A télen is vendégváró úticél

Liget 2022. január 26., 11:39

A téli fagyok ellenére is telt házzal működnek a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum fedett részlegei. Az Európa legnagyobb termálvizes fürdőparadicsomává nőtt kelet-magyarországi kisváros üdülőtelepe körül hemzsegnek a szállodák és vendéglők. A Székelyhon Erdélyi Gasztró melléklete virtuálisan a Nr. 8 nevet viselő étteremben látja vendégül olvasóit.

A télen is vendégváró úticél
galéria
Téli fürdőzés Hajdúszoboszlón Fotó: Kisréti Zsombor

A 30 hektáros területen fekvő hajdúszoboszlói Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely 15 ezer négyzetméteres fedett részlegének köszönhetően télen-nyáron telt házzal üzemel. Nyári csúcsidényben a szabadidőközpont befogadóképessége 27 ezer fő, a koronavírus-járvány miatt az utóbbi két évben azonban csupán a felét tudta fogadni e hatalmas tömegnek.

Hajdúszoboszló a legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon, ahová elsősorban a Kárpát-medencei utódállamokból, főleg Romániából érkezik sok vendég.

A Debrecentől 22 kmre fekvő alföldi városban mintegy 150 szálló, panzió, apartman és magánszállás áll a kikapcsolódni vágyó fürdővendégek rendelkezésére

Aki kisvendéglőre vadászik, az számos jó helyre bukkan,

ezek közös vonása, hogy a hagyományos magyar konyha mellett az európai, főleg a mediterrán konyha ételeiből kínálnak remek fogásokat. Legutóbbi látogatásunk alkalmából a Nr. 8-at próbáltuk ki.

Klasszikus fogás: kacsacomb vörös káposztával Fotó: Kisréti Zsombor

Igaz, nem az étterem semmitmondó neve vonzott, hanem az étlapján fellelhető barátságos hangzású ételek, mint a hagymás velő pirítóssal, kacsamáj savanyúsággal, orja- vagy muskotályos almaleves, bográcsgulyás, vörösboros marhapörkölt, sertésborda bécsi bundában, túrós csusza tepertővel, tanyasi csirke szilvával, bőrös malackaraj jóasszony módra vagy omlós kacsacomb almás káposztával és tócsnival, hogy csak a legínycsiklandósabb fogásokat soroljam.

Rántott agy Fotó: Kisréti Zsombor

A teljes cikket megtalálják a Székelyhon napilap legfrissebb számának Erdélyi Gasztró mellékletében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.