Modellkedés jóval a harmincon túl? Király Noémi és az olasz életérzés

D. Balázs Ildikó 2021. január 07., 18:33 utolsó módosítás: 2021. január 07., 18:46

Lelke mélyén mindig Olaszországba vágyott, fiatalként arról álmodozott, hogy egyszer majd modell lesz. Aztán teltek múltak az évek, Király Noémi szerencsét próbált a nagyvilágban, és egy ideje immár meg is éli a dolce vita életérzést. Sőt, jóval a harmincon túl a fotósok is felfedezték a zöldszemű székely lányt. Egy történet az álmokról, vágyakról és a lehetőségekről, amelyekkel élni kell. Mert sohasem késő...

Önbizalom, vakmerőség, elővigyázatosság. Erre mind szüksége volt Király Noéminek Fotó: Veres Nándor

Király Noémi két éve él Olaszországban, a Földközi-tenger partján fekvő Genovában. Irodavezető egy kis svájci cégnél, szabadidejében pedig különböző felkéréseknek tesz eleget, és modellt áll ismert és kevésbé ismert fotósoknak.

„Amit elképzelek, azt véghez is viszem”

A csíki székely lány közgazdasági egyetemi- és mesteri tanulmányait Bukarestben végezte, itt is kapott állást egy pénzintézetnél, így hét évet élt a román fővárosban, amikor is egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, szerencsét próbál külföldön. Azt mondja, maga sem tudja a váltás okát, hiszen szerette munkáját, szerette a várost, ám egy adott ponton úgy döntött, valami mással szeretne foglalkozni.

„Csíkban különböző moderntánc-csoportokban táncoltam, nagyon hiányzott a mozgás.

Kitaláltam hirtelen, hogy személyi edző szeretnék lenni, el is végeztem az iskolát, aztán úgy döntöttem, külföldre megyek. Én az a típusú ember vagyok, aki ha elhatároz valamit, azt véghez is viszi.

Bukarestből Angliába mentem, de nem nagyon tetszett. Én igazából a lelkem mélyén mindig Olaszországba vágytam, és egy adott pillanatban, bár úgy nézett ki, hogy sikerül munkát vállalnom ott, nem jött össze. Animátorokat kerestek szállodákban, és hát ki nem szeretne Olaszországban a tengerparton élni, dolgozni? Na de erre a munkára várni kellett, ellenben bejött egy hasonló munkalehetőség Cipruson, amit azonnal el lehetett foglalni, és el is foglaltam, elvégre ott is van tenger. Nagyon szerettem, élveztem, teljesen más volt, ott éltünk és dolgoztunk a vőlegényemmel öt évet” – meséli Noémi, aki közel egy év után most újra Csíkszeredában járt.

Nem az a fajta a csíki lány, aki elengedné álmait Fotó: Veres Nándor

Aztán újra csak gondolt egyet – mondja nevetve –, és elvégzett egy jógatanfolyamot, így arra váltott, de többek között dolgozott spa-menedzserként is.

„Amikor már azon voltam, hogy lemondok az álmaimról, maradunk Cipruson, Páfoszon laktunk, megismerkedtem egy magyarországi lánnyal, aki a saját szépségszalonjának a megnyitójára engem is meghívott. Itt felfigyelt rám egy szintén magyarországi fotós, akiről kiderült, hogy szeretne engem fotózni. Közeledtem a 35. évhez, már nem sok esélyt adtam magamnak a modellkedéshez, persze hogy örömmel éltem a lehetőséggel” – jegyzi meg csillogó szemekkel

Lapunk műtermében is modellt állt Király Noémi Fotó: Veres Nándor

Még középiskolás korában próbálkozott Magyarországon is a szépségiparban megvetni a lábát, noha tisztában volta azzal – jegyzi meg –, hogy nem magas, és ha addig nem sikerült, hát 18 évesen már nem lesz profi modell. „Soványnak sovány voltam, azzal nem volt gond, de tudtam, a magasságom nem elég.

Igazából nem is a kifutókra, a modellek életére vágytam, hanem nagyon szerettem volna magam egy plakáton, egy magazinban látni. Ez volt az álmom, és úgy éreztem, erről az álmomról lassan le kell mondanom.

35 éves korom körül aztán ez a magyarországi fotós felfedezett, s kezdett fotózni. Ő különböző csoportokban osztotta meg a fotóimat, és így kaptam több felkérést is fotózásra. Ez számomra egy hobbi, nem ebből élek, de boldog vagyok, amikor modellt állhatok” – magyarázza, de ezt mondania sem kell, hisz látszik rajta, amikor mesél. És az már csak hab a tortán, hogy két évvel ezelőtt vőlegénye állásajánlatot kapott Olaszországba. Hogyne mentünk volna – mondja nevetve.

A dolce vita életérzés

Azzal ijesztgették – jegyzi meg –, hogy az olaszok ridegek, nem segítőkészek, nem tudnak angolul. Hogy ebből mi bizonyult igaznak? Hogy nem igazán beszélik az angol nyelvet. Noémi irodavezető egy svájci cégnél, melynek fő tevékenysége szélmalmok drónokkal való ellenőrzése. „A 20-25 kilós drónok körberepülik szárazföldön meg vízen a szélmalmokat, körbefényképezik minden szögből, számítógépre mentjük az adatokat, és ezt küldjük az ügyfélnek. Én nagyon szeretem azt, amit csinálok”.

Milánóban, a divat fővárosában Fotó: Shaun Stubley

A hobbi-modellkedés pedig folytatódik, szívesen pózol, ha számára is megbízható fotós kéri fel erre. „Mindketten jól járunk, én kapok fotót, ő kap modellt, de azért mindent nem vállalok el, figyelek arra is, hogy kivel dolgozok, nem árt az elővigyázatosság. Tudom, hogy rengeteg szép nő létezik, ennek ellenére még mindig reménykedek abban, hogy egyszer csak felfigyelnek rám.

Most 37 éves vagyok, ez nem ok, hogy feladjam az álmaimat. Nem a pénz miatt szeretném ezt csinálni, de nagy örömmel töltene el, ha mondjuk megtalálna egy cég, amelynek arca lehetek.

Óriási dolog lenne, de ha nem, akkor is sokat elértem, gyönyörűek fotóim vannak” – mondja derűsen. Közben szóba kerül az egészségtudatos életmód, a változatos táplálkozás, a bőrápolás, a jó gének és az álmok, mert abból még sok van. Most online tart egy egyesület keretében jógaórákat, de szeretne egy saját jógastúdiót.

Genovában, úgy érzi, megtalálta számítását Fotó: Ernest LeRoy

És milyen az élet Olaszországban? Élettel teli – vágja rá gondolkodás nélkül. „Mindent szeretek Olaszországban. A nyelvet, az eleganciájukat, a kedvességüket. Az ételek isteni finomak. Igazi dolce vita. Minden csodálatos. Olaszországot nagyon szeretem, el tudom képzelni, hogy ott élem le az életem, de ha mást hoz a jövő, ahhoz is alkalmazkodok”.

Cipruson is van tenger, s volt, aki fotózzon is Fotó: Fricz Attila

•  Fotó: Fricz Attila
Fotó: Fricz Attila
•  Fotó: Fricz Attila
Fotó: Fricz Attila
•  Fotó: Fricz Attila
Fotó: Fricz Attila
•  Fotó: Fricz Attila
Fotó: Fricz Attila
•  Fotó: Stephanos Georgiu
Fotó: Stephanos Georgiu
•  Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.