Képmás-estek Erdélyben a rendről és a média küldetéséről

Liget 2022. november 22., 10:12 utolsó módosítás: 2022. november 22., 10:13

Erdélybe látogat a magyarországi Képmás magazin szerkesztősége: november 23-án és 24-én Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában izgalmas témákat boncolgatva tartanak rendhagyó Képmás-esteket.

Képmás-estek Erdélyben a rendről és a média küldetéséről
galéria
A sepsiszentgyörgyi Képmás-est meghívottjai: Derzsi Dezső, Kakassy Blanka és Vass Zsuzsanna Fotó: Forrás: Képmás magazin

A 20. születésnapja alkalmából érkezik Erdélybe a Képmás magazin szerkesztősége, hogy az immár évtizedes hagyománnyal rendelkező Képmás-estek keretében mutatkozzon be. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg.

Sepsiszentgyörgyre a Színház és pszichológia sorozat népszerű adventi témáját viszik, bevonva helyi színészeket és egy erdélyi szakértőt. November 23-án 19 órától a Fidelitas Hotel konferenciatermében tartják a Rakjunk egy kis rendet! című estet, amelynek keretében

az ünnepi készülődés, a házimunka, az otthoni munkamegosztás, a rend fogalma témáját járják körül, valamint azt, hogy mi kell a hétköznapi komfortérzetünkhöz és az ünnepi hangulathoz.

Az eseményen Vass Zsuzsanna és Derzsi Dezső, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata tagjainak improvizációs jelenetei után Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget a meghívott szakértővel, Kakassy Blanka coachal.

Rágógumi vagy táplálék? Mi a média küldetése? a címe a csíkszeredai Zengő Térben november 24-én 17.30-tól kezdődő rendhagyó Képmás-estnek, amelyen a magazin teljes szerkesztősége részt vesz. Erre az alkalomra közös gondolkodásra várják a helyi média tagjait és minden olyan érdeklődőt, aki egyetért velük abban, hogy

a média korunk egyik legfontosabb véleményformáló tényezője, olyan eszköz, amellyel sokat lehet rontani és javítani az életünkön.

Többek között olyan témákról beszélgetnek majd, mint a média küldetése az információ közvetítésén és a szórakoztatáson túl, az újságíró felelőssége lapzárta után, a bulvár etikai határai, valamint az objektivitás illúziója.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.