Karácsonyváró meseajándék Fésüs Csanádtól

Péter Beáta 2022. november 29., 18:15 utolsó módosítás: 2022. november 29., 18:16

„Érdekes, izgalmas, jó időtöltés, és a szókincsem nagyon sokat fejlődik vele” – magyarázta Fésüs Csanád, hogy miért szeret mesét olvasni. A tizenegy éves sepsiszentgyörgyi kisfiú újabb videókkal örvendezteti meg hétről hétre az adventi időszakban mindazokat, akik szeretik a magyar népmesét.

Karácsonyváró meseajándék Fésüs Csanádtól
galéria
Bíró Boróka, Elek apó egyik ükunokája és Fésüs Csanád Fotó: Forrás: Fésüs Árpád István

Tizenkettőre bővült azon videók száma, amelyekben Fésüs Csanád Benedek Elek meséiből olvas fel. A forgatások a nagy mesemondó emlékházánál, Kisbaconban készültek, az első felvételeket szeptember 30-án, a magyar népmese napján mutattuk be.

„Nagyon érdekes volt a forgatás, és nagyon új helyzet, hiszen korábban még soha nem csináltam ilyent. Eléggé izgultam, amivel egy kicsit »elhanyagolós« ember vagyok, ezért a mesegyakorlást szinte az utolsó pillanatokra hagytam. Mert ugye én olvasni szeretek, de mivel már sokadjára kellett újraolvasni egy-egy mesét, hogy még szebben tudjam felolvasni a kamera előtt, az néha már unalmas volt. Az emlékház működtetői részéről meleg fogadtatásban volt részünk, nagyon nyitottak voltak, mindenben segítettek, amiben tudtak.

Nagyon élveztem a forgatásokat, annak ellenére, hogy néha fárasztó volt. Az egyik legnehezebb az volt, amikor a mezőn forgattunk, hiszen nagyon sütött a nap, alig bírtam nyitva tartani a szememet, hogy olvassak”

– avatott be Csanád.

Másokat is olvasásra buzdít a sepsiszentgyörgyi legényke Fotó: Forrás: Fésüs Árpád István

A második forgatási ciklusra ősszel került sor, ezeket a videókat teszik közre hétről hétre a Fésüs Csanád Youtube-csatornán, a Benedek Elek Emlékház Facebook-oldalán és különböző más felületeken, mintegy karácsonyváró ajándékként az adventi időszakban. „Lehet, hogy a kortársaimat nem győztem meg arról, hogy ők is belefogjanak egy ilyen projektbe, de ha már arról meggyőztem, hogy elolvassanak két Benedek Elek mesét, akkor már elértem a célomat. Olyan világban élünk, ahol az emberek nem olvasnak feltétlenül sokat, és így meg tudom osztani velük interneten keresztül ezeket a meséket. Én leginkább hosszabb történeteket, kalandregényeket szeretek olvasni. És azért ajánlanám az olvasást bárkinek, mert azáltal bővül a szókincse, ugyanakkor rengeteg érdekes történetet lehet megismerni” – hangsúlyozta.

És íme a legújabb videók:

Videó: Fésüs Csanád

Videó: Fésüs Csanád

Videó: Fésüs Csanád

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.