A Jedi Survivor az egyik legjobb dolog, ami a Star Wars-univerzummal történhetett

Tamás Attila 2023. június 06., 17:37 utolsó módosítás: 2023. szeptember 07., 10:42

Nem gondoltuk volna, hogy épp egy videójáték lesz az, ami feledteti a Disney-éra Star Wars-trilógiájának felszínességét és csapnivaló színvonalát. Mint kiderült, jó Star Wars-játék is tud készülni, ha a kiadó a kapzsiság helyett a hosszútávú kifizetődést választja, ahogy történt ez most a Jedi: Survivor és az azt megelőző Fallen Order esetében.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

Bár hatalmas potenciál van a franchise-ban a videójátékos szegmens terén, az elmúlt években mégsem készültek emlékezetes, nagyköltségvetésű Star Wars-játékok, pláne nem a Disney-érában. Egészen mostanáig.

Bár úgy tűnik, hogy a Lucasfilm felvásárlásával a világ összes pénze rendelkezésre áll újabb és újabb Csillagok háborúja történetek elkészítésére úgy filmes, mint sorozatos, és különböző interaktív médiumok formájában (mint például a videójátékok),

ezek fejlesztése azonban meglehetősen időigényes és nem egyszerű folyamat.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Star Wars-játékok licence a Lucasfilmen belül az EA-kiadónál volt, nekik köszönhetjük többek között a Star Wars: Battlefront első és második, – meglehősen viharos fogadtatásban részesült – játékait, amik pofátlan mikrotranzakciókkal voltak tele a megjelenésükkor, és alaposan le is degradálódott miattuk a kiadó Electronic Arts hírneve. Ezért is volt meglepő, hogy

2019-ben egy mikrotranzakcióktól mentes, sztoriorientált Star Wars-játékkal, a Jedi: Fallen Orderrel rukkoltak elő, aminek története közvetlenül az előzménytrilógia harmadik filmje, a Sithek bosszúja után játszódott, és a 66-os parancsban kiadott jedi-mészárlás egyik túlélőjéről, Cal Kestis padawanról szólt, aki eddig semmilyen mozgóképes feldolgozásban nem kapott (még!) szerepet.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Birodalom kiépülésével párhuzamosan futó cselekmény Cal azon próbálkozását követi végig, ahogy az ügyének segítőivel megpróbálja felkutatni a mészárlást túlélt jediket és tanítványaikat, hogy velük újjáépíthesse a legendás jedi-rendet, akiknek segítségével szembeszállhat a birodalommal. Mint az eredeti filmtrilógiának köszönhetően tudjuk, ez végül nem így történt,

Cal története azonban ott fut párhuzamosan a Skywalker-sagával, és bár nem egy fősodratú Star Wars-történet, de ez is immár a kánon részét képezi.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Jedi: Fallen Order egy, a kissé döcögős és hibákkal teli startja után az egyik legjobb Star Wars-játékká nőtte ki magát a megjelenését követően, ami nem volt nehéz, hiszen nagyítóval kell keresni nemhogy a jó, hanem egyáltalán a Star Wars-játékokat az utóbbi időben. A többjátékos, és azóta kikupált Battlefrontokat leszámítva azóta megjelent a kilenc film cselekményét vicces formában feldolgozó Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ami inkább lego-, mintsem hagyományos értelemben vett Star Wars-játék, ugyanakkor ott volt a Playstation VR-ra kiadott Rogue Squadrons is, amiben VR-sisak segítségével élhettük át, hogy milyen a birodalom ellen lázadó, X-szárnyúakat vezető pilótának lenni, ám mivel nem túl elterjedt az otthoni VR-eszközök használata, ezért kevesek kiváltsága volt ez a virtuális valóság-produktum.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Fallen Orderben viszont szinte minden megvolt, amit egy Star Wars-rajongó kívánhatott: a kissé darabos mozgású Cal Kestis jedi-tanoncot irányíthattuk benne, aki fénykardjával küzdötte magát előre a különböző pályákon, rohamosztagosokat, droidokat, a bolygókon fellelhető ellenséges lényeket és a rá vadászó, Dart Vader szolgálatában álló éjnővéreket (nightsisters) győzve le, hogy

megszerezzen egy különleges eszközt, ami az életben maradt jedik és padawanok tartózkodási helyét mutatta, így végzetes lett volna, ha az a sötét oldal használóinak a kezébe kerül.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A játékmenet terén a soulslike-műfajból inspirálódtak a készítők, ami nehezebb fokozatokon alapos kihívást jelentett a játékosok számára, hiszen nem volt egyszerű végigküzdeni magunkat a combosabb ellenfeleken, akiknek harci stratégiájuk abban állt, hogy

„büntettek” minden apró hibát, amit a karaktert irányító játékos elkövetett, és sokszor egy lövéssel, ütéssel vagy épp hárítással végeztek hősünkkel.

A halál után pedig kezdődhetett elölről a küzdelem az utolsó meditációs ponttól, elveszítve az időközben megszerzett tapasztalatai pontokat, sokszor a pálya másik feléről indulva a legyőzendő ellenfeleknek.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

Akit azonban megizzasztott a nehéz játékmenet, az könnyebb fokozatra is válthatott, így aki inkább a sztori, és nem a kihívások miatt vetette bele a játékba magát, az is tudott haladni ahelyett, hogy többtucatnyi alkalommal harapott volna fűbe a karakterével.

A játékos tényleg jedinek érezhette magát, illetve megtapasztalhatta, hogy milyen fénykarddal és az Erő használatával átküzdeni magát minden ellenségen.

A játékban bejárható bolygók különböző helyszínei pedig már csak hab volt a tortán, hiszen ezek révén

még jobban átélhetővé, bejárhatóvá vált a Star Wars elképesztően változatos világa azokon a helyszíneken túl, amiket eddig a filmekben és a sorozatokban láthattunk.

Az egyetlen negatívum az átláthatatlan térkép és a gyorsutazási lehetőségek hiánya volt, hiszen sokszor kellett bejárni ugyanazokat az útvonalakat, ami elég bosszantó tudott lenni, amikor a különböző helyszínekre való visszatérés után megint végig kellett küzdenünk magunkat ugyanazokon az ellenfeleken, akikhez korábban is szerencsénk volt.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Jedi: Fallen Order folytatása, az április 28-án megjelent Jedi: Survivor ezeket a hibákat javította ki, és tette tökéletesebbé mindazt, amit a korábbi játék felépített. Bár ez a játék is rögösen indult, és kritikánk megjelenéséig még számos javítanivaló van rajta, de végigjátszható úgy PC-n, mint újgenerációs konzolokon (a korábbi konzolgenerációra már nem jelent meg), és a teljesítménybeli hibái és helyenként csapnivaló grafikai megjelenítése ellenére (amikről már egy korábbi anyagunkban írtunk, ezért most nem térünk ki ezekre) egy igazi, nagybetűs játékélmény, ami ott van az év eddigi legjobb videójátékai között.

Az öt évvel a Fallen Order cselekménye után játszódó Jedi: Survivorben már egy sokkal erősebb, magabiztosabb Cal Kestist irányíthatunk, akinek az első játékban megtanult képességei és harci technikái megmaradtak (így például már a játék elejétől forgathatunk duplapengéjű fénykardot), de az arzenálja és a tudása kibővült, illetve bővíthetjük a játék során kioldott fejlesztések révén.

A folytatás minden szempontból nagyobbnak érződik az elődjénél: maga az általunk bejárható világ nagyobb és szélesebb spektrumú lett, itt tényleg könnyebben átélhető, hogy mennyire hatalmas például a főváros-bolygó, a Coruscant, de a játék során a bázisunknak számító Koboh, vagy a későbbiekben felkereshető világok is monumentálisak.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

Kal Cestis mondhatni eltörpül a környezetéhez képest, a vele bejárható területek, annak ellenére is hatalmasak, hogy a játék egyébként nem nyílt világú, de a God of Warhoz és folytatásához a God of War: Ragnarökhöz hasonló pályatervezésű. Itt aztán

tényleg megéri a küldetések fő útvonaláról letérni, ugyanis túlzás nélkül minden barlang, minden eldugott bemélyedés, minden mellékösvény nyújt valami felfedeznivalót.

Ugyanakkor meg is éri kutakodni a különböző helyszíneken, hiszen így találhatjuk meg a kötelezőn túli fejlesztéseket, így tehetünk szert plusz tapasztalati pontokra, amiket aztán a képességek kioldására használhatunk, de lehet, hogy

egy hosszú barlangrendszer mélyén kapunk olyan fejlesztéseket, amivel növekszik az életerőnk, vagy erősödnek az erőhasználó tulajdonságaink.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

Többségben azonban kozmetikai fejlesztéseket találunk a játéktéren gazdagon szétszórt ládákban, így gyakorlatilag Cal-t is annyira személyre szabhatjuk, amennyire csak szeretnénk. Míg a Fallen Orderben a fénykardunkat, valamint a társunkká és nélkülözhetetlen segítőnkké váló cuki BD-1 névre hallgató droidot, valamint az általunk használt poncsók színét és formáját tudtuk váltogatni,

a Jedi Survivorben azonban Cal kinézetén túl (haj, szakáll, ruházat, stb.) a fénykardunk és a később mellé kapott sugárvetőnk minden egyes elemét külön színezhetjük, cserélhetjük, váltogathatjuk, kombinálhatjuk.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

Mondjuk ez megint ilyen játékba rakott pepecselés, mivel az átvezető videókon kívül nem igazán látszik, hogy milyen fénykardot vagy sugárvetőt raktunk össze magunknak, de azért jóleső érzés, hogy ezt is ilyen alapossággal dolgozták ki a fejlesztők. Természetesen a fő küldetésen túl rengeteg melléktevékenységet is pakoltak a játékba, ami manapság elmaradhatatlan, hiszen

a játékos kell érezze, hogy megérte a játékra kiadott pénzt, így ezeknek a mennyiségére sem lehet panasz.

Rengeteg időt el lehet tölteni úgy ebben a játékban is, hogy nem a történetben haladunk előre, hanem valamilyen megbízást, melléküldetést, plusz feladatokat teljesítünk, amikért természetesen jutalmakat, fejlesztéseket kapunk.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Fallen Order is jó volt abban, hogy egy teljesen új történetet mesélt el új, eddig nem ismert szereplőkkel a Star Wars-univerzumon belül, a Survivor pedig ezt is jól viszi tovább, hiszen

ismét egy egész jó történetet sikerült elmesélniük a készítőknek, ami filmként és sorozatként is megállná a helyét, és a jobb Star Wars-történetek (mint például a legutóbb az Andor) közé tartozna.

Természetesen az interaktivitás, vagyis a tény, hogy mi vagyunk ennek a történetnek a kibontói és alakítói, nagyot dob az élményen, de ezt leszámítva is egy jó Star Wars-sztori bontakozik ki előttünk

jól kidolgozott karakterekkel, drámákkal, fordulatokkal és abszolút hihető és elfogadható motivációkkal, ráadásul itt nincsenek olyan zsibvásári fordulatok, mint a Disney-trilógia esetében, ahol „Palpatine valahogy visszatért”.

Az antagonista nem a szokásos, „a sötét oldalt választom az erő és a vele járó hatalom miatt”, hanem egy jól kitalált és kidolgozott, abszolút átélhető motivációkkal rendelkező karakter, a történet fordulatai pedig meglepőek és váratlanok (már ha nem fut spoilerekbe az ember), a karakterek pedig kellően elmélyítettek és kidolgozottak, igaz, hogy néhány mellékszereplőnek fájóan kevés idő jut a mintegy 20 óra alatt végigjátszható fő sztoriszál alatt.

Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó

A Jedi Survivor minden technikai hibája ellenére egy pazar videójáték, ami bár jobb formában is megjelenhetett volna, de

így is az év, és a jelenlegi konzolgeneráció egyik kiemelkedő alkotása lesz, ami természetesen „kéri”, hogy következő rész is készüljön belőle, ezt azonban nem a közeljövőben fogjuk megkapni (ha megkapjuk egyáltalán).

Aki tehát szereti a Star Warst, és szeretne egy jó Star Wars-játékot kipróbálni, annak mondhatni kötelező a Jedi Survivor a Fallen Orderrel együtt. Amíg a jövőben érkező Star Wars-filmekre és sorozatokra várunk, addig hiánypótló lehet azoknak, akik szeretik a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban játszódó történeteket.

•  Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó
Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó
•  Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó
Fotó: Star Wars Jedi: Survivor/Képernyőfotó
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport