A GTA VI és a többiek – ezeket a videójátékokat várjuk a legjobban (1.)

Tamás Attila 2024. január 24., 16:25

Minden eddiginél nagyobbra nőtt a videójáték-ipar, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy lankadni fog az érdeklődés ez a fajta szabadidős tevékenység iránt. Az előttünk álló időintervallumban számos ígéretes játék fog megjelenni, a gamer közösség pedig a pénztárcájával és a szabadidejével szavazhat bizalmat ezeknek. Listába szedtük az általunk legjobban várt videójátékokat, amelyek 2024-ben és 2025-ben érkeznek. Első rész.

A GTA VI és a többiek – ezeket a videójátékokat várjuk a legjobban (1.)
galéria
Hivatalos promóanyagon a 2025-ben érkező GTA VI főszereplői. Talán még egy játékot sem előzött meg ekkora várakozás, mint ezt Fotó: Rockstar Games

Elképesztő év volt 2023 a videójáték-iparban, hiszen minden hónapra jutott legalább 2-3 nagyköltségvetésű játék, a mellettük debütáló rengeteg középkategóriás és indie címről nem is beszélve.

Olyan játékok jöttek ki tavaly, mint a rekordeladásokat elérő Hogwarts Legacy, teljes ráncfelvarrást és modern grafikát kapott az egyik legnépszerűbb Resident Evil, a RE4, megjelent végre a régóta várt Diablo 4, kaptunk egy nagyon jó Star Wars-játékot a Jedi Survivor „személyében”, de ősszel olyan nagyágyúkat is lehetett nyüstölni, mint a Bethesda űrszimulátora, a Starfield, vagy épp az Insomniac-féle Marvel's Spider-Man második része, de egy kisebb Assassin's Creed-kaland, a Mirage is befért az éves játéknaptárba, de idénre a Cyberpunk 2077-et is rendesen gatyába rázták a fejlesztői.

Az év játéka ugyanakkor a nyár végén berobbant Baldur's Gate 3 lett, ami már korai hozzáférésben is játszható volt, ám az igazi nagyszerűségével a megjelenést követően szembesültek a játékosok milliói (mi is elkezdtük, de hatalmas játék, amin nem lehet és nem érdemes csak úgy „végigrohanni”).

A masszív, DnD (Dungeons & Dragons) alapokra építkező kaland új színt hozott a videójáték-iparba, ezért is alakult ki hatalmas hype körülötte, és kérdés, hogy fog-e ehhez hasonló részletességű és komplexitású játék készülni a közeljövőben, amely ekkora újrajátszhatósági faktorral rendelkezik.

Ha ennyire komplex videójáték nem is, de kellően szórakoztatónak vagy éppen egyedinek tűnő címek továbbra is vannak a fejlesztők és a kiadók tarsolyában, az évek óta várt darabokról, mint például a 2025-ben érkező GTA hatodik részéről nem is beszélve. Újabb összeállításunkban ezért

nem csak a 2024-ben érkező videójátékokra térünk ki, hanem a már bejelentett, várhatóan jövőre érkező legnagyobb címekre is.

Jöjjenek tehát az általunk legjobban várt videójáték-megjelenések.

Suicide Squad: Kill the Justice League (Rocksteady Studios) – megjelenés: február 2.

Nem túl biztató az a tény, hogy ez a játék már a 2022-es, legjobban várt videójátékos összesítőnkben helyet kapott, hiszen eredetileg két éve kellett volna megjelenjen. Ha úgy vesszük, akkor a „legrosszabbal” kezdjük ezt a listát is, hiszen oka volt annak, hogy ennyit halasztották a játékot: a legendás Arkham-szériát készítő Rocksteady Studiosnak időre volt szüksége, hogy rendesen kipolírozza a véleményünk szerint túl korán bejelentett videójátékát, amelyben ezúttal

az Öngyilkos Osztag négy tagjával szállhatunk szembe a Braniac nevű gonosz entitás által irányított Igazság Ligájának tagjaival (Batman, Superman, Zöld Lámpás, Wonder Woman, Flash).

A 2023 elején kiadott újabb előzetes beigazolta azt a „félelmet”, hogy a játék szolgáltatás-alapú lesz, és fizetéses battle pass-t fog tartalmazni, így az emiatti felháborodás eredményeként a fejlesztők újból időt kértek, vagyis újabb halasztás következett. A tűzoltás azóta is zajlik, rengeteg pozitív hangvételű és ígéretes promóanyagot adott ki a Rocksteady, emellett pedig a kritikusok mellett az egyszerű játékosok is belekóstolhattak már a kalandba, ugyanis be lehetett kerülni egy „szupertitkos” alfatesztbe, amiről egészen pár héttel ezelőttig nem lehetett semmit sem posztolni a neten.

Videó: Warner Bros. Games

Ebbe az alfa-tesztbe nekem is volt szerencsém bekerülni, így kipróbálhattam a játék alfa-buildjét, ami a lebutított minőség ellenére egy egészen pörgős és izgalmas looter-shoternek tűnt, ami

bár meglehetősen repetitív tud lenni egy idő után, a történet és a karakterek közti dinamika, na meg a könnyed hangvétel és a humor kellően ellensúlyozza a játékmenet egyhangúságát.

A játék nem találja fel a spanyolviaszt, viszont első látásra kellően szórakoztatónak és pörgősnek tűnik, pont olyannak, amivel a nap végén jól el lehet szórakozni agykikapcsolás gyanánt. Ha nem is lesz egy kiemelkedő darab, simán benne van a pakliban, hogy hasonlóan szórakoztató lesz, mint a 2022-ben megjelent Dying Light 2, amiben zombikat apríthatunk kedvünkre, ráadásul számos új tartalom és kiegészítő érkezett hozzá az elmúlt időszakban, a fejlesztők pedig tovább polírozták a kezdetben döcögősen indult játékélményt.

Videó: Warner Bros. Games

A Suicide Squad: Kill the Justice League-hoz is folyamatosan érkeznek majd az új tartalmak, kezdetnek ráadásul az is kiderült, hogy a négy Öngyilkos Osztag-figura mellett Joker egyik alteregója is játszható karakter lesz az első, ingyenes kiegészítőben.

Ha pedig első naptól nem csapunk le rá, biztosak lehetünk, hogy egy idő után bekerül a Game Pass vagy a Playstation Plus Essential kínálatába, ahol majd egy előfizetés áráért is kipróbálhatjuk.

Videó: Warner Bros. Games

Final Fantasy VII: Rebirth (Square Enix) – megjelenés: február 29.

Ha minket annyira nem is hoz még lázba, a 2023-as Game Awardson elnyerte már a 2024 legjobban várt játéka-díját, ami azért elég beszédes abban a tekintetben, hogy mekkora várakozás előzi meg a Square Enix újabb nagy dobását. A Playstation 1-klasszikus Final Fantasy VII JRPG (japán szerepjáték) újragondolása és modern grafikával való megjelenítése még 2020-ban kezdődött a Final Fantasy VII Remake-el, majd a Playstation 5-re is kiadott Remake Integrade-el, amely csak a sztori első részét meséli el. A Rebirth az a folytatás, amire rajongók milliói várnak, ez pedig első körben kizárólag Playstation 5-exkluzív lesz, az előzetesek alapján lélegzetelállító grafikai megjelenítéssel, hasonlóan a tavaly megjelent, különálló Final Fantasy XVI-hoz, amiből az iparági jelentések szerint a vártnál kevesebb fogyott. Ezt a csorbát köszörülheti ki a Final Fantasy VII: Rebirth, ami várhatóan évek múlva újabb résszel bővül majd, valószínűleg már az újabb konzolgenerációban, vagy a jelenlegi generáció végén. Aki szereti a JRPG-ket, azoknak ez nemhogy kihagyhatatlan, de egyenesen kötelező darab.

Videó: Final Fantasy

Rise of the Ronin (Team Ninja) – megjelenés: március 22.

Újabb Playstation 5-exkluzív játék érkezik március végén, szintén a keleti piacról. A Nioh első és második részét, valamint a tavaly megjelent, nehézsége miatt a vártnál kevesebb figyelmet kapó Wo Long: Fallen Dynasty-t is készítő Team Ninja boszorkánykonyhájából. A játék a tizenkilencedik század Japánjába repít vissza, számos fikciós elemmel kiegészülve, ahol harcosokként vethetjük bele magunkat a konfliktusokba, lóhátról, csáklyákkal vagy éppen különböző repülő alkalmatosságokkal segítségével, klasszikus fegyverekkel felvértezve. A 2020-ban megjelent, azóta kiegészítőt és Playstation 5-re átdolgozott grafikai megjelenítésű Ghost of Tsushima-utánérzésként is aposztrofálható játék biztosan számos kihívást és egy jól megírt történetet tár majd elénk, ahogy ezt már a Playstationnek dolgozó stúdióktól megszokhattuk. Reméljük, hogy nem kell csalódnunk a Team Ninja újabb alkotásában.

Videó: Playstation

Dragon's Dogma 2 (Capcom) – megjelenés: március 22.

A Rise of the Roninnal egy napon jelenik meg a Capcom idei nagyágyújának szánt, 2012-ben megjelent Dragon's Dogma: Dark Arisen folytatása, ami egy külső nézetes akció-szerepjáték, amelyben negyedmagunkkal indulunk küldetésekre, és fedezzük fel a körülöttünk levő hatalmas világot, és győzzük le az utunkba kerülő mindenféle mitikus szörnyeket és lényeket. Ha nem telítődtünk még a nyílt világú fantasy-kalandokkal, akkor a Dragon's Dogma második része jó időtöltés lehet számunkra.

Videó: Capcom

Senua's Saga: Hellblade II (Ninja Theory) – megjelenés: május 21.

Az, hogy hol tart manapság technológiailag a játékfejlesztés, és milyen távlatok nyíltak meg az Unreal Engine 5 fejlesztőmotor használatával, a Ninja Theory új játéka fogja megmutatni, ami egyfajta techdemónak is felfogható. A még 2017-ben megjelent Hellblade Senua's Sacrifice folytatása az első játékban megismert, hallucinációktól és traumáktól gyötört pikt harcosnő történetét meséli tovább, ezúttal sokkal nagyobb távlatokban, és jóval fejlettebb grafikai tálalásban.

A fejlesztők elmondása szerint annyira fejlett motion capture-technológiát használtak, ami valós időben képes megjeleníteni a Senuát játszó színésznő arcának minden egyes rezdülését, ebből pedig pillanatok alatt képesek voltak renderelni a végeredményt. Emellett a legutóbbi Xbox Developers Direct eseményen azt is megtudhattuk, hogy a játékban alkalmazott hangtechnika is különleges lesz, a háttérzajoknak is nagy szerepük lesz a minél jobb immerzió megteremtésében.

Videó: Xbox

Az újabb fejlesztői prezentációt követően az is kiderült, hogy nem lesz egy teljes árú játék, és körülbelül nyolc óra alatt végigvihető lesz a sztorija (kevéssel hosszabb az első résznél), emellett csak digitálisan jelenik meg, és első naptól bekerül az Xboxon és PC-n elérhető Gamepass-szolgáltatásba. És bár biztosan szemkápráztatóan fog kinézni egy combos PC-n, valószínűleg az olcsóbb és jóval elterjedtebb Xbox Series S konzolokon már nem a teljes pompájában, hanem valamelyest lebutítva, a 4K-s felbontást és a 60 FPS-t nélkülözve „élvezhetjük”.

Videó: GameSpot

Black Myth: Wukong (Game Science) – megjelenés: augusztus 20.

A tavaly év végi The Game Awards-gálán végre megjelenési dátumot kapott egy újabb, káprázatos előzetes kíséretében az egyik legjobban várt, a keleti piacról érkező soulslike-videójáték. A Black Myth Wukong a 16-ik századi, kínai Journey to the West regényen alapul, és annak világát illetve szereplőit tárja elénk.

Videó: IGN

Ebben egy Sun Wukong nevű majomfigurát irányíthatunk, aki számos ellenséget kell legyűrjön az útja során, a harcokat követően pedig különleges képességekre tesz szert, ami segíti őt a későbbi összecsapások során. Emellett alapból kis bogárrá, vagy óriás lénnyé változhat, annak függvényében, hogy épp melyik formának veszi épp hasznát a felfedezések és összecsapások során. A kihívásokat szerető, soulslike-műfaj kedvelőinek biztosan bejön ez a játék is, de a kevésbé „edzett” játékosoknak is érdemes lesz legalább egy próbát tenniük vele, már csak a pazar grafikai megjelenése miatt is.

Videó: IGN

Avowed (Obsidian Entertainment) – megjelenés: 2024 ősze

A Pillars of Eternity világában játszódó akció-szerepjáték a Microsoft egyik nagy dobásának ígérkezik idén ősszel, amiben belső nézetből irányított karakterünkkel fegyvereink vagy épp varázslataink segítségével gyűrhetjük le az ellenséget, és teljesíthetünk küldetéseket egy hatalmas, nyílt, és keresztül-kasul bejárható fantasy-világban. A The Elder Scrolls-játékok népszerűségét egyértelműen meglovagolni akaró Avowed egy különleges, sok változatosságot kínáló szerepjátéknak tűnik, ami megjelenése napjától elérhető lesz a Gamepass kínálatában. Ebbe kaphattunk most egy elég részletes betekintést az Xbox Developers Direct események köszönhetően.

Videó: Obsidian Entertainment

Videó: Xbox

GTA VI (Rockstar Games) – megjelenés: valamikor 2025-ben

És akkor végül, de nem utolsósorban, az elefánt a szobában, az elkövetkező időszak legjobban várt játéka, a várhatóan mindent letaroló Grand Theft Auto (GTA) hatodik része zárja az összeállításunk első részét. A már több, mint tíz éve megjelent GTA V-ből a kiadó már mondhatni minden pénzt kisajtolt, hiszen időről időre újabb és újabb verziókban adták ki, a GTA Online pedig szintén elképesztő pénzeket hozott a konyhára. Eközben a még be nem jelentett hatodik rész is egyre forróbb téma lett a neten terjengő mindenféle spekulációknak és teóriáknak köszönhetően, amíg egy nagyobb szivárgás során ki nem derült, hogy női főszereplője lehet a játéknak. Mondhatni a Rockstarnál ettől kezdve semmit sem bíztak a véletlenre, nagy publicitást kapott tweetben jelentették be, hogy előzetest kap a milliók által várt hatodik rész, majd ennek a dátumát is közzétették. December 6-ára, egy nappal a The Game Awards előtt tervezték közzétenni, azonban egy hekker rendesen beleköpött a levesükbe, ugyanis sikerült megszereznie az előzetest, amit a tervezett időpont előtt egy fél nappal (nálunk az éjszakai órákban) feltöltötte azt a netre, így a Rockstar tűzoltás gyanánt szintén élesítette a rendes előzetest.

Videó: Rockstar Games

Ahogy az várható volt, a rövid, játékmenetet nem tartalmazó előzetes

minden létező nézettségi rekordot megdöntött, anyagunk publikálásakor már több mint 170 millió megtekintésnél jár, a rajongók már minden egyes képkockáját kielemezték, és a gamer-közösség tűkön ülve várja, hogy mikor érkezik a pontos dátumbejelentés, hiszen a belengetett 2025-ös megjelenési dátum lehet akár a jövő év első fele, de akár a vége is.

Aki arra számít, hogy a gondosan, rengeteg anyagi ráfordítással összerakott PC-jén fogja nyüstölni a következő GTA-t, az jobb, ha beruház egy játékkonzolba, ugyanis a Rockstar először Playstation 5-re és Xbox Series X/S-re adja ki a játékot, PC-re pedig várhatóan 1-2 évre rá lesz elérhető. A gaming-közösségnek egyelőre a 2025-ös év sem tud elég hamar beköszönteni, hogy végre belevethessék magukat a történelem talán eddigi legjobban várt szórakoztatóipari termékébe.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport