Tippek az ünnepi sminkeléshez: a visszafogottól a dögös füstösig

Dávid Anna Júlia 2017. december 29., 15:55

Bár az ajándékbontásnak már vége, karácsony és szilveszter között általában rendre felkeressük a rokonokat, barátokat, akár a távoli ismerősökkel is összefutunk egy kávéra. Ilyenkor azért szeretjük a legjobb formánkat hozni, még az arcunkon is. A visszafogottól a dögös füstösig sok mindent kipróbálhatunk.

Tippek az ünnepi sminkeléshez: a visszafogottól a dögös füstösig
galéria
Az ünnepen is szeretnénk a legjobb formánkat hozni Fotó: Dávid Anna Júlia

Az ünnepi találkozások örömére készülve nemcsak lakásainkat dekoráljuk ki, asztalainkra tesszük a legjobb falatokat, de a küllemünket is igyekszünk ünnepi formába hozni. Éppen ezért a karácsonyi sütemények után, de még a szilveszteri finomságok előtt elhívtuk a már jól ismert cukrászlányunkat, és megkértük Kovács Krisztina kozmetikus, smink-, tetováló, - és maszkmestert, mutassa meg, hogyan készüljünk okosan egy-egy ilyen összejövetelre vagy éppen az idei évet lezáró utolsó bulira. Krisztina három alternatívát mutatott nekünk, melyekkel szinte bárhol megjelenhetünk.

Elsőként egy ünnepélyes, mégis kissé visszafogott festés

 „Föld színek az örök divat, ha nem akar mellényúlni és a biztos szépséget választja az alany” – osztotta meg véleményét. Így elsőnek egy szokványos, három árnyalatos sminket választott: a szemzug világos, „jelen esetben belecsempésztem egy kis ünnepi hangulatot úgy, hogy egy gyöngyházfényű szint választottam”. Majd a szemek szélén sötét barna színt vitt fel, amit később, egy harmadik színné alakítva szépen ecsettel összemosott. Persze, akinek túl erős, használhat világosabb árnyalatot is.

Ha nem akar mellényúlni az alany és a biztos szépséget választja Fotó: Dávid Anna Júlia

„Alkalmi sminkről lévén szó, picit csaltam a tusvonallal, és elől vékonyan húztam, de a végét megvastagítottam” – magyarázza a kozmetikus. Majd hasznos tippként megjegyezte, hogy a bevett szokás ellenére jó az alapozást a smink elkészülte utánra hagyni, hiszen számtalan vendége panaszolta, hogy mikor végre eltalálta a tökéletes alapozást majd egy kis szemhéjpúder lehull, beleül az alapozóba aztán lehet törölni egy jó sminket. Közben a szempilla spirált is felvitte a szemhéjra, és kész is volt az első smink. „Fogadjunk, mindig elkened, és öl a méreg, mert megint kezdheted elölről?!” – tette fel a költői kérdést: „ha felkented, hagyd megszáradni, addig fogj neki az arcpírnek”. Közben javasolja,

most válasszunk egy fényes pirosat, illetve egy fényes barnát: egyrészt most a fény az új divat, másrészt egészségesnek tűnik tőle a bőr.

Miután felvittük a pírt, érdemes a kézen lehúzni, máskülönben olyan hatása lesz, mintha egy bohóc maszkot készítettünk volna, így viszont a kezünkön marad a felesleg nem pedig az arcon. Miután megszáradt a spirál, a pilláikon a kozmetikus javaslatára fogjunk egy száraz fülpucolót, és finoman palljuk le a festék fölös részét. „Én egy kicsit extrémebb lilás rózsaszínű rúzst választottam, de ha te az egyszerűbb dolgokat szereted, használj valami világos rúzst, és kezdődhet a buli” – fejezte be az első alkotást Krisztina.

 Fény az új divat
„Mindenkinek van egy cukorborsó barátnője: ha nem jut eszedbe egy sem, akkor valószínűleg te vagy az, és ez a neked való”

– állapította meg Krisztina.

Munka közben. Készül az ünnepi smink Fotó: Dávid Anna Júlia

Ehhez a lágyabb, fényesebb sminkhez egy csillámos világos szemhéjpúdert kell használni, ezt úgy vigyük fel, hogy jusson a szemzugba is, majd a szem alatt is hosszan végig, ezután húzzunk egy kicsit vastagabb tusvonalat végig. Az arc pirosítására egy fényespiros színt használtunk. A fényes szemhéjpúderből egy kicsit az orr hegyére és a száj szélére, valamint az arccsontra is használtunk.

Amikor a fény az új divat Fotó: Dávid Anna Júlia

Nyugodtan használhatunk felűnő árnyalatú rúzst, persze, amíg a „cuki vonalat” képviseljük semmiképpen ne sötétet, ha már áthajlanánk a dögösbe, akkor jöhet a bordó.

Dögös füstös

„Ez a smink a dögös smink, a füstös” – derült ki, az erős színekre való rácsodálkozásomkor. „A szemhéjtusodat rakd be a szempilla tőbe, majd egy fülpucolóval mosd el, ezután egy csillámos, fekete szemhéjpúderrel erősíts rá a szemhéj végénél” – magyaráz a szakember.

Dögös füstös. Ennél a sminknél a rúzs választás csupán azon múlik, mennyire vagyunk bevállalósak Fotó: Dávid Anna Júlia

Ezután egy világos, valamilyen kis csilivili szemhéjpúdert kenjünk a szemfestő ecsetre, és egy mozdulattal a szem zugtól egészen a szem közepéig hosszan húzzuk. Ennél a sminknél a rúzs választás csupán azon múlik, mennyire vagyunk bevállalósak. De ha szilveszteri bulira készülnünk, akkor jöhet egy igazi piros. Krisztina szerint így vigyük magunkon az újévi szerencsét, mert ezzel a sminkkel bárki a buli bombája lesz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.