit gondol az arisztokrácia, és mekkora tragédia egy előkelő család számára, ha az elherdált vagyon miatt a lányaik ugyanabban a ruhában kell mutatkozzanak a nyilvánosság előtt, amit már egyszer viseltek.

A legnagyobb „probléma” azonban pletykalap-szerkesztő Lady Whistledown „jelenléte”, aki gyakorlatilag

az elhallgatott, elkendőzött, háttérbe szorított botrányokról, szégyenteljes történésekről rántja le a leplet, ezzel kavarva fel az amúgy sem gondtalan kékvérűek mindennapjait.

Ebben a kirakat-világban ugyanis látszólag minden tökéletes, ami rossz, azt a szőnyeg alá söprik, és igyekeznek nem tudomást venni róla, ugyanakkor mint ahogy az minden korban jelen van: „a mit gondolnak rólunk mások?” kérdés a legnagyobb motiváló vagy éppen demotiváló erő.

Fotó: Netflix

A folytonos megfelelési kényszerben levő szereplők próbálják a tökéletesség és a minden rendben levés látszatát fenntartani, de ahogy az lenni szokott, ez nem működik, míg a világ, főként, ha valaki a háttérből folyamatosan azon ügyködik, hogy kiteregesse a szennyeseket.

Daphne és Simon, valamint a körülöttük levők sokszor komolytalan drámája sokszor már komikus, de pont emiatt élvezhető, ugyanis

nem kell shakespeare-i mélységeket elvárni a sorozattól, elég hátradőlni és élvezni ezeket a látszólag igencsak komoly, a kor szemével nézve beláthatatlan következményekkel járó, életeket meghatározó eseményeket, amin mai szemmel már csak nevetni lehet.

Fotó: Netflix

A nevetés mellett azonban időnként elszörnyülködhetünk, hiszen ha belegondolunk, hogy abban a korban miféle sorsuk volt a fiatal lányoknak (kezdve a hiányos szexuális felvilágosítástól egészen addig, hogy gyakorlatilag nem igazán volt beleszólásuk abba, hogy kihez menjenek férjhez), lehet, hogy már nem is annyira vonzó az egykori, színes, habos, szolgálókkal körülvett arisztokraták élete.

Természetesen a 21. században egy ilyen történet már nem készülhet el a mai gondolkodás és irányelvek beépítése nélkül, így gyakorlatilag

a feminizmus, az egyenlőtlenség és hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem is szerepet kap a történetmesélésben.

Fotó: Netflix

A korra jellemző rasszizmust is egy huszárvágással törlik el, vagyis magyarázatot kapunk arra, hogy miként lehetséges, hogy színesbőrűek is vannak a megbecsült arisztokraták között, és arra is kapunk magyarázatot, hogy magát Sarolta királynét miért színesbőrűként jelenítik meg (merthogy nagy valószínűség szerint tényleg afrikai felmenői voltak).

Összességében tényleg komikus, hogy egy olyan kosztümös, történelmi időkben játszódó dráma készült a Netflixnél, ahol

gyakorlatilag nem létezik a rasszizmus, az esélyegyenlőség hiánya azonban a hétköznapok része.

De ne akadjunk fel ezeken, hiszen a sorozat nem azért készült, hogy történelemleckét adjon, hanem, hogy szórakoztasson.

Fotó: Netflix

A Bridgerton pedig ezt teszi, valamiféle megmagyarázhatatlan írói bravúrral, hiszen végig fenn tudja tartani az érdeklődést,

nem fullad unalomba, nem tarkítják üresjáratok, és ahogy az a Netflix-sorozatokra egyébként is jellemző: „kéri” a rögtön elérhető következő epizódot.

Mindezek tükrében tehát érthető a sorozat iránti hatalmas érdeklődés, a Netflix pedig gyakorlatilag a Vaják és sok más könyvadaptáció mellett egy újabb aranytojást tojó tyúkot talált a Bridgertonban, amiről az évek során várhatóan az utolsó bőrt is lehúzzák (ami nem baj, ha ezt az első évadhoz hasonló színvonalon csinálják).

Akinek bejött az első évad, az most belevetheti magát Julia Quinn könyvsorozatába vagy a sorozatról szóló kismillió hírbe és elemzésbe világháló-szerte. És reménykedhet abban, hogy idén karácsonykor újabb Bridgerton-mindennapokba kaphat betekintést az ünnepi punnyadás közepette.

Fotó: Netflix

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport