Hagyományőrzés és környezettudatosság. A jövőről is szól a Fölszállott a páva új évada

Liget 2019. október 07., 15:01

A Fölszállott a páva tehetségkutató új gyerekévadában a hagyományőrzés mellett a környezettudatosság is fontos szerepet kap. A műsor a szeptemberi válogatók legjobb pillanataival indul október 25-én a Duna Televízióban – adja hírül az MTI, az MTVA Sajtó Osztályának tájékoztatója alapján.

Hagyományőrzés és környezettudatosság. A jövőről is szól a Fölszállott a páva új évada
galéria
A népzenei és néptáncos tehetségkutatóra a 6 és 14 év közötti korosztály jelentkezhetett Fotó: Gábos Albin

A 6 és 14 év közötti korosztály jelentkezhetett idén a népzenei és néptáncos tehetségkutatóra. A gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat. A két felvezető adásból derül ki majd, hogy kikkel találkozhat a közönség a november 8-án induló élő adásokban. Akárcsak az előző években,

ezúttal is 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai,

és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

A közlemény szerint a Fölszállott a páva indulói fiatal koruk ellenére nagyon is tudatosak, ha környezetvédelemről van szó. A jelentkezők nagy része szerint ahogy a kultúránkat, hagyományunkat ápoljuk, ugyanúgy a bolygónk jövőjére is oda kell figyelni.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

„A Fölszállott a pávában most már nemcsak a hagyományőrzésről van szó, hanem a jelenünkről és a jövőnkről is. Sok mindent tanulhatunk ezektől a gyerekektől”

– mutat rá Péter, aki szerint fantasztikus nyomon követni, miként öröklődik át „az évezredes tudás generációról generációra a szemünk előtt”.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.