Csíkszeredát képviselte: az UEFA svájci székházában járt Cseke Szilárd

Liget 2022. szeptember 06., 10:13

Tavaly online sorsolták, idén azonban már a csapatok képviselőinek jelenlétében készítette el az Európai Labdarúgó-szövetség az ifjúsági BL (UEFA Youth League) sorsolását. Az eseményen az FK Csíkszeredát Cseke Szilárd képviselte. Vele olvashatnak interjút az Erdélyi Sport legfrissebb lapszámában.

Csíkszeredát képviselte: az UEFA svájci székházában járt Cseke Szilárd
galéria
Cseke Szilárd az ifjúsági BL trófeájával a sorsolás előtt Fotó: Cseke Szilárd magánarchívuma

Török ellenfele lesz az FK Csíkszeredának az Európa legjobb U19-es csapatait tömörítő UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligája sorozatban. Románia korosztályos bajnokcsapata az UEFA Youth League első fordulójában a török Galatasaray ellen lép majd pályára. Az első mérkőzést Székelyföldön rendezik szeptember 14-én, a visszavágót pedig október 5-én Isztambulban. Az UEFA Nyonban megtartott eseményén az FK Csíkszeredát Cseke Szilárd képviselte. A sportigazgatót svájci tapasztalatairól, az UEFA-székházról, a sorsolás előtti és utáni eseményekről kérdezték.

„Minden UEFA Youth League-gel kapcsolatos információ megtalálható egy internetes platformon, ide kellett feltölteni minden olyan információt, ami egy mérkőzés megszervezéséhez szükséges.

Az FK Csíkszereda részéről az UEFA-val én vagyok a fő kapcsolattartó. Három hete küldtek egy meghívót, jelezve, hogy mikor lesz a sorsolás, illetve azt, hogy lesz előtte egy megbeszélés a sorozattal kapcsolatban, és erre minden csapattól várnak valakit” 

– számolt be az előzményekről Cseke Szilárd.

A teljes interjú a Székelyhon napilap Erdélyi Sport kiadványának szeptember 6-ai számában található.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.