A hely, ahol csoportos virtuális élményeket kínálnak

Dimény Árpád István 2023. február 10., 19:48 utolsó módosítás: 2023. február 10., 19:50

Megnyílt Kovászna megye első VR-arénája. Sepsiszentgyörgyön, a Csíki utca 15. szám alatti VR-verzumban a videójáték-rajongók egy sokszereplős virtuális világban próbálhatják ki magukat.

A hely, ahol csoportos virtuális élményeket kínálnak
galéria
Fotó: VRverse

Mifelénk egyelőre még újdonságszámba megy az olyan típusú játékterem, ahol nem különféle konzolok vagy számítógépek előtt ülve kell játszani, hanem futópadszerű, ún. Kat Walk platformokon, fura szemüvegekkel a fejünkön.

Az újonnan nyílt szentgyörgyi játékcsarnokban négy ilyen VR-állomás található, ezeken 360 fokban mozoghatunk, akár futhatunk is, tehát valós idejű mozgást végzünk a virtuális térben.

A VRverse öt többjátékos, „menekülőszobás” játékot és két FPS, vagy egyes szám első személyű, lövöldözős játékot kínál 2-4 fős csoportok számára.

A terem megvalósításának ötlete Kasléder József fiatal sepsiszentgyörgyi vállalkozó fejéből pattant ki, aki tíz évig élt Nagy-Britanniában, tehát volt ahonnan ötletet merítsen. A terv gyakorlatba ültetéséhez unokatestvérével pályázott az Innotech Student – Start Up Student kiíráson. A kezdeti beruházás mintegy 60 ezer euróba került, de mivel ebben a műfajban állandó az újdonság,

a további fejlesztési lehetőségeknek a határa a csillagos ég.

„Sem a környékünkön, sem Csíkszeredában, vagy Brassóban nem láttam ilyen virtuális arénát, csak Bukarestben van hasonló, ezért mertünk belevágni” – mondta el a létesítmény kapcsán a vállalkozó.

Egyéni élményeket egyelőre nem tudnak ajánlani, de 2-2 fős vagy 4 fős élményekre lehet időpontot foglalni.

Fotó: VRverse

Jelenleg öt virtuális szabadulószoba-játék közül lehet választani: Survival, Sigma, Alice, Jungle Quest és Sanctum, valamint két FPS-játék, az After the Fall és a Hyper Dash van beszerezve, de a terv az, hogy havonta bővítsék a kínálatot egy-egy új játékkal.

„A Hyper Dash csak kettő a kettő ellenben játszható, az After the Fall-ban pedig a játékosok csoportban kell teljesítsék a küldetést.

Vannak lányoknak való játékaink is, a legérdekesebb az Alice, egy szabadulószobás történet, ami nem túl ijesztő”

– részletezte Kasléder.

Szeretnének VR-mellényekbe fektetni, hogy még élethűbb legyen a játék, ezenkívül versenyeket terveznek, valamint fontolgatják a Blockchain bevezetését, ez egy játékokon belüli kriptovaluta, egyfajta Play to Earn (magyarul: játssz, hogy pénzt keress), tehát gyakorlatilag újabb játékidőt lehet vele vásárolni.

Az élmény a választott játéktól függően 60-90 percig tart, a lövöldözős játékok 70, a szabadulószoba 80 lejbe kerül, a négyfős csoportok pedig 25 százalékos kedvezményt kapnak. Az időpontfoglalás és a fizetés kizárólag a VRverse.ro weboldalon történik, ahol a játékosoknak ki kell választaniuk a kívánt dátumot, időpontot és játékot. Ez a lefoglalt időpont előtt 12 órával egy alkalommal ingyenesen módosítható. Mivel többjátékos élményt nyújtanak, a foglaláshoz minimum két, 14 év fölötti személy szükséges.

A működtetők nem árulnak zsákbamacskát: azt ígérik, hogy aki nem találja fel magát a játékban, az visszakaphatja a pénzét.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.