Akit rabul ejtett a gasztronómia

Liget 2021. november 03., 10:42 utolsó módosítás: 2021. november 03., 10:47

Tervek szerint karácsonyra jelenne meg mintegy 500-600 Kárpát-medencei vendéglőről, kávézóról, cukrászdáról szóló részletes étteremkalauz Borbély Zsolt Attila tollából. A politológusként ismert erdélyi szerzőnek évtizedek óta a gasztronómia a szenvedélye. A Székelyhon napilap Erdélyi Gasztró kiadványában a magyar konyháról olvasható beszélgetés vele.

Akit rabul ejtett a gasztronómia
galéria
Borbély Zsolt Attila politológus. Szenvedélye a gasztronómia Fotó: Veres Nándor

Egy Kárpát-medencei étterem-kalauzon dolgozik Borbély Zsolt Attila, akivel a kiadványról, a gasztronómiához fűződő viszonyáról, valamint arról is beszélgetett a cikk szerzője, hogy a magyar konyha mennyire tudja ötvözni hagyományos értékeit a mai kor kihívásaival, és hogy a koronavírus-járvány milyen hatással van a vendéglátására.

„A könyv merítése a teljes Kárpát-medence: Erdély, Belső-Magyarország és Délvidék alaposan le van tesztelve, Kárpátaljára két ízben jutottam el, a Felvidéknek és Horvátországnak – melyek külön kalauzt is érdemelnének – a magyarlakta területeire összpontosítottam. Őrvidék három reprezentatív étteremmel képviselteti magát.

Egybeszámolva az éttermeket, gasztrokocsmákat, kávézókat, cukrászdákat 500-600 hely kerül be a kötetbe.

Az elkészült „tesztek” a világhálón is olvashatók a www.karpatiaettermek.hu oldalon, ahol egyébként néhány olyan vendéglátó egységről szóló beszámoló is megtalálható, melyeket végül nem vettem be a nyomtatásban megjelenő könyvbe” – mutatott rá Borbély Zsolt Attila.

A teljes interjút a Székelyhon napilap Erdélyi Gasztró kiadványának november 3-ai lapszámában találják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.