Bújócskaverseny: verses meseregény a koronavírusról

Liget 2020. szeptember 17., 18:04 utolsó módosítás: 2020. szeptember 17., 18:06

Kettős eseményre, könyvbemutatóra és slam-potry estre várják a kortárs költészet kedvelőit a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe szeptember 18-án délután 5 órára. Meghívott vendégek: André Ferenc, Demeter Ferenc és Péter Blanka.

Bújócskaverseny: verses meseregény a koronavírusról
galéria
André Ferenc kötetét szülővárosában mutatják be Fotó: Forrás: Koinónia Kiadó

A találkozó első felében André Ferenc csíkszeredai születésű költő, slammer és műfordító Bújócskaverseny című verses meseregényéről Péter Blanka beszélget a szerzővel, és felolvasnak a kötetből.

Bújócskaverseny címmel a kolozsvári Koinónia kiadó jelentette meg André Ferenc könyvét a BOLD kreatív ügynökséggel társulva, az ő honlapjukon lehetett eredetileg olvasni a verses meseregényt.

A szerző a gyerekek nyelvén, verses mesét kanyarítva közelíti meg a koronavírus miatti karantén témáját

 – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. 

 

A koronavírusról született verses meseregény Fotó: Forrás: Koinónia Kiadó

„»Lázas a pláza, izzad a menza! / Ez nem lehet sima influenza!« A sztorit mind ismerjük, hiszen nemrég mind otthon gugyultunk, játszottuk a nagy »bújócskaversenyt«.

André Ferenc könyve szavakkal karatézza le a koronavírust,

a történet vígan bugivugizik, és kiderül, hogy egy járvány megfékezéséhez nem kell semmi más, mint néhány leleményes zokni, egy príma ötlet, egy agyafúrt gyerek meg egy virgonc elnök” – írja Lackfi János költő a kötetről.

A rendezvény második felében, a slam-poetry esten André Ferenc mellett fellép Demeter Ferenc jelenlegi erdélyi slam-poetry bajnok és Péter Blanka, aki ugyancsak többször szerepelt már hazai slam-poetry versenyek döntőjében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.