Egyre menőbb a természetes. De mi az a japán manikűr?

Péter Beáta 2019. június 21., 17:46

A szép kéz és köröm a nő névjegye is, fontos tehát odafigyelnünk a megfelelő ápolásra, arra, hogy körmeink minél egészségesebbek legyenek. Manapság sok nő a műkörmöt részesíti előnyben, mivel kényelmes, kevés a macera vele, ráadásul tartós is. Ugyanakkor sokan kezdenek visszatérni az olyan manikűrtípusok felé, amelyek a természetességet sugallják, számukra lehet megoldás a japán manikűr.

Egyre menőbb a természetes. De mi az a japán manikűr?
galéria
Egyre inkább kezd visszatérni a divatba az egyszerű manikűr Fotó: 123RF

Egyre inkább kezd visszatérni a divatba az egyszerű manikűr, a kifinomultabb, letisztultabb, klasszikus formák – mutat rá Szentes Beáta, csíkszeredai manikűrös. „Az új technológiáknak köszönhetően ma már UV-lámpát sem szükséges használni például a műkörmök esetében, mert olyan porokat tudunk használni, amelyek  levegőre kötnek meg, vitaminok vannak bennük, nem roncsolják a körmöt. Sok kliensem azért nem tetetett műkörmöt, mert UV-lámpát használtak. Egyre több  az érdeklődő, nem is gondoltam volna, hogy például a japán manikűrre is ilyen nagy lesz az igény. Látok egyfajta elmozdulást afelé, hogy ha valakinek régebb  hosszú körme volt, akkor most a rövidebbet igényli, egyre jobban kezdenek visszatérni a letisztultabb, klasszikus formák. De akár hosszú, akár rövidebb a köröm, a lényeg, hogy ápolt legyen” – véli a szakember.

Mint mondta,

a japán manikűr olyanoknak ajánlott, akik szeretik a természetes körmöket. Ez az eljárás heteken keresztül szép, fényes körmöket eredményez,

igaz, nem ajánlatos felvinni lakott, gélt, mert hamar lepattog róla. Fontos, hogy a kezelés során csak természetes anyagokkal dolgozik, az eljárás egyik eleme a méhviasz. „A körmöket gyengén lepolírozom, majd beledolgozom a méhviaszt a köröm felületébe, utána kőporral is átpolírozom és a legvégén egy szarvasbőrből készült  anyaggal végigtörlöm. Mindettől egy nagyon szép, sima, fényes felületet kapunk” – magyarázza Szentes Beáta az eljárást.

Szentes Beáta szerint egyre nagyobb az igény a japán manikűrre Fotó: Péter Beáta

Úgy véli, ez praktikusabb, mint egy körömlakk, sokáig eltart, mert a méhviasz beépül a körömbe, és nem pattog le, hanem idővel elkopik. A szép, egészséges, fényes köröm mindennel talál, nem kell alkalmanként átfesteni az adott eseményhez, ruhához. A japán manikűr többszöri használata esetén erősödik a körömlemez, és  egészséges körmöket eredményez.

Amikor a köröm hosszúsága társadalmi rangot jelzett

Úgy tartják, hogy évszázadokkal ezelőtt a japán arisztokrata nők használták ezt a fajta eljárást, hogy körmeik szépek, ápoltak és egészségesek maradjanak, ugyanakkor, hogy minél hosszabbra tudják megnövelni, mert a körmök hosszúsága is jelezte az illető társadalmi rangját – nem végzett kétkezi munkát például.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.