Háziorvosok versenye. Csíkszeredai a legjobbak között

Liget 2019. november 05., 14:43 utolsó módosítás: 2019. november 05., 16:35

Erdélyi toplistásai is vannak A nemzet háziorvosa pályázatnak. Csíkszeredából Kovács Emőke és asszisztense, Süket Réka a hatodik, míg a nagyváradi Pásztor Gyöngyvér a kilencedik helyen végzett a határon túli praxisok versenyében.

Kovács Emőke csíkszeredai háziorvos Fotó: Veres Nándor

A nemzet háziorvosa pályázat első helyezését Fekete Borbála kisapostagi háziorvos nyerte el, a határon túlról pedig a vajdasági Topolyáról Herbut Elvira – adta hírül az MTI. A határon túlról az első tíz helyezett között Kárpátaljáról, Felvidékről és a Vajdaságból szerepel háziorvos.

Idén hirdették meg kilencedik alkalommal A nemzet háziorvosa pályázatot, amelyen a páciensek ajánlásai alapján választották ki a Kárpát-medence legjobb háziorvosait és munkatársaikat.

Szeptember közepéig a pályázat első szakaszában 314 ajánlás érkezett, ebből 281 felelt meg a pályázati kiírásnak.

A zsűri ezekből választotta ki a versengés tíz legjobb hazai és tíz határon túli háziorvosát. Rájuk lehetett szavazni a második szakaszban, a szavazási részvétel pedig igencsak impozáns volt, hiszen 121 446 voks érkezett  a toplistás háziorvosokra és nővérekre, ami két és félszer több szavazatot jelent a tavalyihoz képest. Mint Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, a zsűri elnöke a budapesti díjátadó ünnepségen elmondta, a mezőny erős volt, nehéz volt a legjobbakat kiválasztani, de ez egy nemes versengés volt, hiszen a páciensek saját történeteikkel, tapasztalataikkal versengtek egy-egy orvos díjáért.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat