Megéli az álmát a Székelyföldön is állomásozó Petra Schümann

Fülöp-Székely Botond 2020. október 22., 17:56

Eladta vállalkozását, lakását, egy katonai teherautót vásárolt, majd világkörüli útra indult az a németországi nő, aki az elmúlt időszakban az udvarhelyszéki Bögözben pihent meg.

A teherautó lett az otthona Petrának, aki így szabadnak érzi magát Fotó: Beliczay László

Sokszor migrén gyötörte fiatalabb korában Petra Schümannt, ami csak szép időben enyhült, ezért már akkor igyekezett a déli országokba kirándulni kikapcsolódás céljából – mesélte lapunknak. Utazni tehát mindig is szeretett, az utóbbi években azonban már egyre erősödött benne a vágy, hogy szakítana eddig életvitelével; erről családját is tájékoztatta.

Katonai járművet vásárolt

Nem sokat gondolkodott ezután, meghirdette eladásra németországi lakását és könyvelőirodáját, ahol huszonöt éven át dolgozott. A pénzből egy nyolckerekű katonai teherautót vásárolt, és meg is kezdte annak átépítését, hogy lakható és biztonságos legyen. Napelemeket szerelt fel a járműre, hiszen a kályhája, mosógépe és egyéb háztartási eszközei árammal működnek. Persze a rossz időjárásra gondolva generátort is vásárolt. A teherautóban egy daruval emelhető kvadot is szállít, ami azért lényeges, mert ha megáll egy helyszínen, akkor a kisebb járművel könnyedén bejárhatja a vidéket.

Lakályos és biztonságos is az átalakított teherautó Fotó: Beliczay László

Júniusban indult útnak Petra Schümann Németországból, és eddig nem voltak különösebb problémái. Gondot egyébként csak a járványügyi helyzet miatti korlátozások okoznak, hiszen bizonyos országokba nem egyszerű így bejutni, ezért folyamatosan újra kell terveznie az útvonalát. Mostani elképzelése szerint Bulgárián áthaladva Görögországba szeretne eljutni, ahol tavaszig maradna. A következő terv már Ázsia felfedezése, ahol szintén eltöltene néhány évet.

Nem valószínű, hogy mostanában hazamegyek, de hová is mennék, hiszen mindenem eladtam

– jegyezte meg nevetve. Azt ajánlja mindenkinek, aki hasonló álmokat dédelget, hogy egy percig se gondolkozzon, rögtön induljon útnak, amint teheti. Határozott véleménye, hogy nem kell több pénz ehhez sem, sőt inkább kevesebb, mintha valaki helyhez kötötten szeretne élni.

Alapvető háztartási berendezésekből sem szenved hiányt Fotó: Beliczay László

Persze, akinek nincsenek erre anyagi lehetőségei, az megteheti, hogy egy-egy országban többet marad és munkát vállal, összegyűjtve ezáltal a pénzt a továbbhaladáshoz. Biztonságáért nem aggódik, mint mondta, a lakásból kilépve is történhet baj, ezért nem szabad teret engedni a félelemnek. Arra is kitért, hogy egyelőre tudja tartani a kapcsolatot családtagjaival, így könnyebb, viszont ez Ázsiában már nem biztos, hogy ennyire egyszerű lesz. Éppen ezért tart is némileg a magánytól, de úgy érzi, hogy a szabadság, az egyedül meghozott döntések és a kaland úgyis megéri.

Hasonló tervek

Némi javítást igényelt a járműve, az ugyancsak Németországból Székelyföldön ragadt Jürgen Hausdorf  pedig felajánlotta segítségét, ezért is állt meg Bögözben. Hamar össze is barátkoztak, hiszen Hausdorfnak is hasonló tervei vannak, ő Afrika-körüli útra szeretne menni.

Ha megáll valahol, kvaddal járja be a környéket Fotó: Beliczay László

Már meg is vásárolt ehhez egy tűzoltásra használt teherautót, ami átépítés alatt áll, hogy megfeleljen az utazás körülményeinek. Petra Schümann egyébként elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a székelyföldi településen és környékén, amit az bizonyít a legjobban, hogy az általa megszokott egy-két éjszakás megálló helyett egy hétig kirándult a vidéken.

Ha valakinek ilyen álmai vannak, egy pillanatig se habozzon, tanácsolja •  Fotó: Beliczay László
Ha valakinek ilyen álmai vannak, egy pillanatig se habozzon, tanácsolja Fotó: Beliczay László
A volt katonai kamion idén Görögországig haladna •  Fotó: Beliczay László
A volt katonai kamion idén Görögországig haladna Fotó: Beliczay László
1 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.