Rédai Attila

2019. február 14., 15:48

Szeress

Szeress, mint önmagad szeretnéd, ha nem volna ez önmaga ellen. Vagy épp azért.
Szeress, mint ahogy a kutyádat szeretnéd. Vagy ahogy a kutyád szeretne téged.
Szavak nélkül, a tekinteteddel.
Szeress magadért, a világért és a világ ellen. Szeress értem.
Szeress, mintha nem volna más, akit szeressél. Szeress, mert létezel.
Szeress, ha érdeked, és szeress, ha nem. Vagy épp azért.
Mert nincs értelme, és mégsincs fontosabb.
Szeress, mint hazatérés előtt a tengert. Sárgán-melegen körbeölelve, zavarosan.
Szeress egyszerűen. Szeress fájdalommal.
Mint kedves sírt a temetőben. Emlékezve.
Szeress, mert mindjárt vége.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Péter Beáta 2019. július 19., péntek

Péter László: a tánc az életre nevel

Már hatévesen ropta a táncot, és a rá következő negyven évben abba se hagyta. Életformájává vált a néptáncolás, és noha közel negyven táncot ismer, úgy véli, még mindig van tanulnivalója. Péter Lászlónak az idei Ezer Székely Leány Találkozón volt az utolsó fellépése hivatásos t&

Katona Zoltán 2019. július 18., csütörtök

Miért nézzünk terroristás játékfilmeket esős délutánokon?

Mert izgalmasak. Mert igazak – már amennyire a filmesek nem tesznek bele még néhány csavart az amúgy néha szörnyűségesen egyszerű történetekbe. Mert jól vannak megcsinálva. Mert – jóisten őrizz! – egyszer velünk is megtörténhetnek.

D. Balázs Ildikó 2019. július 12., péntek

Székelyföldi brácsás a nagyvilágban

Csíkszereda, Kolozsvár, Budapest, Groningen, Graz, Bécs, Brünn – csak néhány állomás, ahol Antal Sándor hosszabb, rövidebb ideig megfordult, élt, tanult, belekóstolt a nagyvilági életbe. A székelyföldi fiatalember szabadságvágya határtalan, szárnyalni akar, fejlődni. Legnagyobb ellensége a rutin. Kalandos életéről mesélt.

Tamás Attila 2019. július 11., csütörtök

Stranger Things: színesebb, hangosabb, viccesebb, ijesztőbb és retróbb, mint valaha

2016-ban egy olyan csupaszív, a nyolcvanas évek iránti nosztalgiahullámot meglovagló sorozat hódította meg a világot, aminek a közönségkedvenccé válása számos tényezőnek köszönhető. A harmadik évad magasabbra teszi a lécet: a Stranger Things színesebb, hangosabb, viccesebb, ijesztőbb és retróbb, mint korábban. Kritika.

Katona Zoltán 2019. július 10., szerda

Korunk antihőse: a múltjába meredő lúzer

Írtál te is tizenévesen verseket csajokhoz, amelyeket aztán nem mertél megmutatni nekik? Jártál edzésre, de rájöttél, hogy soha nem lesz belőled sportoló? Énekeltél tükör előtt, s azt képzelted, hogy rocksztár lesz belőled? Festettél, rajzoltál úgy, hogy a felnőttek ránéztek és elhúzták a szájukat, még ha mosolyogtak&

Péter Beáta 2019. július 05., péntek

A zenész nem utazik frakkban a villamoson

Zongorista, karmester, zeneszerző – ő Szüts Apor, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató zenei vezetője. Egy csíki mesterkurzuson látogattuk meg, ahol többek között eddigi zenei pályafutásáról és a RockGiovanni körül kialakult botrányról is beszélgettünk.

Szász Cs. Emese 2019. július 05., péntek

A Kultúrpalota mint kincsesláda

Bár sokan nap mint nap elsétálnak mellette vagy gyakran bemennek egy-egy előadásra, mégis alig tudnak valamit a magyar szecesszió gyöngyszemének tartott marosvásárhelyi Kultúrpalotáról. Ha pedig elmegyünk egy róla szóló idegenvezetésre, rájöhetünk, hogy eddig csak néztük, de nem láttuk ezt a csodálatos épületet.

Tamás Attila 2019. július 04., csütörtök

Időutazós sztori nem volt még ennyire tökéletes

Egy kisvárosban megmagyarázhatatlan dolgok történnek: emberek tűnnek el, senki sem érti, hogy mi történik. Aztán kiderül, hogy egy időkapun keresztül 33 évet előre vagy vissza lehet utazni az időben. Izgalmasan hangzik? Akkor még semmit sem mondtunk napjaink egyik legjobban megírt Netflix-sorozatáról.

Katona Zoltán 2019. július 01., hétfő

A rozsdás torpedó tovább úszik a cél felé

Lovasi András idén szólólemezzel rukkolt elő, nem is akármilyennel. A tizenegy dal tizenegyféle, s még mindig nincs olyan, hogy valami „lovasis”. Lemezkritika.

Tamás Attila 2019. június 27., csütörtök

Csernobil, ahogy a túlélők emlékeznek rá

Letehetetlen könyv, de nem az izgalmas, szövevényes cselekmény miatt. Egy megrázó, milliókat érintő katasztrófa dokumentációja, a leghitelesebb forrásból: a túlélők történeteiből. Szvetlana Alekszijevics dokumentumkötete, most, hogy Csernobil tragédiája ismét bekerült a köztudatba, mondhatni, kötelező olvasmánynak számít.

Vélemény
Tamás Attila: Gyorselemzés a 2019-es Oscar-díjakról

Meglepő volt és mégsem az Amerikai Filmakadémia döntése, vagyis, hogy a Zöld könyvet kiáltották ...